Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

ANNONSØRINNHOLD

Sitron-cupcakes med fluffy sitronfrosting – blir det bedre? Vis mer

Bakeskolen: Slik lager du cupcakes med fluffy frosting og delikate fruktterter

Imponere venner på fest eller stelle i stand bursdag? Her er supertipsene.

Fadoua Aklidou er til daglig butikksjef hos Clas Ohlson på Stovner, men på fritiden er hun en ivrig bakeentusiast som lager alt fra delikate makroner til storslåtte enhjørning-kaker.

I denne artikkelen får du hennes framgangsmåter for å lage nydelige sitroncupcakes (video i toppen av saken) og flotte fruktterter (video under).

Terter som tar seg flott ut på dessertbordet! Vis mer

Slik lykkes du med cupcakes

GLAD I Å BAKE: Fadoua Aklidou.
GLAD I Å BAKE: Fadoua Aklidou. Vis mer

En av de viktigste tingene du gjør når du baker er å måle ingrediensene nøyaktig. Ofte oppgis de forskjellige ingrediensene i gram, og da er en god kjøkkenvekt uunnværlig å ha. Enda bedre blir det om du har en kjøkkenvekt som støtter forskjellige måleenheter, slik at du kan måle både gram og milliliter på samme vekten.

Og hvor mye skal man egentlig ta når oppskriften sier «én teskje»? Det er faktisk veldig enkelt – en teskje er definert som 5 ml, mens en spiseskje er 15 ml. Måler du disse nøyaktig, blir resultatet best.

UNNGÅ FORVIRRING: Nøyaktig måling gir best resultat.
UNNGÅ FORVIRRING: Nøyaktig måling gir best resultat. Vis mer

Se oppskrift på sitroncupcakes med fluffy sitronfrosting nederst i saken!

Mel bør alltid siktes (selv om det står siktet hvetemel på posen!). Siktingen gjør at du blir kvitt klumper, og deigen blir luftigere. Det finnes smarte melsikter som du enkelt bruker med bare én hånd, slik at du kan sikte og røre samtidig. Og om oppskriften inneholder egg, bør disse alltid være romtempererte.

Det lønner seg også å bruke et muffinsbrett – det forhindrer at kakene flyter utover. Fadoua har også her et supertips for å få kakene helt jevne: Dersom du veier hver enkelt cupcake før steking og sørger for at alle veier like mye, blir de helt perfekte. Da lønner det seg å bruke cups som er litt stive, slik at de ikke mister formen.

BRUK BRETT: Steker du kakene i et muffinsbrett, unngår du at de flyter utover og mister formen.
BRUK BRETT: Steker du kakene i et muffinsbrett, unngår du at de flyter utover og mister formen. Vis mer

Det kan være lurt å sette på en timer slik at du holder styr på hvor lenge kakene har stått i ovnen. For å sjekke om de er ferdigstekte, kan du stikke dem med en pinne av tre eller metall. Når pinnen kommer ut ren, er de ferdige. Avkjøl dem på rist for best resultat.

Perfekt, fluffy frosting

Frostingen er virkelig det som løfter en småkjedelig muffin til en festklar cupcake.

Det er viktig at smøret er romtemperert og mykt. Pisk smør og melis i minst ti minutter for å få vekk smørsmaken. Det skal bli helt hvitt før andre ingredienser tilsettes. Det gjør også at kremen blir lettere å jobbe med når du skal sprøyte den.

FLUFFY FROSTING: Forskjellig sprøytespiss gir forskjellig finish på frostingen.
FLUFFY FROSTING: Forskjellig sprøytespiss gir forskjellig finish på frostingen. Vis mer

Deretter fyller du en sprøytepose med frosting og setter på ønsket sprøytespiss. Også her har Fadoua et lurt triks: Ha sprøyteposen i et høyt kaffeglass når du fyller det, så holder posen formen underveis. Det forhindrer også at sprøyteposen lekker.

UNNGÅ STIV KREM: Ta ut kakene en time før servering.
UNNGÅ STIV KREM: Ta ut kakene en time før servering. Vis mer

Begynn midt på cupcaken med frostingen, og jobb deg først utover og deretter oppover. Pynt også gjerne med bær. Dersom du oppbevarer kakene i kjøleskapet før servering, blir kremen stiv. Derfor lønner seg derfor å ta dem ut en time før de skal spises.

Slik lager du perfekte fruktterter

Fruktterter med hjemmelaget vaniljekrem tar seg flott ut på dessertbordet, og er dessuten lett å lage.

Se oppskrift på små fruktterter nederst i saken!

Når terteskallene skal stekes, kan du legge litt aluminiumsfolie over deigen i terteformen og fylle med tørkede erter. Ertene presser deigen ned så de holder formen under steking. Terteskallene bør også prikkes i bunnen med en gaffel – dette gjør at de stekes helt gjennom. Terteskallene stekes først i 15 minutter med erter, og deretter uten erter i 5 minutter.

Når det gjelder vaniljekremen, er det lite hokus pokus. Bruk vaniljefrø fra en vaniljestang, og ha gjerne i selve vaniljestangen i kjelen for bedre smak. Mens blandingen varmes opp, må den røres til den blir tykk. Husk at kremen bare skal varmes, ikke kokes!

Vaniljekremen kan avkjøles i kjøleskap eller over en bolle med vann og isbiter. Rør i kremen med jevne mellomrom mens den kjøles for å unngå snerk.

Deretter fyller du bare de ferdige terteskallene med vaniljekrem og favorittbærene eller -frukten din. For å gjøre det ekstra delikat kan du bruke en liten sil eller en tesil og drysse litt melis over til slutt.

Tertene kan for eksempel serveres på et lekkert serveringsbrett i tre.

Sitron-cupcakes med fluffy sitronfrosting

image: Bakeskolen: Slik lager du cupcakes med fluffy frosting og delikate fruktterter

Små fruktterter

image: Bakeskolen: Slik lager du cupcakes med fluffy frosting og delikate fruktterter

Dette er annonsørinnhold, og gjort tilgjengelig i samarbeid med Dagbladets kommersielle avdeling. Se våre annonsørretningslinjer eller kontakt oss på annonse@dagbladet.no for å få vite mer.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media