ANNONSØRINNHOLD

Foto: Sundsbadet
Foto: SundsbadetVis mer

6 ultimate tips for en perfekt familiepåske

Planer for påskeferien? Du trenger ikke reise langt for å få store opplevelser!

Påsken nærmer seg, og i år er det gode sjanser for vårvær i ferien. Hvorfor ikke legge reisen til Sverige?

Her har vi satt sammen seks tips du absolutt bør sjekke ut før du planlegger påskeferien. God tur!

1) Unik sykkelsti langs kysten fra Göteborg til Helsingborg

Langs kysten fra Göteborg og helt ned til Danmark går Kattegattleden, en trygg sykkelsti som passer perfekt for hele familien. Langs Hallands vakre kyst er det korte strekninger og mengder av barnevennlige attraksjoner underveis.

Du kan bestille komplette sykkelpakker med utleie, bagasjetransport, overnatting, mat og opplevelser, eller bare ta med deg sykkelen og legge ditt helt eget løp.

Uansett er dette et ideelt utgangspunkt for sykkelferie med familien. Det kystnære landskapet er helt virkelig en opplevelse. Halland er kjent som Sveriges riviera og er berømt for sine vakre strender. Klippestrendene i nord er spektakulære, i sør finner du de langgrunne og barnevennlige.

Foto: Philip Liljenberg
Foto: Philip Liljenberg Vis mer

2) Eventyrslottet ved Lidköping

Sveriges vakreste slott er et av Västsveriges mest besøkte turistmål og ligger idyllisk til ved Vänern. På det 700 år gamle slottet blir det i løpet av påsken arrangert familievandring, påskeegg-jakt, quiz og mye mer.

I Restaurant Hvita Hjorten får du fantastisk utsikt over Läckö Slott og Vänern. Her serveres gode måltider for enhver anledning, laget av lokalproduserte varer fra slottets hager eller lokale fiskere, bønder og jegere.

Med den seine påska vi har i år, er det også den perfekte start på campingsesongen. Og blant de åpne campingplassene i Västsverige er det noe for enhver smak, enten du går for glamping, friluftsliv eller familieresort.

Foto: Roger Borgelid
Foto: Roger Borgelid Vis mer

3) Opplev Astrid Lindgren-filmene i Småland

Sveriges mest folkekjære barnebokforfatter, Astrid Lindgren, kom fra Småland. Det var her hun fant inspirasjon – og over hele regionen er det supre severdigheter og attraksjoner som minnes både henne og alle de kjente og kjære figurene som Ronja, Emil og Pippi.

I opplevelsessentret Filmbyn Mariannelund i Småland kommer du tett på Lindgrens univers. Her kan du hoppe over Helvetesgapet, heise opp en venn i flaggstangen eller spasere en tur i Bakkebygrenda.

Du får se de faktiske kulissene, originalkostymene, husene og gatene som har gjort filmatiseringene av Lindgrens bøker til de perlene de er. I tillegg kan de besøkende synge med til filmmusikken og lage sine egne Lindgren-filmer i 3D.

Småland har skoger, enger, en spennende kystlinje og mange byer som byr på god mat og opplevelser for hele familien. Området er også kjent som Sveriges «sjørikeste», og det er over 5000 innsjøer i området. Her får du gourmetmat, golf, vakre herregårder og skogens ro.

Foto: Filmbyn
Foto: Filmbyn Vis mer

4) Barnas by Karlstad

Karlstad er en av Sveriges største byer og ligger bare halvannen times kjøretur fra grensa. Her er det mange tilbud for både små og store. I Sundstabadet får du heftige sklier, laguner, fosser, klatrevegg og utendørsbasseng med strøm. Du kan også ta deg en tur med Båtbussarna, utforske museer eller dra på Leos Lekeland.

Karlstad har også den svært barnevennlige byparken Mariebergsskogen. Den ligger i sentrum, og rommer den helårsåpne dyrepark Lilskogen, pluss restaurant, kafé og flotte lekeområder.

Her er det et yrende liv med guideturer, konserter og teater, og spisestedene og kafeene er proppfulle av folk som nyter den grønne lungen.

Foto: Per Eriksson
Foto: Per Eriksson Vis mer

5) Badeeventyret i Örebro

På Sveriges største opplevelsesbad, Gustavsviks Lost City i Örebro, kan du utforske de mystiske ruinene og de heftigste skliene Sverige har å by på.

Kast deg ut i Jungle Escape, River Run, eller den over 200 meter lange (!) Treasure Hunter.

For dem som ikke er like tøffe i bølgene og fossefallene finnes det også en relaxavdeling, et småbarns-lekeland og en asiatisk restaurant med deilig buffé.

Örebro er en av Sveriges seks største byer, og ligger bare 32 mil fra Oslo. Her finnes aktiviteter for hele familien. Slottet har vært byens midtpunkt i over 700 år. I dag er den gamle forsvarsborgen åpen for guidede turer, spøkelsesvandring, og teatervisninger.

Foto: Lost City
Foto: Lost City Vis mer

6) Åtte etasjers actionbad i Västerås

Kokpunkten i Västerås er Sveriges første actionbad, på over hele åtte etasjer, og det er plass til 1200 personer. Her får du en unik opplevelse med masse aktiviteter og attraksjoner i vann, som noen av de bratteste og tøffeste vannskliene i Sverige, samt vannkino, klatrevegg og mange andre aktiviteter for hele familien.

Vegg i vegg ligger spa-hotellet The Steam. Det er også flotte campingmuligheter her, og nærhet til både shopping, restauranter og naturopplevelser.

Västerås er Sveriges sjuende største by og ligger vakkert til ved innsjøen Mälaren, bare 42 mil fra Oslo. Byen har den største indre havna i Sverige, og er en av landets mest sykkelvennlige – her er det over 380 kilometer med sykkelvei.

Dette er annonsørinnhold, og gjort tilgjengelig i samarbeid med Dagbladets kommersielle avdeling. Se våre annonsørretningslinjer eller kontakt oss på annonse@dagbladet.no for å få vite mer.