Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

ANNONSØRINNHOLD

EKTE SLOTT: I Skåne kan du besøke, spise og til og med overnatte på enkelte slott og herregårder. Her er Kronovalls Vinslott, hvor du kan tilbringe både dager og netter. Foto: Sydpol.com
EKTE SLOTT: I Skåne kan du besøke, spise og til og med overnatte på enkelte slott og herregårder. Her er Kronovalls Vinslott, hvor du kan tilbringe både dager og netter. Foto: Sydpol.com Vis mer

Bare fire timer fra Oslo ligger et av Nordens største badeland

En påskerundtur i Sverige starter gjerne i hyggelige Örebro.

Årets påske kommer sent, 2. påskedag faller på 17. april. Det kan være en perfekt anledning til å tilbringe noen flotte vårdager i Sverige.

Sola skinner varmest i Sør-Sverige på denne årstiden, og Visit Sweden har valgt ut sju perler som ligger perfekt til for en rundreise.

Rundreisen i Sør-Sverige inneholder tips som passer alle og enhver, enten du reiser med barn eller ikke. Slik er du sikret spennende opplevelser i påskehøytiden, uansett om du besøker ett, tre eller alle sju steder.

SVERIGE-RUNDREISE: Start i Ørebro og beveg deg sørover via Stockholm. Veien tilbake til Norge går opp vestkysten. Illustrasjon: Google / Content Aller Media
SVERIGE-RUNDREISE: Start i Ørebro og beveg deg sørover via Stockholm. Veien tilbake til Norge går opp vestkysten. Illustrasjon: Google / Content Aller Media Vis mer

• Visit Sweden: Se alle påsketipsene!

• Stopp 1: Örebro

SVERIGE STØRSTE BADEEVENTYR: På Lost City kan barn og voksne utforske ville fosser, ruiner, jungel og spennende vannsklier. Det finnes også et stort basseng med bølgemaskin samt klatrevegger.  Foto:  Mattias Ermanbrix / Lost City - Gustavsvik 
SVERIGE STØRSTE BADEEVENTYR: På Lost City kan barn og voksne utforske ville fosser, ruiner, jungel og spennende vannsklier. Det finnes også et stort basseng med bølgemaskin samt klatrevegger. Foto: Mattias Ermanbrix / Lost City - Gustavsvik  Vis mer

Starten på rundreisen går bare 32 mil sørøst fra Oslo, omlag fire timer med bil. Der ligger Örebro, Sveriges sjuende største by. Byen er kjent for sitt staselige slott, samt den vakre, kulturminnesmerkede bykjernen.

Og kanskje enda mer interessant for familier: Lost City - Gustavsvik, et av Nordens største badeland, bare ti minutter fra Örebro sentrum.

I Lost City kan du utforske mystiske ruiner og kaste deg ut i noen av Sveriges heftigste vannsklier, blant andre den 200 meter lange Treasure Hunter.

De aller minste kan kose seg i et nytt bade-lekeland. For de voksne finnes det en relax-avdeling, med boblebad, massasjeavdeling og lounge.

• Stopp 2: Stockholm

22 mil øst for Örebro igjen ligger Sveriges hovedstad, med påske-opplevelser for både store og små. I Stockholm finnes blant annet Skansen, med Abba The Museum, Junibacken og Vasamuseet rett over gaten.

Skansen er både friluftsmuseum og dyrepark, og byr på et fullspekket program i høytiden: Påskemarked, eventyrstunder, påskeverksted og mulighet til å bli sminket som en påskekjerring.

PÅSKEKJERRINGER: På Skansen kan barn bli sminket og kledd opp. Foto: Marie Andersson
PÅSKEKJERRINGER: På Skansen kan barn bli sminket og kledd opp. Foto: Marie Andersson Vis mer

Vær obs på at du skjærtorsdag har sjansen til å få med deg en helt spesiell filmopplevelse i Stockholm. Da vises «Pirates of the Caribbean», samtidig som et stort symfoniorkester spiller soundtracket live, på Stockholm Waterfront.

Tom Tits Experiment er et magisk sted for alle aldre i Södertälje rett sør for Stockholm. Her er lek og læring i fokus!

GRAVER GULL: På Tom Tits Experiment venter en rekke spennende opplevelser på barna. Foto: Tom Tits Experiment
GRAVER GULL: På Tom Tits Experiment venter en rekke spennende opplevelser på barna. Foto: Tom Tits Experiment Vis mer

• Stopp 3: Gränna (Småland)

Rundturen går noen mil sørover til Gränna, et pittoresk og hyggelig lite sted ved Vätterns strand. Der finnes gammel trehusbebyggelse og ikke minst polkagriser.

I påsken er dette stedet for små godterielskere, som kan besøke et av byens mange polkagriskokerier. Der får dere se hvordan grisene lages, og alle får selvfølgelig smake på godsakene.

På Gränna museum får du også høre den fantastiske historien om Salomon August Andrées mislykkede ballongferd til Nordpolen.

DESIGNFAVORITTER: På IKEA-museet kan besøkende se hvordan nordiske hjem ble møblert i tidligere år. Foto: Inter IKEA Systems B.V. 2016
DESIGNFAVORITTER: På IKEA-museet kan besøkende se hvordan nordiske hjem ble møblert i tidligere år. Foto: Inter IKEA Systems B.V. 2016 Vis mer

• Stopp 4: IKEA-museet

Litt lenger sør igjen ligger IKEA-museet i Älmhult. Det er helt nyåpnet i Småland.

På museet fortelles historien om hvordan det blågule eventyret startet i 1943, og du får et spennende innblikk i det svenske møbelvarehusets profil fram til i dag.

På påskens siste dag, den 17. april, starter vintageukene i museets spesielle butikk hvor du kan kjøpe IKEA-favoritter fra 70-, 80-, 90- og 00-tallet.

VELKOMMEN INN: Under konstrundan, her i Pumphuset, inviterer kunstnere til utstillinger. Foto: Ole Jais
VELKOMMEN INN: Under konstrundan, her i Pumphuset, inviterer kunstnere til utstillinger. Foto: Ole Jais Vis mer

• Stopp 5: Konstrundan Skåne

Rundreisen fortsetter helt sør i Sverige, i Skåne hvor våren er kommet aller lengst.

VERKSTED: På konstrundan åpner kunstnere sine verksteder. Foto: Visit Skåne
VERKSTED: På konstrundan åpner kunstnere sine verksteder. Foto: Visit Skåne Vis mer

Skåne er også er hjemmet til det som sannsynligvis er verdens største kunstutstilling: «Konstrundan». Hvert år rundt påskeferien summer Skåne av kreativitet og aktivitet når kunstnere over hele regionen åpner sine atelierer og verksteder for publikum.

Hundrevis av kunstnere kommer sammen og arrangerer denne unike kunstfestivalen som har ulike arenaer over hele Skåne. For at det skal være lett å finne frem er alle utstillingene merket med et fargerikt symbol.

Den første, største og mest etablerte er Östra Skånes konstrunda på Österlen. Den holder åpent hele ti dager mellom 14. og 23. april, med en samlingsutstilling i Baskemölla for samtliga 166 kunstutstillere.

EKTE SLOTT: I Skåne kan du besøke, spise og til og med overnatte på enkelte slott og herregårder. Her er Kronovalls Vinslott, hvor du kan tilbringe både dager og netter. Foto: Sydpol.com
EKTE SLOTT: I Skåne kan du besøke, spise og til og med overnatte på enkelte slott og herregårder. Her er Kronovalls Vinslott, hvor du kan tilbringe både dager og netter. Foto: Sydpol.com Vis mer

• Stopp 6: Slottsopphold i Skåne
Hvorfor ikke benytte anledningen til en natt eller to på et av Skånes mange slott?

Takket være svenske adeltradisjoner finnes det mer enn 200 slott og herregårder i regionen. Mange er åpne for turister og besøkende - også i påsken. Det unike er at mange av dem tilbyr utstillinger, kulturaktiviteter og åpne slottsparker.

Flere av slottene er overnattingssteder, og mange har restauranter kjent for meget god mat og service.

PÅSKDOPPET: Skjærtorsdag er det tradisjon for å kaste seg ut i havet i Varberg. Foto: Region Halland
PÅSKDOPPET: Skjærtorsdag er det tradisjon for å kaste seg ut i havet i Varberg. Foto: Region Halland Vis mer

• Stopp 7: Velvære i Halland

Det er på tide å vende nesen nordover igjen, og fra Skåne er vestkysten et naturlig valg. Fylket Halland ligger rett sør for Göteborg og er en uoppdaget perle for nordmenn flest.

DOWNTON ABBEY: På Tjolöholms slott får tilreisende se utstillingen der autentiske klær fra TV-serien Downton Abbey vises fram. Foto: Tjolöholms Slott
DOWNTON ABBEY: På Tjolöholms slott får tilreisende se utstillingen der autentiske klær fra TV-serien Downton Abbey vises fram. Foto: Tjolöholms Slott Vis mer

I Halland finnes en rekke fantastiske SPA-anlegg, og de ekstra friske kan vurdere å delta i «Påskdoppet» i Varberg på skjærtorsdagen.

Tjolöholms slott utenfor Kungsbacka, er det akkurat nå en Downton Abbey-utstilling. Klærne fra TV-serien er stilt ut, og det belyses hvordan det var å være herskap og tjenestefolk på begynnelsen av 1900-tallet.

I tillegg til utstillingen skjer det også mye annet gøy på Tjolöholms i påsken: Barna kan treffe påskeharen og bli med på «Den store påskeeggjakten».

• Visit Sweden: Se alle påsketipsene!

Dette er annonsørinnhold, og gjort tilgjengelig i samarbeid med Dagbladets kommersielle avdeling. Se våre annonsørretningslinjer eller kontakt oss på annonse@dagbladet.no for å få vite mer.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media