Annonsørinnhold

Amund (67) kjørte leiebilen rett i en snø-fonn. Det skulle kostet ham 7800 kroner.

Trondheimsmannen kunne puste lettet ut. Han fikk oppgjøret fra forsikringen før leiebil-regningen dukket opp.

Illustrasjonsfoto: NTB SCANPIX / SHUTTERSTOCK
Illustrasjonsfoto: NTB SCANPIX / SHUTTERSTOCK Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Amund Jensen (67) skulle parkere leiebilen da det gikk galt i Oslo i februar. Kjøreforholdene var krevende i hovedstaden, med store mengder snø og glatte veier.

- Jeg rygget på en snøfonn. Det ødela støtfangeren bak på leiebilen, sier Jensen.

Jensen er en rådgiver fra Trondheim som er mye på reisefot. Når han er på forretningsreise leier han ofte bil, opptil 40 ganger i året.

Denne ene februardagen i 2018 gikk det galt i en snøfonn i Oslo. Da han leverte inn bilen til leiebilselskapet ble skadene på støtfangeren påpekt.

Jensen erkjente straks at det skyldtes hans eget uhell. Skadene på støtfangeren kom på 7800 kroner og måtte dekkes som egenandel.

Men selv om summen ble trukket fra Jensens kredittkort umiddelbart, slapp Jensen selv å ta den sure regningen for uhellet med leiebilen.

• Ekstra kredittkort til ferie: Søk her

Årsaken er leiebil-forsikringen Jensen tegnet hos EnterCard, som utsteder blant annet re:member kredittkort. Forsikringen dekker nettopp egenandel-kostnader som de Jensen fikk etter uhellet.

FENOMENALT OPPGJØR: Amund Jensen fikk behov for leiebilforsikring i februar. Han sparer store beløp på å tegne den via kredittkortet sitt. Foto: PRIVAT
FENOMENALT OPPGJØR: Amund Jensen fikk behov for leiebilforsikring i februar. Han sparer store beløp på å tegne den via kredittkortet sitt. Foto: PRIVAT Vis mer

Fikk oppgjøret først

- Jeg tok kontakt med forsikringsselskapet og ga dem dokumentasjonen de ønsket. Jeg må si at oppgjøret var fenomenalt, det forelå før regningen på kredittkortet kom, sier Jensen.

Jeg må si at oppgjøret var fenomenalt, det forelå før regningen på kredittkortet kom Amund Jensen

• Trygghetspakken: Få mest mulig verdi for pengene dine

På grunn av nettopp leiebilforsikringen takker Jensen alltid nei til alle leiebilselskapers egne tilbud om ekstraforsikring på egenandelen. Prisen på slike tilleggsforsikringer er ofte svært høye, og det kan være langt mer gunstig å tegne en uavhengig forsikring.

Hos kredittkortselskapet re:member inngår leiebilforsikringen som Jensen brukte i Trygghetspakken. Den koster kun 249 kroner per år og kan enkelt bestilles i nettbanken når du er re:member-kunde.

Jensen anslår at han måtte betalt omlag 100 kroner dagen for ekstraforsikring på egenandelen, hvis han skulle brukt leiebilselskapenes tilbud om forsikring.

Totalt ville utleggene hans kommet på tusenvis av kroner, i stedet for 249 kroner for hele året. Han ønsker ikke å ta sjansen på leiebil uten egenandels-forsikring.

- Det hadde det blitt betydelige beløp for meg, som leier bil 30-40 ganger i året, hvis jeg skulle tegnet forsikring hver gang. Jeg har i stedet leiebilforsikring via kredittkortet. Det er økonomi i det for meg. Jeg har holdt på sånn i mange år, og det kommer jeg til å fortsette med, sier Jensen.

• Les mer: Få reiseforsikring med kredittkortet ditt

FERIEUTGIFT: Ofte blir nordmenn på utenlandsferie prakket på egenandels-forsikringer hos leiebil-selskapet. Med Trygghetspakken kan du si nei uten bekymre deg for leiebiluhell.
FERIEUTGIFT: Ofte blir nordmenn på utenlandsferie prakket på egenandels-forsikringer hos leiebil-selskapet. Med Trygghetspakken kan du si nei uten bekymre deg for leiebiluhell. Vis mer

Trygghetspakken

Trygghetspakken er en samling av re:members mest populære forsikringer, slik at du kan ta smarte valg og få mest verdi ut av pengene dine.

Jeg har i stedet leiebilforsikring via kredittkortet. Det er økonomi i det for meg. Amund Jensen

For Jensens del skjedde leiebil-uhellet i Oslo. Andre nordmenn møter problemstillingen om ekstra egenandels-forsikring i utlandet. Hvert år er over 2000 nordmenn involvert i trafikkuhell på ferie.

Ved leie av bil betaler mange ofte ekstra for forsikring av leiebilen. Likevel kan egenandelskostnadene bli høye når uhellet er ute. Heldigvis dekker Trygghetspakken inntil 25 000 kr i egenandelskostnader per skade for inntil to skader per år hvis du betaler leiebilen med ditt re:member-kort.

Skyldes uvitenhet?

Jensen stoler på sin leiebilforsikring i så stor grad at han har gitt klar beskjed til sitt faste leiebilselskap: Han ønsker ikke å få standard-tilbudet om ekstra forsikring når han leier sine biler lenger.

- Hvorfor tror du andre betaler leiebil-selskapene for ekstra forsikring, når de kan gjøre som deg?

- Jeg vet ikke, men jeg vil anta at det er uvitenhet, sier Jensen.

• Les mer: Sikker reise med kredittkort

Trygghetspakken fra re:member dekker ikke bare egenandel ved leiebilforhold. Du blir også forsikret mot «ID-tyveri» og «Uhell etter varekjøp».

STOR INVESTERING: TV'er og elektronikk er dyrt å reparere, og det er spesielt ergerlig å få skader på nye, store investeringer i hjemmet.
STOR INVESTERING: TV'er og elektronikk er dyrt å reparere, og det er spesielt ergerlig å få skader på nye, store investeringer i hjemmet. Vis mer

Identitetstyveri-forsikring

Nesten 5 prosent av oss opplever ID-tyveri. Det høres lite ut, men det er faktisk så mye som nesten én av 20. Det kan være både ubehagelig og bli fryktelig kostbart, uten forsikring.

Da er det godt å vite at forsikringen i Trygghetspakken dekker inntil 1 million kroner i juridisk bistand og ubegrenset telefonassistanse dersom du skulle bli rammet.

Uhell etter varekjøp-forsikring

Bare i 2016 reparerte nordmenn varer for over 2,3 milliarder kroner. Det er dyrt å betale for uhell, som knuste PC-skjermer eller TV'er som går i gulvet.

Forsikringen i Trygghetspakken dekker inntil 20 000 kr per skade (40 000 kr per år), for å reparere eller gjenskaffe varer som ved uhell blir ødelagt inntil 90 dager etter kjøp.

Trygghetspakken fra re:member koster kun kr 249 per år.

• Rabatter på netthandel: re:member reward

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer