Annonsørinnhold

Dagbladet

Avslørte ekte spion - hva blir det neste?

Dokumentaren «Kodenavn Igor» gjør noe som aldri har blitt gjort før i norsk journalistikk. Det vekker oppsikt verden over.

SENSASJON: Avsløringen om spionen «Igor» er en av de mange unike prisvinnende sakene Dagbladet står bak. Her er Magasinets redaksjonssjef Linn Kongsli Hillestad med journalist Gunnar Thorenfeldt.
SENSASJON: Avsløringen om spionen «Igor» er en av de mange unike prisvinnende sakene Dagbladet står bak. Her er Magasinets redaksjonssjef Linn Kongsli Hillestad med journalist Gunnar Thorenfeldt. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Dagbladet er en av Norges mest prisvinnende redaksjoner når det gjelder både historiefortelling og undersøkende journalistikk.

I snart 20 år, siden høsten 1999, har Magasinet hver eneste lørdag gitt det norske folk prisbelønte reportasjer og dokumentarer, levende portretter og menneskemøter.

Bare det siste året har Magasinet-redaksjonen stått for en rekke saker som har vakt oppsikt, også internasjonalt:

Dokumentaren «Kodenavn Igor» går inn i historien som første gang en ekte spion er avslørt av ei norsk avis. Den sikret Dagbladet sølv i den internasjonale konkurransen Lovie Awards.

PÅ DØRA: Nå kan du få Dagbladet med Magasinet levert hjem til deg hver lørdag.
PÅ DØRA: Nå kan du få Dagbladet med Magasinet levert hjem til deg hver lørdag. Vis mer

- Vi er også fikk også tredje plass i European Digital Media Awards for vår serie «Benken». The Guardian og Frankfurter Allgemeine fikk henholdsvis andre- og førsteplass. Samtidig er reportasjen «Barnevernets engler» nominert i tre kategorier til Årets mediepriser i Bergen, forteller Linn Kongsli Hillestad, redaksjonssjef for Magasinet og Helgeavisa.

Gransking i barnevernet

Sistnevnte sak har også fått store konsekvenser i norsk samfunnsliv. Etter avdekkingen av manglende grensesetting på en barnevernsinstitusjon i Bergen, ble institusjonen stengt. Det ble iverksatt granskning av samtlige liknende institusjoner i Norge.

– God journalistikk er selve hjertet i vår virksomhet, sier ansvarlig redaktør og direktør i Dagbladet, Alexandra Beverfjord.

I tillegg til opplysende og undersøkende kvalitetsjournalistikk, samt gode portrettintervjuer, er helgeavisa også full av kos.

I Magasinet får du hver eneste lørdag matoppskrifter, restaurantguide, quiz, hjernetrim og ikke minst Rolf Hansens kryssord.

PRISBELØNT TEAM: Linn Kongsli Hillestad (t.v.), redaksjonssjef Hilde Schjerve og deler av resten av gjengen bak Norges beste lørdsagsavis.
PRISBELØNT TEAM: Linn Kongsli Hillestad (t.v.), redaksjonssjef Hilde Schjerve og deler av resten av gjengen bak Norges beste lørdsagsavis. Vis mer

2. januar 1869 kom den aller første utgaven av Dagbladet. Den besto av fire enkle sider uten illustrasjoner, og kom i et opplag på 3000 eksemplarer.

RETT HJEM: Nå kan du få Dagbladet levert hjem til deg hver lørdag.
RETT HJEM: Nå kan du få Dagbladet levert hjem til deg hver lørdag. Vis mer

150 år etter leser 1,4 millioner nordmenn Dagbladet hver eneste dag, på mobil, nett eller papir.

Selv om de digitale musklene er sterke, består papiravisa som et bunnsolid produkt, og særlig i helgene velger mange å kjøpe Dagbladet lørdag med Magasinet. Nå kan du også få avisa levert rett hjem til deg.

- Helgene er en storsatsing for Dagbladet, sier Hillestad.

- Vi satser tungt på nyhetsstoff, langlesning og bakgrunnsanalyser. Vi skal gjøre folk klokere, samtidig som vi underholder og sørger for helgekos, sier hun.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer