Annonsørinnhold

Alt du trenger til bilen på kalde vinterdager

Disse geniale dingsene er et must til alle som kjører bil om vinteren.

KJENNER DU DEG IGJEN? Det kan være tungt å komme i gang med dagen i de mørkeste og kaldeste månedene, og det blir ikke noe lettere med en nediset og iskald bil om morgenen. Foto: Biltema
KJENNER DU DEG IGJEN? Det kan være tungt å komme i gang med dagen i de mørkeste og kaldeste månedene, og det blir ikke noe lettere med en nediset og iskald bil om morgenen. Foto: Biltema Vis mer

Vinteren er rett rundt hjørnet, og de fleste kjenner seg nok igjen; Man står der i bitende kulde og febrilsk prøver å fjerne is fra frontruta, eller når man sliter med å få ut den nedsnødde bilen fra parkeringsplassen.

Fortvil ikke! Det finnes smarte løsninger som nesten gjør jobben for deg!

Unngå kald bil om morgenen

De færreste av oss har tilgang til oppvarmet garasje. Derfor gjelder det å å få varmet opp bilen på andre måter, slik at man slipper å sette seg inn i iskald bil. Hils derfor på din nye bestevenn - nemlig kupévarmeren!

VARM BIL OM MORGENEN: En kupévarmer gir deg en bedre start på dagen, og du slipper kald og frossen bil. Vis mer

I tillegg til å varme opp bilen innvendig før du setter deg inn, har kupévarmeren flere fordeler. Én ting er at bilen blir varm og behagelig. Denne varmen tørker også opp snø og slaps som er dratt inn i bilen. Is og dugg på rutene vil også forsvinne, som igjen gjør jobben enklere med isskrapen.

Du kan også bruke en tradisjonell motorvarmekabel som skåner motoren for slitasje og gjør start i kaldt vær mye lettere. Om du likevel er uheldig og ikke får start, kan en batterilader med ladekabler være redningen.

Nå er det bilen som i hovedsaklig skal være varm, men vi må ikke glemme oss selv! Er ikke bilen utstyrt med elektrisk varme i rattet, vil vi slå et slag for denne deilige rattvarmeren. Fantastisk på kalde morgener!

RATTVARMER: Herlig å holde i når bilen er iskald (eller glovarm om sommeren). Passer de fleste personbilratt. Foto: Biltema
RATTVARMER: Herlig å holde i når bilen er iskald (eller glovarm om sommeren). Passer de fleste personbilratt. Foto: Biltema Vis mer

Fjerner is på noen sekunder

Om det virkelig er kaldt ute, og isen på frontruta sitter ekstra godt, bør du bruke en De-icer. Denne geniale sprayen fjerner raskt frost og is fra både glass og gummi. Sprayen inneholder også glassrens som forbedrer sikt.

FJERNER IS PÅ 1-2-3: De-icer sprayes på rutene, og isen fjernes lett som bare det. Foto: Biltema
FJERNER IS PÅ 1-2-3: De-icer sprayes på rutene, og isen fjernes lett som bare det. Foto: Biltema Vis mer

Om du i forkant vet at det skal bli kaldt, kan du forebygge med en annen smart spray. Den heter Pre-Icer og sprayes på rutene før det blir frost. Belegget absorberer fuktighet, slik at det ikke setter seg på glasset, og frosten forsvinner enkelt med vindusviskerne, eller tørkes av med en klut.

For låsene på døra anbefales en lett tilgjengelig låsspray. Den både tiner og smører låsene slik at låsens levetid forlenges. På gummilister rundt dører og bagasjeluker bør du gå for en lisstift. Slik beskytter du effektivt mot frost og uttørking.

Et annet smart tips for å unngå is på frontruta er å bruke en snøbeskytter. Den beskytter effektivt mot snø og hindrer isdannelse. Plasser den på frontruta og klem den fast mellom dør og dørstolpe.

EFFEKTIV MOT FROST: Med en snøbeskytter på frontruta unngår du frost. Denne fungerer også mot varme om sommeren. Foto: Biltema
EFFEKTIV MOT FROST: Med en snøbeskytter på frontruta unngår du frost. Denne fungerer også mot varme om sommeren. Foto: Biltema Vis mer

Husk gode «sko» til bilen

De aller fleste husker å bytte til vinterdekk før snøen kommer, selv om vi hvert år leser om alle de som glemte det ... Solide vinterdekk er derfor viktig.

Likevel hender det at snøen laver såpass ned at selv de beste vinterdekkene ikke holder. Da er det smart å ha et sett med snøkjettinger i bilen som er raske og enkle å montere. Alternativt kan man gå for brodder til bildekkene. Perfekt for bedre grep på glatt underlag!

Om uhellet likevel skulle være ute, og du har kjørt fast bilen, kan et par antisklimatter være redningen. De er både lette og enkle å ha med i bilen, og plasseres under bilens drivhjul for bedre feste. Om du også har en solid snøspade i bagasjen, er bilen løs på null komma niks!

SMART HJELPEMIDDEL: Ha alltid en snøspade i bagasjen om uhellet skulle være ute. Foto: Biltema
SMART HJELPEMIDDEL: Ha alltid en snøspade i bagasjen om uhellet skulle være ute. Foto: Biltema Vis mer

Kan koste deg lappen

Mange dropper å skrape og børste bilen fri for is og snø når ting skal gå litt fort. Det kan dessverre få alvorlige konsekvenser. Bruk derfor en snøbørste (gjerne med inkludert isskrape) som fjerner all snø på bilen.

Når varmen i bilen stiger, vil snøen på taket før eller siden smelte og skli av. Det kan du risikere å få over frontruta ved nedbremsing som hemmer sikten, eller at bilen bak får det i fronen. I verste fall kan det ende med kollisjoner, utforkjøringer eller påkjørsler. Og er det du som har skylda, kan det gi saftige bøter, og i alvorlige tilfeller føre til inndragning av førerkortet.

Til slutt: Husk alltid å ha godt med spyleveske! Snø og slafs gjør at du bruker langt mer enn normalt. På den måten er du sikret god sikt til enhver tid.

God tur, og kjør forsiktig!

HA ALLTID NOK: Spyleveske får man ikke nok av om vinteren. Ha gjerne en ekstra dunk i bagasjerommet om du skulle gå tom. Foto: Biltema
HA ALLTID NOK: Spyleveske får man ikke nok av om vinteren. Ha gjerne en ekstra dunk i bagasjerommet om du skulle gå tom. Foto: Biltema Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer