Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

ANNONSØRINNHOLD

4 kreative pakker

Slik pakker du inn julegavene litt utenom det vanlige!

­

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Med under en måned igjen til jul er tiden virkelig inne for å sette igang for å unngå det klassiske «i siste liten-stresset». Og nei, vi snakker ikke bare om selve julegaveshoppingen.

Planlegging av juletrepynting, årets borddekorasjon, for ikke å glemme selve julegaveinnpakningen er minst like viktig, men havner som oftest i skyggen av julegavekaoset og blir unnagjort i hastverk i siste liten.

Men hvor hyggelig er det ikke å våkne opp til et personlig juletre, sette seg til et bord som er dekket for sene julekvelder og åpne pakker som det er lagt ekstra kjærlighet i? Sistnevnte veier for oss mer enn selve pakken, så vi har samlet fire julegaveinnpakninger litt utenom det vanlige - som viser at du virkelig har satt av tid til å overraske dine kjære!

Og det beste av alt: det tar verken lang tid eller koster en formue. Og mye av det har du kanskje allerede liggende hjemme!

LES OGSÅ: Borddekorasjonen både du og gjestene dine kommer til å elske1. JULETRE

... laget av sugerør, tråd og ... alt som minner deg om julekuler! Vi brukte et par glitrende kuler vi fant på Søstrene Grene.

Gavepapir, eske til å sette gaven i, hobbylim, sugerør (antall avhenger av hvor stort juletre du ønsker å lage og hvor stor selve pakken er), glitrende tråd/garn, kuler eller knapper som minner om julekuler, liten stjerne til toppen av treet, Flax-lodd med 'til og fra' felt og eventuelt ekstra 'til og fra'-lapp dersom du ønsker å skrive litt mer.

Slik gjør du:
 • 🎁 1. Pakk inn gaven med ønsket papir. Vi pakket gaven i en eske og pakket den inn i gråpapir for at juletreet skulle være i fokus.
 • 🎁 2. Klipp til sugerørene så du får ønskelig størrelse på juletreet og lim delene på pakken med hobbylim.
 • 🎁 3. Klipp en lang nok tråd/garnbit og lim den i sikk-sakk-mønster oppover juletreet.
 • 🎁 4. Lim på så mange kuler du ønsker og sett stjernen på toppen.
 • 🎁 5. Lim på Flax-loddet eller fest det (og en ekstra 'til og fra'-lapp) i en tråd og knyt den rundt pakken.
image: ­

2. JULEBIL

Denne gaven skiller seg uten tvil ut i fra mengden og er langt mindre komplisert enn den ser ut til å være!

Dette trenger du:

Gavepapir, eske til å sette gaven i, et bilstempel (eller et bilde av en bil), tusj, tråd, lite pyntejuletre (avhengig av pakkens størrelse), Flax-lodd med 'til og fra'-felt og eventuelt ekstra 'til og fra'-lapp dersom du ønsker å skrive litt mer.

Slik gjør du:
 • 🎁 1. Pakk inn gaven med ønsket papir. Vi pakket gaven i en eske og pakket den inn i gråpapir for at bilen skulle være i fokus.
 • 🎁 2. Dersom du har et stempel, er det bare å stemple på bilen. Dersom du, som oss, ikke har eller klarer å finne det, kan du rett og slett finne en ønskelig bil på Google (vi søkte på 'old car drawing' og fikk opp den du ser på bilde), printe ut bilde, klippe ut bilen og tegne rundt den på pakken med en tusj. Deretter kan du tegne på ønskelige detaljer, som vinduer, dører, hjul, osv...
 • 🎁 3. Sett juletreet på toppen av pakken og knyt det fast rundt pakken (og bilen) slik at det ser ut som at det er festet på taket.
 • 🎁 4. Fest Flax-loddet i tråden og la det henge i pakken eller fest det i tråden foran (under bilen).
image: ­

3. SLEDE MED JULEGAVER

Denne innpakningen er perfekt dersom du skal pakke inn mindre gaver, som for eksempel smykker eller penger.

Dette trenger du:

Gavepapir, to til tre esker esker i forskjellige størrelser (som skal være sleden og pakken(e)), to sukkertøystenger, pakkebånd, Flax-lodd med 'til og fra'-felt og eventuelt ekstra 'til og fra'-lapp dersom du ønsker å skrive litt mer.

Slik gjør du:
 • 🎁 1. Pakk 2-3 esker i ønsket gavepapir.
 • 🎁 2. Legg eskene oppå hverandre (fra bredest og størst til smalest og minst pakke) og knyt båndet rundt.
 • 🎁 3. Fest sukkertøystengene i båndet, på undersiden/siden av den nederste esken/pakken.
 • 🎁 4. Fest Flax-loddet i båndet og la det henge i pakken eller fest det under sløyfen på toppen av 'sleden'.
image: ­

4. BLINKENDE GRANTRE

Denne er ekstra hyggelig å våkne opp til i vintermørket - den perfekte morgengaven! Stå opp før din kjære og sett på lyset så gaven lyser når han/hun ser den for første gang.

Dette trenger du:

Gavepapir, grankvister, liten LED-lysslange (finnes hos Lagerhaus), dekorerende gavebånd (vi gikk for stjernebånd fra Lagerhaus), små julekuler og Flax-lodd med 'til og fra'-felt.

Slik gjør du:
 • 🎁 1. Pakk inn gaven med ønsket papir.
 • 🎁 2. Fest ønsket antall grankvister på pakken ved å surre gavebåndet (i vårt tilfelle stjernebåndet) rundt kvistene.
 • 🎁 3. Snurr derretter LED-lysslangen rundt pakken og gjem batteriet under grankvistene.
 • 🎁 4. Fest to julekuler sammen og så til grankvistene og dytt et Flax-lodd med 'til og fra'-felt under grankvisten.

Vinnersannsynlighet toppremie 1:100 000 |18 +

Dette er annonsørinnhold, og gjort tilgjengelig i samarbeid med Dagbladets kommersielle avdeling. Se våre annonsørretningslinjer eller kontakt oss på annonse@dagbladet.no for å få vite mer.