ANNONSØRINNHOLD

STUDIESTART: Høsten er tid for studiestart.
STUDIESTART: Høsten er tid for studiestart.Vis mer

Alt du trenger til studiestart

Her er dingsene som gjør studiehverdagen enklere.

Sommeren er på hell, og for mange betyr det starten på et nytt studieår. Enten du er helt fersk student eller har holdt på en stund, finner du alle dingsene du trenger til studiestart her.

Gjør hverdagen enklere

Når dagene er lange og man har mye man må få gjort, kan det rett og slett være litt krise dersom telefonen eller nettbrettet lader ut midt på dagen. Men har du en powerbank og ladekabel i bakhånd, er krisen avverget. Med en powerbank med 20 000 mAh har du nok strøm til både mobil og nettbrett hele dagen.

KJEKT Å HA: Printer med scanner og kopi-funksjon.
KJEKT Å HA: Printer med scanner og kopi-funksjon. Vis mer

Er du en av dem som jobber best til musikk, er øreplugger eller hodetelefoner kjekt å ha. Og er du en av dem som jobber best når det er stille, kan hodetelefoner med støyreduksjon være en livredder dersom det skulle være fullt på lesesalen. Det kan også være kjekt å ha en printer i bakhånd for å skrive ut oppgaver. Printeren har også både scanner og kopi-funksjon.

LITEN DINGS, STOR PLASS: Denne lille krabaten har hele 1 TB lagringsplass.
LITEN DINGS, STOR PLASS: Denne lille krabaten har hele 1 TB lagringsplass. Vis mer

En annen ting som er kjekt å ha som student, er ekstern lagringsplass. En USB-pinne med 16 GB minne holder til det meste av dokumenter og annet smått, og trenger du hardere skyts er en ekstern-disk med hele 1 TB kapasitet midt i blinken. Husk å ta backup av oppgaver og lignende ofte, så slipper du panikken i tilfelle (bank i bordet) PCen skulle knele. (Og tar du fag der du behøver grafisk kalkulator, får du en fullspekket Casio-kalkulator til bare 899 kroner fram til 2. september!)

ENKEL MATPAKKE: Middagsrester gjør seg bra som matpakke neste dag.
ENKEL MATPAKKE: Middagsrester gjør seg bra som matpakke neste dag. Vis mer

Uten mat og drikke ...

Det blir fort dyrt om du skal kjøpe lunsj ute hver dag, men heldigvis finnes det en enkel løsning: Matpakke! Matpakken kan fint gjøres klar kvelden før hvis du har dårlig tid om morgenen, det eneste som kreves er litt planlegging. Har du middagsrester, kan det fungere fint som matpakke til neste dag.

Blir dagene lange, kan det være lurt å ta med seg et mellommåltid i tillegg til lunsjen – for eksempel i et yoghurtbeger med separat holder til müsli eller frukt.

Husk også å ha med deg en vannflaske slik at du holder deg hydrert hele dagen, og trenger du et koffein-boost er et termokrus perfekt for å holde kaffen (eller teen) varm.

Ikke dropp forelesningene

Det er fort gjort å skippe en forelesning eller to (i alle fall de som er tidligst på morgenen), men pass på at du ikke gjør det til en vane. Å møte opp på hver forelesning gjør det enklere å få med seg mer av pensum, pluss at du møter andre studenter som sannsynligvis har en del av de samme interessene som deg (dere studerer jo det samme!).

TRÅDLØST: En trådløs mus gjør arbeidet enklere.
TRÅDLØST: En trådløs mus gjør arbeidet enklere. Vis mer

Et lurt tips er å ta notater i forelesningene, så husker du mer av det som ble sagt. Om du tar notater på nettbrett kan et nettbrettfutteral med innebygget stativ gjøre det enklere å sette nettbrettet i en mer gunstig vinkel for notatskriving. Det beskytter også nettbrettet mot skrammer, som kan komme godt med i en hektisk hverdag. Det kan være lurt å beskytte laptopen også. For å gjøre arbeidet på laptopen litt enklere, kan en trådløs mus være kjekt å ha.

Mange foretrekker å ta notater på gamlemåten – altså med penn og papir. Her er det åpenbart ikke noe fasitsvar for hva som er «best», så finn ut hva som funker best for nettopp deg.

KLASSISK: Notatblokker i forskjellige farger og størrelser.
KLASSISK: Notatblokker i forskjellige farger og størrelser. Vis mer

Hakket mer gøy er det å ta notater i en notatblokk som er ekstra fin. Hva med en lekker variant i bambus, eller en liten skrivebok i klassisk grått?

For å få full oversikt over forelesningstider og andre aktiviteter kan du bruke en ukeskalender. (Ukeskalenderen er dessuten merket med FSC®-symbolet for bærekraftig skogbruk.)

Trenger du en ekstra påminnelse om de viktigste tingene, kan du skrive dem opp på en whiteboard-tavle. Tavlen er også et koselig tilskudd til bokollektivet – noter ting dere trenger til fellesskapet, eller bare skriv hyggelige meldinger til hverandre!

HYGGELIG MED TAVLE: En whiteboard-tavle er et hyggelig tilskudd i bokollektivet, og gir deg oversikt over de viktigste tingene.
HYGGELIG MED TAVLE: En whiteboard-tavle er et hyggelig tilskudd i bokollektivet, og gir deg oversikt over de viktigste tingene. Vis mer

En annen ting som kommer godt med er en sikker hengelås. Den kan du bruke til skapet på skolen, garderoben på treningssenteret eller kanskje matskapet i kollektivet.

For å få med deg alt du trenger for dagen er ekspertene enige: En ryggsekk er å foretrekke framfor en skulderveske. En sekk fordeler vekten jevnt på begge skuldrene og gjør at du får mindre vondt i ryggen.

Dette er annonsørinnhold, og gjort tilgjengelig i samarbeid med Dagbladets kommersielle avdeling. Se våre annonsørretningslinjer eller kontakt oss på annonse@dagbladet.no for å få vite mer.

anbefalte artikler fra clas ohlson