ANNONSØRINNHOLD

TIPS OG TRIKS: Hvilke produkter trenger du og hva skal til for å fikse den rette stemningen? Vi har funnet frem oppskriften på suksessfylt hjemmespa. FOTO: Scanpix
TIPS OG TRIKS: Hvilke produkter trenger du og hva skal til for å fikse den rette stemningen? Vi har funnet frem oppskriften på suksessfylt hjemmespa. FOTO: ScanpixVis mer

Behov for energi-påfyll i kulda? Lag ditt eget spa hjemme på badet

Med disse enkle grepene kan du gjenskape spa-atmosfæren hjemme.

Det er den tiden på året igjen – den tiden hvor det er ren gambling å gå ut døra. Man krysser fingrene for sol, men nei da; plutselig laver snøen ned i stedet. Dermed må joggeskoene og den lette vårjakka du så håpefullt står ikledd i gangen, nok en gang vike til fordel for vinterstøvler og lue.

I tillegg innhenter hverdagens kjas og mas oss alle, og mørke og sur vind hjelper ikke.

Nettopp derfor er det viktig å ta seg tid til en skikkelig timeout i hverdagen for å samle energien vi – spesielt nå – er avhengige av.

Prøv hjemmespa

Uansett om du står ovenfor en søndag med realt «ruskevær», slutten på en (altfor) lang arbeidsuke, eller bare en av de kveldene hvor man spiser det man finner i kjøleskapet fordi det er uaktuelt å begi seg ut i kulda for å handle; hva med å sette av noen timer til deilig hjemmespa?

LETTERE MORGEN: Er du B-menneske, bør et wake-up light stå høyt opp på ønskelisten.
LETTERE MORGEN: Er du B-menneske, bør et wake-up light stå høyt opp på ønskelisten. Vis mer

I en ideell verden hadde vi hatt tid og råd til å dra på spa en gang i uka, men heldigvis kan hjemmespa være minst like fornøyelig.

Har du en morgen til disponering, kan du sette i gang følelsen av avslapping og velvære allerede når du legger deg, og våkne uthvilt; varmeteppet fra Clas Ohlson er fantastisk for slitne muskler, og har seks forskjellige innstillinger slik at du kan velge hvilken temperatur som passer deg best. (Bonus for deg som er glemsom: Teppet skrur seg automatisk av.)

Det har også blitt populært med såkalte «wake-up lights» som skal gjøre det mer behagelig å våkne ved hjelp av gradvis økende lys og lyder. Perfekt for B-mennesker!

Skap riktig atmosfære

De fleste av oss er såpass vant til badet vårt at vi ikke ser på det som noen fredelig oase, slik man gjerne føler når man er på spa utenfor hjemmet, men det kan enkelt forandres. Det handler bare om å ta noen små grep!

Først og fremst bør du skru av mobilen og legge vekk PC-en; ingen meldinger, ingen telefonsamtaler, ingen e-post. Sett deretter på lav musikk du liker (velg en praktisk Bluetooth-høyttaler!), og bruk duftolje og -pinner eller duftlys – for eksempel med himmelsk lukt av eple og kanel – for å gjøre opplevelsen komplett.

For å sørge for at det hele blir enda mer autentisk, kan du finne fram den mest komfortable morgenkåpa du har i skapet.

Voíla – tid for spa!

KVALITETSTID: Hjemmespa kan nytes både alene og sammen med en du er glad i. FOTO: Scanpix
KVALITETSTID: Hjemmespa kan nytes både alene og sammen med en du er glad i. FOTO: Scanpix Vis mer

Det er lurt å starte med produktene som har virketid; for eksempel kan man begynne med å lage en ansiktsmaske – internett bugner av oppskrifter du kan slenge sammen av ingredienser du allerede har i kjøleskapet – eller å massere inn en hårkur.

Mulighetene for hva du kan gjøre mens du venter, er uendelige.

Gode tips

ALLSIDIG: Epilatoren fra Braun er vanntett, og kan brukes både i og utenfor dusjen.
ALLSIDIG: Epilatoren fra Braun er vanntett, og kan brukes både i og utenfor dusjen. Vis mer

Kanskje vil du sparke i gang opplevelsen med å fjerne uønsket hår på legger og i armhuler? I så fall er det anbefalt å bruke en epilator. På den måten unngår du sviende kutt, samtidig som den får tak i hårstrå som er fire ganger så korte som ved voksing.

Pssst: Er du så heldig at du har badekar, kan epilatoren fra Clas Ohlson også brukes mens du nyter et varmt bad. Den er nemlig vanntett!

Ellers kan du for eksempel «freshe opp» sveisen med en hårtrimmer (som for øvrig har 17 forskjellige lengder å velge mellom), eller ta i bruk en øre- og nesehårtrimmer hvis dét trengs.

Det er også lurt å vie føttene dine oppmerksomhet når du først har hjemmespa; de bærer deg tross alt gjennom hverdagen, men blir ofte neglisjert, og spesielt på vinterhalvåret.

PRAKTISK: Dette fotbadet er sammenleggbart og tar derfor minimalt med plass i skapet.
PRAKTISK: Dette fotbadet er sammenleggbart og tar derfor minimalt med plass i skapet. Vis mer

Klipp av negler, et deilig fotbad og påfølgende fotmassasje kan gjøre underverker. Har du ikke en partner med deg, kan sistnevnte gjennomføres minst like godt ved hjelp av et fotmassasjeapparat.

En fothøvel er også ideell for å fjerne hard hud og liktorn i forkant av fotbadet.

Sist, men ikke minst

Avslutt seansen med en deilig og varm dusj, og bruk gjerne en badesvamp for å sikre glatt og myk hud. I kombinasjon med dusjsåpe, fungerer denne også utmerket som peeling (fjerning av døde hudceller som skyves opp til overflaten gjennom den naturlige hudfornyelsesprosessen) for hele kroppen.

Prikken over i-en er å gi deg selv en massasje som lindrer såre og stive muskler. Her er Beurer MG 55-massasjeapparatet et magisk alternativ!

Apparatet – som mest sannsynlig vil bli din nye bestevenn – er ergonomisk utformet og har et sikkert grep, noe som gjør den stabil å holde i, slik at du enkelt skal kunne massere spesifikke områder som trenger avslapping. Du kan også velge å skru av eller på varmeinnstillingen.

En grundig tannpuss setter et naturlig punktum for tiden på hjemmespa. Husk at elektriske tannbørster fjerner langt mer plakk enn manuelle tannbørster klarer!

POSITIVE EFFEKTER: Å ta seg tid til å ta vare på seg selv, resulterer i ny giv og mer energi! FOTO: Scanpix
POSITIVE EFFEKTER: Å ta seg tid til å ta vare på seg selv, resulterer i ny giv og mer energi! FOTO: Scanpix Vis mer

Dette er annonsørinnhold, og gjort tilgjengelig i samarbeid med Dagbladets kommersielle avdeling. Se våre annonsørretningslinjer eller kontakt oss på annonse@dagbladet.no for å få vite mer.

anbefalte artikler fra clas ohlson