Annonsørinnhold

Årets mest romantiske gaver

Usikker på hva du skal gi til din bedre halvdel? Disse romantiske opplevelsesgavene blir garantert en hit.

ROMANTIKK: Fra den romantiske opplevelsen Tretopp Dome i Rakkestad
ROMANTIKK: Fra den romantiske opplevelsen Tretopp Dome i Rakkestad Vis mer

I en verden hvor alle har alt, er det ikke lett å finne den perfekte gave. Så hva gir du i julegave til de som har alt nå til dags? Hvis du skal følge gavetrenden som brer seg i Norge, er svaret opplevelsesgaver.

Hva er egentlig en opplevelsesgave?

Det er gaver som kan oppleves: en aktivitet, reise, attraksjon, et opphold eller lignende. Norge bugner over av gode opplevelser, men det er ikke alltid like lett å vite hvordan man kan gi de bort som gaver.

Dette bestemte YouWish seg for å gjøre noe med. Siden 2013 har de samlet over 800 av Norges beste opplevelser på ett sted, hvor du enkelt kan kjøpe disse som gaver til de du er glad i.

Opplevelser er perfekte gaver til de som har alt

Opplevelser er flotte gaver som gir minner for livet. Opplevelser vil ikke støves ned i boden eller gå i stykker. En opplevelse er en gave man kan glede seg til og mimre over i årene som kommer.

Velg blant 800+ opplevelsesgaver hos YouWish.no

SPARESORT: Fra opplevelsen Romantikk på sparesort i Lysekil.
SPARESORT: Fra opplevelsen Romantikk på sparesort i Lysekil. Vis mer

Årets mest romantiske julegaver er unike opplevelser

Julen nærmer seg med stormskritt, så nå er det på tide å finne den perfekte, romantiske julegaven til den spesielle mannen eller kvinnen i ditt liv. Forskning har vist at mennesker får mer lykke av gode relasjoner og opplevelser, så hvorfor ikke gi en opplevelse som byr på gode minner, i stedet for materalistiske ting som skader miljøet eller havner bakerst i skapet?Invester i gode relasjoner og minner for livet denne julen

I følge en 75 år lang studie fra Harvard, forklarer studieleder og Harvard-forsker Robert Waldinger, at de kan konkludere med følgende: «Lykke handler ikke om rikdom, berømmelse eller om å jobbe hardere og hardere. Den klareste meldingen vi tar med oss fra denne 75 år lange studien er følgende: Gode relasjoner er det som gjør oss lykkeligere og friskere. Ferdig snakka.»

- Hva er det folk etterspør nå?

- YouWish.no tilbyr over 800 store og små opplevelser. Romantiske og unike overnattingsopplevelser har virkelig tatt fart i år. Det synes vi er gøy, sier Björn Trolin, daglig leder i YouWish.no.

- Flere og flere ønsker å gi bort kvalitetstid sammen med kjæresten og ektefeller, og en romantisk miniferie er en perfekt gave som treffer. Dropp gullsmeden og gi bort minner for livet i år, smiler Trolin.

- Nå som koronasmitten og omikrontilfellene øker, er det flere som er skeptiske?

- Nei, vi ser heller at folk setter pris på at de kan kjøpe gaven nå, slipper stresse med booking og heller booker opplevelsen innen et år. Det var det samme i starten av 2021, vanskelig å se for seg hvordan året skulle bli, men samfunnet åpnet heldigvis gradvis, sier Trolin.

- Vi kan nå stolt fortelle at vi, i samarbeid med våre flotte samarbeidspartnere, gjennomførte over 14.600 bookinger i 2021, og kundene vurderte disse til 4,3 av 5 stjerner. avslutter han.

IGLO: Fra Igloo Dome i Lier.
IGLO: Fra Igloo Dome i Lier. Vis mer

Slik gir du bort en romantisk opplevelse som byr på gode minner og kjærlighet

- Etter snart to år med korona er det tydelig at mange vil tilbringe tid sammen med hverandre, komme seg avgårde og booke noe romantisk sammen i kalenderen, sier Björn Trolin, daglig leder i YouWish.no.

- En opplevelse legger til rette for å skape nye minner sammen mens man styrker relasjonene med den man er glad i. Ved å gi bort en opplevelse viser man kjærlighet og får sin kjære til å føle seg spesiell, samtidig som man holder romantikken i live, sier Trolin.

- Nettopp derfor mener vi i YouWish at en opplevelse er den perfekte julegaven til kjæresten.

Opplevelser på topplisten av nordmenns ønskeliste julen 2021

Ifølge en fersk undersøkelse som Ipsos har gjort for DNB troner gavekort og opplevelser på topplisten av nordmenns ønskeliste til jul.

- For det første vet ikke mange hva de ønsker seg. For det andre kan et gavekort forhindre at du får noe du ikke liker, sier Silje Sandmæl, forbrukerøkonom i DNB og økonomisk rådgiver.

Julegavetips blant over 50 romantiske overnattinger hos YouWish.no

HØYT I TRÆRNE: Her fra «Natt i tretopphytte» i Luleå.
HØYT I TRÆRNE: Her fra «Natt i tretopphytte» i Luleå. Vis mer

Unike overnattinger som byr på romantikk er kommet for å bli

YouWish.no tilbyr over 50 unike overnattinger. Perfekte opplevelser for en romantisk getaway med kjæresten. Overnattingene rangerer fra å sove i tretopphytter, domer, mirror cabins, fjordhus, stabbur, Igloo, Birdbox og så mye mer!

- Flere og flere ønsker å gi bort en romantisk miniferie eller en koselig utflukt til kjæresten, forteller Trolin.

- En opplevelse er eventyrlig, skaper gode minner, og er den perfekte gave for å tilbringe kvalitetstid sammen. En opplevelsesgave er mer minneverdig enn en tilfeldig pyntegjenstand eller et par tøfler, nettopp fordi en opplevelse blir til et minne for livet, sier han.

Julegavetips blant over 50 unike overnattinger her

Barna til Knut (48) ville gi bort en minnerik gave. Slik overrasket de med en opplevelse som ga godt grunnlag for romantikk

BIRDBOX: Bilde fra opplevelsen Birdbox i Førde.
BIRDBOX: Bilde fra opplevelsen Birdbox i Førde. Vis mer

Knut (48) mottok opplevelsen, «Birdbox» i gave fra sine barn.

- Dette var en helt super og unik opplevelse med flott utsikt og natur. Jeg og kona har vært gift i 22 år, så dette var en veldig hyggelig opplevelse å gjøre sammen, forteller Knut.

- Vi pakket med oss vin, øl, spekemat og ost. Vi koste oss i flere timer med å titte på utsikten, og se været og døgnet gli forbi, sier Knut.

- Naturopplevelsen ga et godt grunnlag for romantikk – det er disse minnene som sitter igjen sterkest etter denne opplevelsen. En opplevelse er en helt suveren gave å motta, og absolutt noe jeg kan tenke meg å gi bort selv, sier han.

Spa- og vælverebehandlinger hvor man kan slappe av med sin kjære er populære julegaver

FLYTESENTER: Kristian Tu Storhaug (t.v.) og Herman Scott-Dahl, markedssjef og daglig leder for Drammen Flytesenter. Foto: Mathilde Torsøe.
FLYTESENTER: Kristian Tu Storhaug (t.v.) og Herman Scott-Dahl, markedssjef og daglig leder for Drammen Flytesenter. Foto: Mathilde Torsøe. Vis mer

- Lange dager, travle tidsplaner og mye stress er for mange av oss en dag til dag realitet, hvorvidt flere glemmer viktigheten av å ta vare på seg selv og helsen, forteller Herman Scott-Dahl, markedssjef for Drammen Flytesenter.

- Her på Drammen Flytesenter gjør vi det enkelt å ta en pause fra hverdagen med naturlige velværebehandlinger som floating, infrarød badstue og massasje. Vårt fokus er å tilby den beste opplevelsen både før, under og etter behandling, sier han.

En mental reise som er vanskelig å oppnå andre steder

- Floating er en velværebehandling som i korte trekk innebærer å legge seg i en tank fylt med hudtemperert saltvann for å slappe av. Vannet inneholder samme mengden salt som i Dødehavet, som gjør at man flyter vektløst og mister følelsen av hvor vann og luft grenser, forklarer Scott-Dahl.

- Floating-tanken hjelper deg med å stenge alt av sanseinntrykk ute, som gir en ro man ikke oppnår andre steder.

- Å tilbringe en time i tanken blir for mange som en mental reise, hvor alt annet stenges ute. Ved å kombinere floating med massasje og infrarød badstue er man sikret en avkobling fra hverdagen som er vanskelig å oppnå andre steder. For mange av våre kunder blir det som en mini-ferie i hverdagen. En perfekt opplevelse å unne seg selv eller dele med noen man er glad i, avslutter han med et smil.

Julegavetips blant over 120 spa og velvære opplevelser hos YouWish.no her

Kjæresten til Sunniva (20) ville overraske med en annerledes gave. Slik ga han bort den perfekte opplevelsen ved å tenke utenfor boksen

Årets mest romantiske gaver

Sunniva mottok opplevelsen, Parfloating og massasje, som kjæresten hennes var så heldig å få være med på.

- Floating var en helt fantastisk opplevelse – det var noe nytt og spennende for oss begge! Når vi skrudde av alt lyset i «bassenget» og fikk slappet helt av, fikk jeg en følelse av å flyte rundt i verdensrommet, helt fantastisk, smiler Sunniva.

- Etter floatingen følte jeg at jeg hadde mer energi og kviknet raskt til, før vi fikk en utrolig deilig massasje i etterkant.

- Det å få en opplevelse i stedet for en gjenstand er noe jeg setter veldig pris på. For meg og sikkert veldig mange andre, er en god opplevelse man vil huske for resten av livet verdt mer enn noe annet man kan kjøpe for penger, smiler Sunniva.

Utvalgte julegavetips 2021 - Årets mest romantiske opplevelsesgaver

NYTELSE: Bilde av “Duobehanding, Massasje, Spesialbehandling og Behandling for han.
NYTELSE: Bilde av “Duobehanding, Massasje, Spesialbehandling og Behandling for han. Vis mer

Årets Spa- og velvære julegaver fra 490 kr

1. Klassisk spapakke (Bestselger)

2. Floating

3. Massasje

4. Duomassasje med IR sauna

5. Parfloating med massasje

6. Romantikk på sparesort (Anbefalt)

7. Behandling for han

8. Pedikyr og fotmassasje

9. Sjokoladebehandling

10. Candle massasje (Nyhet)

Se flere Spa- og velværeopplevelser her

PANORAMA: Bilde av “Panorama fjordhouse, Panoramahyttene og Birdbox.”
PANORAMA: Bilde av “Panorama fjordhouse, Panoramahyttene og Birdbox.” Vis mer

Unike overnattinger fra 750 kr

1. Dome glamping (Populær)

2. Natt i svevetelt

3. Mirror cabin

4. Natt i tretopphytte

5. Holmenkollen cabin

6. Husbåt seacation (Nyhet)

7. Glamping

8. Stabbursnatt

9. Igloo dome (Nyhet)

10. Snøhotell

Se flere unike overnattinger her

Årets mest romantiske gaver

Opplev romantiske Italia i Norge! Fra 410 kr

1. Italiensk dinner date

2. Italiensk aften

3. Italiensk matkurs

4. Italiensk middag

5. Italiensk for to

Se årets mest romantiske julegaver her

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer