Annonsørinnhold

9 ting som hjelper deg å komme tilbake til hverdagen

Disse tipsene gjør overgangen fra ferie til hverdag litt enklere.

HVERDAGSTIPS: Les ni gode tips til å gjøre overgangen mellom ferietid og hverdag lettere!
HVERDAGSTIPS: Les ni gode tips til å gjøre overgangen mellom ferietid og hverdag lettere! Vis mer

For de fleste er sommerferien over, og det er på tide å komme tilbake til hverdagens rutiner med alt det innebærer. Døgnrytmen må nullstilles, barna skal begynne i barnehagen eller på skolen, og ting skal tilbake til normalen.

Her er 9 smarte ting som gjør denne overgangen litt mindre brå.

1. Merking av barnehage- og skolesaker

For deg som har barn som starter i barnehagen, eller som skal tilbake på skolen, vil en merkemaskin gjøre hverdagen enklere. Velg mellom klistremerker eller stoffetiketter.

MERKEMASKIN: En effektiv måte å merke matbokser, vannflasker og klær til barna.
MERKEMASKIN: En effektiv måte å merke matbokser, vannflasker og klær til barna. Vis mer

Med den sørger du for at junior kommer hjem med riktig ryggsekk fra skogsturen, og at vannflaska ikke forveksles med andres. Fungerer utmerket på alt fra klær til matbokser.

2. Ukekalender

Det er fort gjort å gå i surr i overgangen mellom ferie og hverdag, så hjelp deg selv til å huske alt med en smart ukeplanlegger.

For en portabel variant, vil den selvheftende ukeplanen være midt i blinken. Kalenderen kan henges opp hvor som helst, og fungerer med kritt slik at du enkelt kan skrive opp nye ting hver uke.

HUSKELAPP PLUSS: Ukekalenderen kan henges opp hvor som helst
HUSKELAPP PLUSS: Ukekalenderen kan henges opp hvor som helst Vis mer

Du kan også lage din egen kalender med whiteboardfilm. Husk bare å bruke riktige penner så du enkelt kan viske ut! En annen genial måte å lage din egen ukeplanlegger på, er å bruke tavlemaling. På 1-2-3 har du gjort om kjøkkenskapet til en smart kalender.

BELØNNINGSTAVLE: Vanskelig å motivere barna til å hjelpe til? Ikke nå lenger!
BELØNNINGSTAVLE: Vanskelig å motivere barna til å hjelpe til? Ikke nå lenger! Vis mer

Om barna skal ha en hjelpende hånd i overgangen mellom verdens lengste sommerferie og hverdagen, kan en magnetisk belønningstavle være saken! For hver oppgave de utfører, får de en stjerne. Og samler de nok stjerner i løpet av en uke - ja, så venter det en belønning!

3. Støvsugerhjelp

Robotene har gjort sitt inntog i norske hjem, og dersom du ikke allerede er i besittelse av en liten støvsugerhjelper, er tiden inne for å slå til. Ecovacs Deboot 605 rengjør nemlig systematisk når du heller ønsker å bruke tiden på noe annet.

Den er appstyrt, men kan også brukes med Amazon Alexa og Google Home. Det blir vel ikke stort bedre enn å gi støvsugeren muntlig beskjed om å gjøre rent?

SLIPP STØVSUGINGEN: Hvorfor støvsuge selv når en robot kan gjøre jobben for deg?
SLIPP STØVSUGINGEN: Hvorfor støvsuge selv når en robot kan gjøre jobben for deg? Vis mer

Den tilpasser seg automatisk ulike underlag som tregulv, linoleum og tepper, og styrer selv unna møbler og langs vegger. I tillegg har den en støtlist som gjør at den går mykt over alle hindringer. Kan det bli enklere?

Ja, faktisk! Den intellegente robotstøvsugeren vasker faktisk i tillegg til å støvsuge! Rengjøringen kontrollerer du via mobilen.

4. Vekkerklokke med temperaturmåler

Det er dessverre ikke til å stikke under en stol at hverdagslivet ofte også byr på tidligere morgener, og da er det lurt å ha en vekkerklokke som får deg opp i tide.

Cube-klokka er liten og nett, og viser både klokkeslett, dato og innetemperatur. Sistnevnte kan være fint å ha når den glovarme sommeren etter hvert blir til en litt surere høst, og det blir på tide å begynne å fyre.

Med Philips HF3500 wake-up light, våkner du på en naturlig og behagelig måte til din egen soloppgang. Lyset økes gradvis i 30 minutter før den innstilte vekketiden.

EGEN SOLOPPGANG: Denne vekkerklokka lar deg våkne på en naturlig og behagelig måte.
EGEN SOLOPPGANG: Denne vekkerklokka lar deg våkne på en naturlig og behagelig måte. Vis mer

5. Kaffetrakter med Smart Plug

Dersom morgenene blir tunge, kan det være greit å kickstarte energien med en kopp espresso eller to. Med denne helautomatiske kaffemaskinen, kan du sove mens den stillegående maskinen lager kaffe til deg.

HELAUTOMATISK: Trakt kaffe mens alle sover - ekstremt stillegående.
HELAUTOMATISK: Trakt kaffe mens alle sover - ekstremt stillegående. Vis mer

Nytrukket kaffe fra en kaffetrakter er heller ikke å forakte i hverdagen, og er dessuten enkelt å stelle i stand selv på de trøtteste dagene. En livredder, rett og slett. Og enda bedre, hva om du kan trakte kaffen fra under dyna? Med en Philips Hue Smart Plug kan du starte maskinen fra senga, så kaffen står der klar når du karrer deg opp.

MAGISK PLUGG: Med en Philips Hue Smart Plug kan du plugge inn både lamper - og kaffetraktere! - og forvandle dem til ting du kan styre fra mobilen. Det er for eksempel ganske fristende å kunne starte kaffetrakteren i halvsøvne!
MAGISK PLUGG: Med en Philips Hue Smart Plug kan du plugge inn både lamper - og kaffetraktere! - og forvandle dem til ting du kan styre fra mobilen. Det er for eksempel ganske fristende å kunne starte kaffetrakteren i halvsøvne! Vis mer

Smart Plug-en fra Philips fungerer også fint på klassiske perkolatortraktere, om du heller liker å lage kaffe laget på den måten.

6. Smoothieblender

Det er ikke bare kaffe som får fatt på energien på tunge morgener. Hva med å lage en smoothie? Det er superenkelt – bare putt ingrediensene i en blender, skru på og vips, du har en vitaminbombe klar for å booste deg gjennom dagen.

Det smarte her: Miksebegeret er også drikkebeger. Du bare tar ut begeret og nyter den deilige drikken. Lokket er praktisk, da man kan drikke av begeret med lokket på. Dessuten blir det ikke mye oppvask!

SUNT OG GODT: Å lage smoothie er superenkelt, og byr på en fin energiboost på tunge dager.
SUNT OG GODT: Å lage smoothie er superenkelt, og byr på en fin energiboost på tunge dager. Vis mer

Bruker du frosne bær og frossen frukt trenger du ikke skjære opp noe som helst, og en håndfull spinat tilfører protein, vitaminer og jern. Sunt og godt! Skal du lage smoothie til flere av gangen, vil en litt større blender gjøre jobben.

7. Spar tid på matlaging

I ferien er det fort gjort å skjemme seg bort med ekstra god mat og drikke. Vi har bedre tid, og det er ikke så viktig hvor lang tid matlagingen tar. I hverdagen derimot, er det kjekt når ting går enklere unna.

LUFTFRITYRKOKER: Friterer med varmluft - helt uten olje.
LUFTFRITYRKOKER: Friterer med varmluft - helt uten olje. Vis mer

En luftfrityrkoker tilbreder poteter, grønnsaker, fisk og kjøtt på en rask og enkel måte. I tillegg bruker den ikke olje, så maten blir ekstra sunn! Og hvem kunne vel ikke trengt en stemmestyrt hjelper som finner oppskriften for deg?

Av andre hjelpemidler som forenkler matlagingen, må vi dra frem Alligator Chopperen - en supereffektiv dings som kutter, hakker og deler opp grønnsaker på en meget enkel måte.

ALLIGATOR CHOPPER: Med ett enkelt trykk skjærer du frukt og grønt i staver eller terninger.
ALLIGATOR CHOPPER: Med ett enkelt trykk skjærer du frukt og grønt i staver eller terninger. Vis mer

Løkhakkeren lar deg kutte løk uten å felle tårer, og hvitløkspressa fra Coline hakker og skiver opp hvitløk i en smart beholder. Og er du som oss litt dårlig på å koke perfekte egg, er eggekokeren din beste venn! Spar tid og energi - og fiks syv egg på én gang!

Har du i tillegg orden i kjøleskapet, sparer du mye tid når du skal dekke på til frokost eller smøre matpakker. De gjennomsiktige SmartStore-boksene finnes i tre størrelser - alt etter hva du trenger å oppbevare i dem: 1,6 liter, 3,1 liter og den største på 5 l.

ORDEN: SmartStore Compact Clear gjør det oversiktlig i kjøleskap og kjøkken.
ORDEN: SmartStore Compact Clear gjør det oversiktlig i kjøleskap og kjøkken. Vis mer

8. Massasjeball

Etter en lang dag er det deilig med avslappende massasje. En massasjeball gir intensiv vibrasjonsmassasje. Genialt når du trenger å myke opp stive og støle muskler - og øke bevegeligheten. Den er nett og får lett plass i lommer og bagger.

MASSASJEBALL: Få gjort noe med de ømme triggerpunktene! Prøv en massasjeball! Vis mer

9. Vektdyne

Mange har ofte snudd døgnet gjennom sommerferien, og det kan fort bli vanskelig å komme tilbake til normal døgnrytme. En god dyne er derfor til god hjelp, og CURA Pearl vektdyne kan gjøre det enklere for deg å sovne på kveldene.

CURA Pearl fås i flere vektklasser - fra 5 kg til 13 kg. Basisvarianten CURA Pearl Basic fås fra 6 kg til 10 kg.

SOV GODT: Denne dyna øker mulighetene for å våkne frisk og opplagt. Vektdyna kan også fint brukes som pledd.
SOV GODT: Denne dyna øker mulighetene for å våkne frisk og opplagt. Vektdyna kan også fint brukes som pledd. Vis mer

Vektdyna har innsydde poser med små glassperler som får dyna til å omslutte kroppen. Tyngden og trykket kan frigjøre bra hormoner i kroppen, og øker muligheten for å våkne pigg og uthvilt.

Perfekt for å komme tilbake til hverdagen!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer