Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Beste forbrukslån

Skal du søke om et lån uten sikkerhet er du sikkert ute etter å finne det beste forbrukslånet. Vi lærer deg hvordan du skal finne lavest effektive rente.

Check Det er helt uforpliktende
Check Det koster deg ingenting
Check Du får det beste tilbudet

Få tilbud på lån

1) Velg lånebeløp og ønsket nedbetalingstid
2) Fyll ut resten av søknadsskjemaet
3) Vi sender deg det beste tilbudet
1) Velg lånebeløp og ønsket nedbetalingstid
2) Fyll ut resten av søknadsskjemaet
3) Vi sender deg det beste tilbudet

Månedsbeløp

Lav rente

2 053 kr

7,9% nom.
9,31% eff.
kr 24 122 kost.
kr 124 122 tot.
Middels rente

2 301 kr

12,9% nom.
14,83% eff.
kr 38 962 kost.
kr 138 962 tot.
Høy rente

2 674 kr

19,9% nom.
9% eff.
kr 61 380 kost.
kr 161 380 tot.

Bankene vil vanligvis innvilge lån med opptil 5 års nedbetalingstid, og opptil 15 år dersom du refinansierer.

Bli en mester i å finne det beste forbrukslånet. Vi gir deg tipsene slik at du kan finne et lån som passer best mulig for akkurat deg.
Bli en mester i å finne det beste forbrukslånet. Vi gir deg tipsene slik at du kan finne et lån som passer best mulig for akkurat deg. Vis mer

Når er forbrukslån et godt valg?

Det er egentlig ingen som ønsker å låne penger og sette seg i gjeld, men noen ganger kan det være den beste løsningen. Kanskje har du gjeld på kredittkortet med høy rente, og trenger å refinansiere til en lavere rente? Kanskje har du fått uforutsette utgifter som du ikke kan dekke med sparekontoen?

Skulle det for eksempel begynne å lekke fra taket må det repareres før det forårsaker mer skade enn det allerede har gjort. Da kan et forbrukslån være løsningen. De vanligste årsakene til at folk velger å søke om lån er:

 • Uforutsette utgifter
 • Oppussing eller renovering

Refinansiering av forbruksgjeld

Renten på forbrukslån er lavere enn kredittkort

Mange velger heller kredittkortet i slike tilfeller. Dette kan være fordi det er den mest åpenbare løsningen, eller fordi noen kredittselskaper tilbyr rentefri periode på overføringer og kjøp. Andre har fått øynene opp for forbrukslån.

Et forbrukslån har gjennomsnittelig lavere rente enn kredittkortet. Med et forbrukslån er du sikret en fast rente under lånets løpetid, og du får hele nedbetalingsplanen sammen med låneavtalen. Dette gjør forbrukslån forutsigbare og enkle å planlegge.

Ulemper med et forbrukslån

Det finnes også noen ulemper med å velge forbrukslån, og da snakker vi først og fremst om kostnaden på lånet. Forbrukslån er det vi kaller lån uten sikkerhet, hvilket innebærer at banken ikke krever noen form for sikkerhet for at pengene skal betales tilbake. Bankens eneste garanti er låntakerens inntekt, og denne kan endre seg.

Forbrukslån er derfor høyrisikolån i bankens øyne, og for å gjøre opp for dette setter banken en høyere rente på lånet. Enkelt forklart: Lån uten sikkerhet er mer kostbare enn lån med sikkerhet (link kommer).

Fordeler med et forbrukslån

Allikevel er det flere og flere som velger forbrukslån som finansieringsløsning. Hvorfor er det slik? Her er noen av fordelene med nettopp et forbrukslån:

Fri bruk

En av de største fordelene med å velge forbrukslån er at pengene kan brukes til hva du måtte ønske. Du trenger ikke å oppgi noen årsak til hvorfor du trenger penger, og står dermed fritt til å bruke pengene på det du vil.

Noen bruker forbrukslån for å dra på ferie, andre bruker det til å arrangere bryllup. Noen trenger penger til å betale regninger, andre ønsker fleksibel finansiering i forbindelse med oppussing og renovering.

Fleksibel låneform

Et forbrukslån er en fleksibel måte å låne penger på. Som følge av at det ikke kreves sikkerhet for å utbetale pengene, er saksbehandlingen minimal. Etter at alle papirene er underskrevet tar det kun et par virkedager før pengene står på konto.

En stor fordel med forbrukslån er derfor fleksibiliteten. Skulle du plutselig havne i en situasjon der du trenger penger raskt, kan forbrukslån være den beste løsningen.

God økonomistyring

Forbrukslån er en forutsigbar måte å låne penger på, fordi du vet akkurat hvor mye du skal betale i måneden og hvor lang nedbetalingstiden er. Dermed kan du planlegge økonomien i lang tid.

I likhet med alle andre lån er et forbrukslån en stor økonomisk forpliktelse. Det krever en stabil livssituasjon og god økonomistyring med fast inntekt gjennom hele lånets løpetid. Hvis dette er på plass er det ingenting i veien for å ta opp forbrukslån.

Les mer: Forbrukslån

Beste tilbudet på usikrede lån

Få beste tilbud på forbrukslån
Få beste tilbud på forbrukslån Vis mer

Har du bestemt deg for at forbrukslån er den best mulige løsningen for din situasjon? Da er du sikkert interessert i å finne det beste forbrukslånet på markedet. Flere banker og långivere tilbyr lån uten sikkerhet, og hvis du er ny i gamet kan det virke som en overveldende oppgave å finne det beste tilbudet.

Lån hos ulike banker kan ha svært forskjellige vilkår. Noen har lave renter og høye gebyrer, mens andre har høye renter og lave gebyrer. Hvordan skal man vite hva som er billigst? Den eneste måten å finne det beste forbrukslånet på er ved å søke hos flere forskjellige banker og utlånere, og deretter sammenligne lånetilbudene som kommer i retur.

Slik finner du det beste tilbudet

Send uforpliktende lånesøknader til 10-15 ulike banker og långivere. Dette koster deg ingenting annet enn tid. Når tilbudene kommer i retur sammenligner du følgende:

 • Innfridd lånesum: Fikk du innvilget hele beløpet du søkte om?
 • Nedbetalingstid: Fikk du den nedbetalingstiden du ønsket?
 • Rentesats: Hvem har lavest nominell rente?
 • Effektiv rente: Denne inkluderer både nominell rente samt gebyrer og andre kostnader. Långiveren med lavest effektive rente bør være en god kandidat.
 • Fleksibilitet: Er det rom for fleksibilitet i nedbetalingen, som betalingsfri utsettelse eller rentefri periode?

Når du har svarene på alle disse spørsmålene er det en smal sak å velge det beste forbrukslånet. Det krever at du er grundig og bruker tid, men besparelsen vil være verdt det når du skal betale ned lånet.

Finn beste forbrukslån med en låneagent

Du kan også søke forbrukslån via en låneagent, og for de aller fleste forbrukere er dette den enkleste og beste løsningen. Låneagenter er finansielle aktører som arbeider med å sammenligne lånetilbud på vegne av kunder. Med mindre du allerede er økonom, går det raskere å bruke en låneagent enn å gjøre jobben på egen hånd.

I Norge har ikke låneagenter lov til å ta betalt fra kundene sine, noe som betyr at det er helt gratis å benytte seg av slike tjenester. Låneagenten tjener bare penger hvis søknaden resulterer i en avtale om lån - da er det den aktuelle långiveren som betaler provisjon til låneagenten.

I tillegg til dette er det uforpliktende å søke om lån via en låneagent. Slik fungerer det:

 1. Kunden sender inn en elektronisk lånesøknad med BankID
 2. Låneagenten videresender søknaden til et knippe banker og långivere
 3. Långiverne vurderer søknaden og sender sine tilbud i retur
 4. Låneagenten sammenligner tilbudene som kommer i retur
 5. Til slutt får kunden presentert det aller beste tilbudet

Beste forbrukslån

Låneagenten gir altså profesjonell hjelp til de som allerede er ute etter et forbrukslån. Kunden får presentert det beste tilbudet individuelt tilpasset hans eller hennes økonomiske situasjon, og bestemmer selv om tilbudet er godt nok. Dermed risikerer man ikke å betale for mye for et forbrukslån.

Finn beste forbrukslån i dag!

Vi sammenligner disse bankene for deg