ANNONSØRINNHOLD

UNNGÅ INNBRUDD: Påsken er sesong for innbruddstyver, men heldigvis er det flere grep du kan gjøre for å sikre boligen din.
UNNGÅ INNBRUDD: Påsken er sesong for innbruddstyver, men heldigvis er det flere grep du kan gjøre for å sikre boligen din.Vis mer

Å sikre seg mot inn­brudd trenger ikke koste skjorta

Det finnes enklere og rimeligere måter å sikre boligen på.

Redd for innbrudd i påsken? Med enkle overvåkningskameraer har du full oversikt over boligen til enhver tid. Det eneste du trenger da er tilkoblet strøm og et trådløst nettverk i huset.

Gjør-det-selv-alarmsystemer finnes i flere former og fasonger. Her får du en oversikt over tre forskjellige varianter, slik at du kan velge det systemet som passer best til din bolig.

Enkle kameraer for innendørsbruk

Er du ute etter et rimeligere alarmsystem er D-link-serien noe for deg. Serien består av tre forskjellige kameraer som kan brukes innendørs, så denne serien passer best for leiligheter der det ikke er behov for overvåkning utendørs.

Pris: 1398 kr (to kameraer med nattesyn for to innganger).

OVERKOMMELIG PRIS: Full oversikt over boligen din til en billig penge.
OVERKOMMELIG PRIS: Full oversikt over boligen din til en billig penge. Vis mer

Har du én inngang, trenger du strengt tatt bare ett kamera. Har du flere, bør du ha ett kamera til hver inngang. Hvilket kamera du velger er litt opp til deg. Det rimeligste kameraet har lyd- og bevegelsesdeteksjon, og tar opp bilde og video i 720p HD-oppløsning. Dette lagres i skyen, og du har full oversikt via datamaskin, nettbrett eller smarttelefon. Det har også nattsyn. Går du litt opp i pris, får du et kamera med høyere oppløsning (1080p), og toveiskommunikasjon slik at du kan prate med personer ved kameraet.

Det flotteste kameraet i TP-link-serien har selvsagt også HD-oppløsning og nattsyn, men har i tillegg også mulighet for motordrevet panorering og tilt. Dette betyr at kameraet kan manøvreres både i høyde og til siden, slik at du får overvåket en større del av hjemmet ditt. Slenger du på 70 kroner, kan du sette avskrekkende alarm-klistremerker på dører og vinduer. Tyver unngår stort sett boliger som er utstyrt med alarm, så dette er en enkel og svært billig sikkerhet.

Oversikt inne og ute

Bor du i hus, rekkehus eller liknende, har du kanskje et ønske om å ha kameraovervåkning både inne og ute. Netgear Arlo-serien spiller inn lyd og bilde i HD, og lagrer videomaterialet automatisk i skyen i opptil sju dager. Nattsyn og bevegelsessensorer fanger opp alt av detaljer både i dagslys og i mørket.

Pris: 4298 kr (pakke med basestasjon og tre kameraer som kan brukes inne og ute).

SE ALT SOM FOREGÅR: Et komplett overvåkningssystem gir deg full oversikt over alle rom og innganger i boligen din.
SE ALT SOM FOREGÅR: Et komplett overvåkningssystem gir deg full oversikt over alle rom og innganger i boligen din. Vis mer

Du får et komplett overvåkningssystem som består av en basestasjon og tre kameraer. Disse finnes i både basic- og pro-versjon. I begge versjonene er kameraene trådløse og fungerer både innendørs og utendørs, men i pro-versjonen har kameraene et noe videre synsfelt, og er dessuten utstyrt med toveislyd, slik at du både hører hva som skjer og kan snakke tilbake. Du kan også utvide systemet med flere kameraer ved behov.

LIVEBILDER: Med overvåkningskameraet kan du få livebilder på telefon eller nett.
LIVEBILDER: Med overvåkningskameraet kan du få livebilder på telefon eller nett. Vis mer

Med begge disse alternativene får du livebilder av høy kvalitet på telefonen eller på nett (opp til deg!). Når du setter på funksjonen som «armerer» huset, reagerer kameraene på lyd, bevegelse, eller begge. Dette stiller du inn selv etter behov. Dersom kameraene registrerer noe, får du beskjed på mobil og e-post med en gang, og da kan du ringe politiet selv.

Netgear Arlo-serien har også et enkeltstående kamera som kobles til med vanlig strømkabel. Dette kameraet leverer 1080p HD-videoer direkte til smarttelefonen din, og funker like bra i mørket som i dagslys.

Ring Floodlight Cam er en et appstyrt overvåkningskamera og lyskaster i ett. Kameraet ser i mørket, har bevegelsessensor, sirene, mikrofon, og høyttaler, og belysningen kan tennes automatisk når noen beveger seg foran sensoren. Den gir beskjeder til mobilen din, og du kan både se og snakke med gjesten – eller aktivere den innebygde sirenen.

Den er selvsagt kompatibel med andre Ring-produkter, som videodørklokke og spotlight kamera.

Full oversikt over hele boligområdet

Bor du i en større bolig med flere innganger og uteareal, trenger du et alarmsystem som dekker alt.

FULL OVERSIKT: Se hva som skjer hjemme hos deg direkte på telefonen din.
FULL OVERSIKT: Se hva som skjer hjemme hos deg direkte på telefonen din. Vis mer

Pris: 11 878 kr (pakke med kameraer inne og ute, pluss smart brannvarsler).

Nest-serien har kameraer som fungerer både innendørs og utendørs, i lys og mørke, og som spiller inn bilde og lyd i 1080p full HD. Nest-seriens mest avanserte kamera har til og med ansiktsgjenkjenning, og kan automatisk zoome inn på en person og følge vedkommende rundt i rommet når bevegelse detekteres.

Når kameraene oppdager bevegelse, får du pushvarsel rett til smarttelefon slik at du kan varsle politiet. Dersom du går glipp av et varsel kan du gå tilbake og se øyeblikksbilder fra de siste tre timene.

FULL HD: De små Nest-kameraene spiller inn bilde og lyd i full HD.
FULL HD: De små Nest-kameraene spiller inn bilde og lyd i full HD. Vis mer

Nest-serien inkluderer også en smart brannvarsler som detekterer både brann og kullos. Den ser forskjell på brannrøyk og vanndamp, og selvtester seg selv flere ganger om dagen. Skulle alarmen gå, får du først et forvarsel på telefonen, og så kan du sjekke hva som skjer med overvåkningskameraene.

Hvor mange kameraer du trenger kommer an på boligområdet ditt, så her står du fritt til å skreddersy selv. Du bør dekke alle innganger, samt ha minst én brannvarsler per etasje. Med et komplett Nest-system hjemme med både brannvarsler og kameraer er du altså beskyttet både mot innbrudd og mot brann.

SMART BRANNVARSLER: Brannvarsleren gir deg forvarsel på telefonen før alarmen går.
SMART BRANNVARSLER: Brannvarsleren gir deg forvarsel på telefonen før alarmen går. Vis mer

Lur tyven til å tro at du er hjemme

Det er viktig å gi inntrykk av at du er hjemme, selv når du ikke er det. Å alliere deg med en nabo eller to er et godt tips. Naboen kan tømme postkassa, legge litt søppel i din søppelkasse, vanne blomstene og til og med parkere bilen hos deg en dag eller to.

FLERE TRIKS: Tyvene har flere triks for å sjekke om du er hjemme. Om ingen fjerner kosten foran døra, er det sannsynlig at du er bortreist. Foto: Shutterstock
FLERE TRIKS: Tyvene har flere triks for å sjekke om du er hjemme. Om ingen fjerner kosten foran døra, er det sannsynlig at du er bortreist. Foto: Shutterstock Vis mer

I tillegg er det fint å titte innom boligen med jevne mellomrom for å sjekke at ingenting har forandret seg. Tyvene har flere triks for å sjekke om du er hjemme – for eksempel kan de sette noe (en kost, noen småsteiner) foran ytterdøra eller sette teip på dørhåndtaket for å se om det blir fjernet. En lapp som stikkes inn i dørsprekken er også et triks som brukes for å se om døra har vært åpnet eller ikke. En observant nabo kan fjerne disse, og dermed lure tyven til å tro at du er hjemme.

MYE FUTT I ÉN DINGS: Denne dingsen gjør at du kan sette for eksempel belysning og radio på timer, pluss styre alt manuelt fra telefonen.
MYE FUTT I ÉN DINGS: Denne dingsen gjør at du kan sette for eksempel belysning og radio på timer, pluss styre alt manuelt fra telefonen. Vis mer

Et annet triks for å lure tyven til å tro at du er hjemme, er belysning som skrur seg automatisk av og på. Det er faktisk veldig enkelt å fikse selv! Det eneste du trenger er en wifi-smartplugg, som kobles rett i stikkontakten. Smartpluggen har en rekke smarte funksjoner som gjør at du kan stille lysene på en bestemt timer, eller skru seg tilfeldig av og på. Du kan faktisk også styre den manuelt med en app på telefonen (iPhone og Android). Og det er ikke bare lysene som kan styres med en slik plugg – du kan for eksempel også plugge i radioen, slik at den også skrur seg av og på innimellom.

Da skal det godt gjøres å gjette at du ikke er hjemme!

Ikke rydd for mye!

Mange liker å rydde og ordne før man drar på ferie, slik at man slipper å komme hjem til et rotete hus. Men det kan faktisk lønne seg å la noe rot stå framme. Det gir nemlig inntrykk av at du ikke er bortreist. La noen kopper stå framme på bordet, legg noe tøy i sofaen, og la noen leker ligge framme på gulvet.

Det du derimot bør rydde vekk er verdifulle småting som smykker og klokker – ikke frist tyven ved å la verdisaker ligge synlig.

God påske!

Dette er annonsørinnhold, og gjort tilgjengelig i samarbeid med Dagbladets kommersielle avdeling. Se våre annonsørretningslinjer eller kontakt oss på annonse@dagbladet.no for å få vite mer.

anbefalte artikler fra clas ohlson