Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut
GRIPER SEG FAST: Citroën C4 Cactus Rip Curl har Grip Control, med fem forskjellige innstillinger for forskjellige underlag.  

Bilen som elsker alle underlag

Citroën C4 Cactus Rip Curl er bilen for deg som vil skille seg ut, komme seg frem over alt og er opptatt av pris og forbruk.  

Gladgutta fra «Top Gear» som nå herjer verden rundt i «A Grand Tour» klager ofte over at mange av dagens masseproduserte biler ser så kjedelige ut.

Vi skal ikke nevne navn, men ofte sikter gutta til japanske merker.

Vel, så er ikke tilfellet med franske Citroën, som har blomstret med kreative, spennende modeller de siste årene, hvor den hyllede og prisvinnende Citroën C4 Cactus er selve rosinen i pølsa.

GRIP CONTROL: Her kan du virkelig leke deg på en rekke forskjellige underlag

Og nå blir denne moderne designklassikeren med de karakteristiske luftputene på sidene enda mer spennende.

Nå lanseres en tøff spesialutgave som heter Citroën C4 Cactus Rip Curl, en slags ekstremsportversjon av modellen med Grip Control for bedre fremkommelighet, en rekke nye designdetaljer og et panoramaglasstak.

Først det viktigste: Grip Control, som har fem innstillinger: Standard, snø, sand, off-road og av. Denne videoen forklarer:

Limer seg fast

Vi dro spesialutgaven ut av den snøfattige hovedstaden på jakt etter et underlag for å teste snømodusen, og fant det til slutt i innerst på en parkeringsplass i Maridalen utenfor Oslo.

Selv om den drivstoff-gniene 1,2-liters PureTech-motoren med 110 hester kanskje virker beskjeden for noen, oppleves den ikke sånn når du vrir om på Grip Control-hjulet fra standard til ett av de andre underlagene.

Her kan du bestille prøvekjøring

GØY Å KJØRE: Etter hvert som du lærer Grip Control å kjenne, blir det bare morsommere og morsommere å kjøre. 
DETALJER: Hvite takrails ser lekkert ut. 

På snøen limte dekkene med 17-tommers CROSS-alufelger seg fast uansett hvor mye vi prøvde å sladde med håndbrekket for å ta noen tøffe bilder. Dessverre fant vi ikke noe sand eller gjørme å leke oss med, men det var ingen tvil: Dette er bilen for dem som vil komme frem på absolutt alle underlag.

Og Grip Control gjenspeiler seg også i kjørefølelsen. Når du begynner å bli trygg på akkurat hvor godt grep bilen har på forskjellige underlag, begynner du også å leke deg mer. Og det hjelper selvsagt med progressiv elektronisk servostyring.

EKSTREMSPORTBILEN: Denne spesialutgaven av C4 Cactus passer godt til aktive mennesker. 

Tøffe detaljer

Denne utgaven av C4 Cactus handler ikke bare om å komme seg frem på alle underlag, du skal også se kul ut mens du gjør det.

PENE DETALJER: Miksen av farger og decal gjør at bilen skiller seg ut. 

Innvendig har du noen heftige oransje detaljer, med blant annet heloransje setebelter og en oransje innfatning av høyttalerne. Utvendig har du tøffe designdetaljer som hvite speilkapper og takrails, og decal-klistremerker som gjør at bilen skiller seg merkbart ut i landskapet.

Glasstaket vil også bli satt pris på, ikke minst av de i baksetene.

Oransje setebelter

Decal på eksteriør

Utstyr og sikkerhet

Det vi liker med Citroëns biler, er at det er mange muligheter for å høre på ting gjennom de seks høyttalerne, det være seg DAB+-favorittene, Bluetooth eller ved å bruke Connecting Box sine innganger.

ALT DU TRENGER: Dashboardet er ryddig og oversiktlig.             

Du skal med andre ord ikke kjede deg hvis du skal kjøre til en skidestinasjon eller en annen langtur.

Du skal heller ikke føle deg utrygg på veien. ABS-bremser med automatisk bremsekraftfordeling, seks Airbags, stabilitetsprogram og antispin, er bare noe av det Citroën gjør for å ta vare på deg.

Og det beste av alt?

Foruten det tøffe designet og den suverene fremkommeligheten, er kanskje prisen det aller beste ved Citroën C4 Cactus Rip Curl. Den starter på 249.900,-

Så, har du lyst å prøvekjøre en spesialdesignet utgave av en populær bil som definitivt ikke er kjedelig, er det bare å klikke her.

Dette er annonsørinnhold, og gjort tilgjengelig i samarbeid med Dagbladets kommersielle avdeling. Se våre annonsørretningslinjer eller kontakt oss på annonse@dagbladet.no for å få vite mer.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media