ANNONSØRINNHOLD

SOMMERFERIE I BILEN: Ipad-holdere, kjøleboks og solskjerm kommer godt med på lengre bilturer.
SOMMERFERIE I BILEN: Ipad-holdere, kjøleboks og solskjerm kommer godt med på lengre bilturer.Vis mer

Bilferie i sommer? Slik blir turen bedre for hele familien

Her er tipsene for deg som skal på biltur i sommer.

Sommeren er rett rundt hjørnet, og mange skal på ferietur med bil. Skal du i tillegg ha med deg barn, er det flere ting du bør tenke over. Vi gir deg tips til hvordan hele familien får en bedre bilopplevelse.

Snacks og kald drikke underveis

Et supert tips er å ta med kald drikke og snacks. For å holde drikken og frukten kald, er en 12 V kjøleboks genialt. Den kan også kobles til sigarettenneren, så holder den hele turen.

Har du barn som er store nok, kan de ha en egen kjøleboks mellom seg i baksetet. Det fungerer både som en setedeler mellom dem, pluss at de kan forsyne seg med drikke selv når de er tørste. En plastflaske med sugerør gjør at det ikke blir søl i bilen. For de voksne som gjerne vil ha en kaffe på veien, er en god termokopp tingen.

FRUKT PÅ TUR: Sett en kjøleboks mellom barna, og fyll den med deilig frukt.
FRUKT PÅ TUR: Sett en kjøleboks mellom barna, og fyll den med deilig frukt. Vis mer

Det er viktig at alle får i seg nok drikke underveis, selv om det betyr at man må stoppe oftere for tissepauser. Da får man også strukket litt på beina, pluss at frisk luft også forhindrer kvalme. Har du med deg en ball, frisbee eller såpebobler, blir det ekstra morsomt for barna å stoppe!

Husk også å ta spisepauser. En bærbar bøttegrill er praktisk for grilling av pølser og burgere. Den tar heller ikke stor plass i bagasjen, og er enkel å ta med seg på tur. Og skal dere spise i bilen, kan det være lurt med en luktfjerner. Det er også kjekt å ha dersom noen skulle føle for å kippe av seg skoene og lufte tærne litt ...

Avhengig av hvor bilturen går, er det også viktig å huske at det kan bli kaldt i bilen på kveldstid. Ha alltid et ekstra pledd tilgjengelig, så unngår du at ungene fryser. For den soveglade gir en nakkepute komfortabel støtte. På dagtid er en solskjerm kjekt å ha, og kanskje en håndholdt vifte eller to for å holde varmen unna?

Gjør bilturen morsommere for store og små

Det er ikke til å stikke under en stol at tålmodigheten kan bli tynnslitt med barn på lengre bilturer – både barnas og din.

Men mye er gjort med en smule planlegging i forkant.

Det finnes massevis av gøyale leker man kan leke i bilen, som Mitt skip er lastet med..., spørrekonkurranser og adjektivhistorie (selv om sistnevnte krever litt mer planlegging, og en makker som kan skrive ned hva som blir sagt).

SIKKERHET ER VIKTIG: Nettbrett skal ikke ligge løst i bilen – bruk nettbrettstativ.
SIKKERHET ER VIKTIG: Nettbrett skal ikke ligge løst i bilen – bruk nettbrettstativ. Vis mer

Men skal man kjøre langt, kan det bli kjedelig i lengden. Da er det greit å kunne slå i hjel litt tid med nettbrett eller musikk. Men husk at det ikke skal være noen løse deler i bilen – sikre nettbrettet med en nettbrettholder!

Dingser for en sikrere tur

Er du usikker på hvor du skal kjøre? En GPS loser deg enkelt fram til rett sted. For den dingseglade blir dashcam stadig mer populært. Dashcammet spiller fortløpende inn hva som skjer i trafikken, slik at du har bevis på hva som skjedde dersom uhellet skulle vært ute. Og det er ikke bare ved uhell du får brukt kameraet – det kan også forevige ferieøyeblikk, som da elgen gikk over veien, eller vakker natur i horisonten.

Skal du på bilferie i et annet land, er det også viktig å gjøre seg kjent med trafikkreglene i landet. Visste du for eksempel at det er påbudt å ha promillemåler i bilen i Frankrike, eller at det i Bulgaria er påbudt å ha brannslukker i bilen? Sjekker du reglene på forhånd, unngår du ubehagelige overraskelser. Og husk førstehjelpsutstyr!

RADIOGLEDE: Har du ikke DAB-radio i bilen, gjør en enkel adapter jobben.
RADIOGLEDE: Har du ikke DAB-radio i bilen, gjør en enkel adapter jobben. Vis mer

Å høre på radio kan være hyggelig for hele familien. Har du ikke DAB-radio i bilen, finnes det enkle DAB-adaptere som er enkle å installere.

Dersom det er flere små i baksetet, og én vil se på film mens en annen hører på musikk, er hodetelefoner et must. Hodetelefoner til barn bør være spesielt tilpasset med en volumbegrensning på 85 dB. Og når barna har på hodetelefoner, slipper også de voksne å høre favorittintroen til barne-tv for ørtende gang …

HODETELEFONER FOR BARN: Barn bør ha hodetelefoner med volumbegrensning på 85 dB.
HODETELEFONER FOR BARN: Barn bør ha hodetelefoner med volumbegrensning på 85 dB. Vis mer

For å holde de tekniske duppedittene i live, er også en powerbank kjekt å ha i bakhånd.

Pakk effektivt – og sikkert

Det er ofte mye som skal med i bilen når man skal være borte noen dager. Når du pakker ting i bagasjerommet skal tunge ting ligge nederst, og lette ting øverst. Husk også at det ikke skal være noen løse deler inne i bilen, da disse faktisk kan være livsfarlige ved eventuell bråbrems.

Hvis man kolliderer i en fart på bare 50 km/t vil en gjenstand på 1,5 kilo sendes framover som et prosjektil på hele 45 kilo. Jo mer farten øker, jo tyngre vil gjenstanden bli. Derfor er det superviktig å sikre alle løse gjenstander i bilen.

Med disse tipsene blir garantert bilferien en suksess. God tur!

Dette er annonsørinnhold, og gjort tilgjengelig i samarbeid med Dagbladets kommersielle avdeling. Se våre annonsørretningslinjer eller kontakt oss på annonse@dagbladet.no for å få vite mer.

anbefalte artikler fra clas ohlson