Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

ANNONSØRINNHOLD

Kosttilskuddet L-Argiplex er spesielt utviklet for seksuell lyst. Foto: NTB Scanpix
Kosttilskuddet L-Argiplex er spesielt utviklet for seksuell lyst. Foto: NTB Scanpix Vis mer

6 tips for å få gnisten tilbake i forholdet

Fire av ti opplever manglende libido (sexlyst). Slik kan du få gnisten og lysten tilbake i parforholdet.

- Manglende lyst har ofte med manglende energi å gjøre, sier sjefsoverlege Stefan Arver ved Andrologiskt og Sexualmedisinsk Centrum ved Karolinska Universitetssjukhuset i Stockholm. Ifølge en svensk undersøkelse sliter hele fire av ti, både kvinner og menn, med libido (sexlyst). Både alder, energinivå og lengde på forholdet kan spille inn, men heldigvis finnes det en rekke ting man kan gjøre for å vinne tilbake gnisten - og sexlysten.

Øk mengden fysisk berøring

I nybakte forhold er det ofte en høy grad av fysisk berøring. I mange tilfeller vil etter hver mengden fysisk kontakt bli mindre. Det blir en ond sirkel, hvor dalende mengde berøring ofte fører til avtakende lyst. Øk mengden fysisk berøring i hverdagen, tipser en rekke eksperter. Fysisk kontakt, som kyssing, klemming, berøring og å holde hender kan frigi oxytocin. Dette hormonet har smertestillende og beroligende effekt, og blir også kalt «velvære-hormonet» fordi det også er assosiert med kjærlighet og sosiale interaksjoner.

«Etter cirka 2 uker var sexlivet like bra som for 15 år siden!» Bengt Larsson, fikk tilbake sexlysten med L-Argiplex

Sett av tid til partneren din

En stressende hverdag med jobb, barn og plikter kan fort gå på bekostning av kvalitetstid sammen med partneren. Resultatet kan fort bli en avstand i forholdet, avtakende gnist og sexlyst. Et godt tips for travle par kan derfor være å innføre en fast "date night". Her kan man for eksempel sette av en kveld i uken til å være sammen alene, spise god mat, gjøre aktiviteter og snakke sammen.

En fast "date night" kan gjøre underverker for forholdet
En fast "date night" kan gjøre underverker for forholdet Vis mer

Bryt mønstre!

Mennesker er vanemennesker, men ikke alle vaner er like gode for et parforhold. Kan det være at dere har kommet dere inn i et mønster som gjør at dere har lite fysisk kontakt? Kan det for eksempel være at den ene alltid legger seg først, og dermed sover når den andre legger seg?

Avtal en sølibat-uke

Ofte er det slik, at det man ikke får lov til er det man har aller mest lyst på. Avtal en sølibat-uke sammen med partneren din, og sett klare grenser for hva som er lov - og hva som ikke er lov. Kanskje er det kun lov til å kysse denne uken? Sølibat-uken kan føre til at det bygges opp en lyst dere ikke har kjent på lenge, og som gjør at perioden etter gjennomført sølibat blir full av lyst, spenning og gnist.

«Vi vil mer, orker mer og nyter mer!» Bengt Larsson, fikk tilbake sexlysten med L-Argiplex

Snakk sammen!

Det kan virke enkelt og banalt, men å snakke sammen er faktisk det aller viktigste dere gjør. Sett dere ned og snakk om forventningene til sexlivet, om hva som tenner dere. Om hva dere ønsker å prøve ut, og hva som kanskje ikke er like fristende. Er man på samme bølgelengde her blir det enklere for begge å initiere sex, og begge vil få mer ut av de intime stundene.

Prøv L-Argiplex

L-Argiplex finnes spesielt utviklet for både kvinne og mann.
L-Argiplex finnes spesielt utviklet for både kvinne og mann. Vis mer

- Stimulerer man blodsirkulasjonen, kan det fremme overskudd og sexlyst, sier sjefsoverlege Stefan Arver. Han er en av legene bak kosttilskuddet L-Argiplex, som er spesielt utviklet for å øke energi og lyst i hverdagen. L-Argiplex® X6 er et kosttilskudd for kvinner og menn med aminosyrene L-arginine og L-citrulline. Aminosyrene øker kroppens produksjon av nitrogenoksid, dette øker blodsirkulasjonen og gir økt tilførsel av blod i kroppens blodkar. En bedre tilførsel av blod til blodkarene i mannen og kvinnens genitale kroppsdeler kan gi mer stimulans og lyst. L-Argiplex ble kåret til årets kosttilskudd i Sverige i 2010

«Vi føler oss unge og har mye mer energi. Energi som holder til soverommet også» Bengt Larsson, fikk tilbake sexlysten med L-Argiplex

Dette er annonsørinnhold, og gjort tilgjengelig i samarbeid med Dagbladets kommersielle avdeling. Se våre annonsørretningslinjer eller kontakt oss på annonse@dagbladet.no for å få vite mer.