Annonsørinnhold

Clas Ohlson
SOMMERFERIE I BILEN: Ipad-holdere, kjøleboks og solskjerm kommer godt med på lengre bilturer.
SOMMERFERIE I BILEN: Ipad-holdere, kjøleboks og solskjerm kommer godt med på lengre bilturer. Vis mer

Bilferie i sommer? Slik blir turen bedre for hele familien

Her er tipsene for deg som skal på biltur i sommer.

Sommerferien er rett rundt hjørnet, og mange skal på ferietur med bil. Skal du i tillegg ha med deg barn, er det flere ting du bør tenke over.

Vi gir deg tips til hvordan hele familien får en bedre bilopplevelse.

Snacks og kald drikke underveis

Et supert tips er å ta med kald drikke og snacks. For å holde drikken og frukten kald, er en 12 Volt kjøleboks genialt. Den kan også kobles til sigarettenneren, så holder den hele turen.

VARMT ELLER KALDT: Kjøleboksen som både kan kjøle ned og varme opp turmaten! Vis mer Vis mer Vis mer

Har du barn som er store nok, kan de ha en egen liten kjøleboks mellom seg i baksetet. Den fungerer både som en setedeler mellom dem, pluss at de kan forsyne seg med drikke selv når de er tørste.

En plastflaske med sugerør gjør at det ikke blir søl i bilen. For de voksne som gjerne vil ha en kaffe på veien, er en god termokopp tingen. For kald drikke er denne termoflaska helt genial. Den holder også like godt på varm drikke.

FRUKT PÅ TUR: Sett en liten kjøleboks mellom barna, og fyll den med deilig frukt.
FRUKT PÅ TUR: Sett en liten kjøleboks mellom barna, og fyll den med deilig frukt. Vis mer

For det firbeinte familiemedlemmet, vil reiseskåler være kjekt. Settet oppbevares i hverandre når de ikke er i bruk, og tar dermed liten plass. Det inneholder også en boks til å oppbevare maten i.

TIL DEN FIRBEINTE: Praktiske reiseskåler til hunden eller katten.
TIL DEN FIRBEINTE: Praktiske reiseskåler til hunden eller katten. Vis mer

Det er viktig at alle får i seg nok drikke underveis, selv om det betyr at man må stoppe oftere for tissepauser. Da får man også strukket litt på beina, pluss at frisk luft også forhindrer kvalme. Har du med deg en ball, badminton eller såpebobler, blir det ekstra morsomt for barna å stoppe!

Husk også å ta spisepauser. En bærbar bøttegrill er praktisk for grilling av pølser og burgere. Den tar heller ikke stor plass i bagasjen, og er enkel å ta med seg på tur. Om du heller vil bruke gass, er denne effektive, lille gassgrillen super!

LITEN OG EFFEKTIV: En smart og effektiv gassgrill i miniformat. Perfekt til tur!
LITEN OG EFFEKTIV: En smart og effektiv gassgrill i miniformat. Perfekt til tur! Vis mer

Og skal dere spise i bilen, kan det være lurt med en luktfjerner. Det er også kjekt å ha dersom noen skulle føle for å kippe av seg skoene og lufte tærne litt ... Våtservietter er også et must for klissete!

Avhengig av hvor bilturen går, er det viktig å huske at det kan bli kaldt i bilen på kveldstid. Ha alltid et ekstra pledd tilgjengelig, så unngår du at ungene fryser.

BATTERIDREVET: En snerten håndholdt vifte kan være en god venn i varm bil.
BATTERIDREVET: En snerten håndholdt vifte kan være en god venn i varm bil. Vis mer

For den soveglade gir en nakkepute komfortabel støtte. På dagtid er en solskjerm kjekt å ha, og kanskje en håndholdt vifte eller to for å holde varmen unna?

Gjør bilturen morsommere for store og små

Det er ikke til å stikke under en stol at tålmodigheten kan bli tynnslitt med barn på lengre bilturer – både barnas og din egen. Da kan det være lurt å aktivere barna i baksetet.

Mye er gjort med en tegneblokk eller malebok, og det finnes flere spill som egner seg godt i bilen. Både Alias Junior, Memory eller et spørrespill er gøy for store og små. Eller hva med Miks dyrene?

BAKSETEQUIZ: Spørrespill er alltid gøy i bilen!
BAKSETEQUIZ: Spørrespill er alltid gøy i bilen! Vis mer

En klistremerkebok kan også være et hyggelig tidsfordriv for de minste. Og når tålmodigheten tar slutt, kan dere dra igang med gode, gamle klassikere som Mitt skip er lastet med... eller adjektivhistorie (selv om sistnevnte krever litt mer planlegging, og en makker som kan skrive ned hva som blir sagt).

Men skal man kjøre langt, kan det meste bli kjedelig i lengden. Da er det greit å kunne slå i hjel litt tid med nettbrett eller musikk. Men husk at det ikke skal være noen løse deler i bilen – sikre nettbrettet med en nettbrettholder.

SIKKERHET ER VIKTIG: Nettbrett skal ikke ligge løst i bilen – bruk nettbrettstativ.
SIKKERHET ER VIKTIG: Nettbrett skal ikke ligge løst i bilen – bruk nettbrettstativ. Vis mer

Og alt som ikke lenger brukes, stues bort i en liten og praktisk lekekoffert eller ryggsekk - da slipper du bilen full av rot.

Kjekke dingser for turen

Å høre på radio kan være hyggelig for hele familien. Har du ikke DAB-radio i bilen, finnes det enkle DAB-adaptere som er enkle å installere.

RADIOGLEDE: Har du ikke DAB-radio i bilen, gjør en enkel adapter jobben.
RADIOGLEDE: Har du ikke DAB-radio i bilen, gjør en enkel adapter jobben. Vis mer

Dersom det er flere små i baksetet, og én vil se på film mens en annen hører på musikk, er hodetelefoner et must. Hodetelefoner til barn bør være spesielt tilpasset med en volumbegrensning på 85 dB.

Og når barna har på hodetelefoner, slipper også de voksne å høre favorittintroen til barne-tv for ørtende gang …

HODETELEFONER FOR BARN: Barn bør ha hodetelefoner med volumbegrensning på 85 dB. Foto: Shutterstock
HODETELEFONER FOR BARN: Barn bør ha hodetelefoner med volumbegrensning på 85 dB. Foto: Shutterstock Vis mer

For å holde de tekniske duppedittene i live, er også nødladere og powerbanker kjekt å ha i bakhånd. Og ikke glem førstehjelpsutstyr - det vet man aldri når man kan få bruk for.

Pakk effektivt – og sikkert

Det er ofte mye som skal med i bilen når man skal være borte noen dager. Når du pakker ting i bagasjerommet skal tunge ting ligge nederst, og lette ting øverst. Husk også at det ikke skal være noen løse deler inne i bilen, da disse faktisk kan være livsfarlige ved eventuell bråbrems.

Hvis man kolliderer i en fart på bare 50 km/t vil en gjenstand på 1,5 kilo sendes framover som et prosjektil på hele 45 kilo. Jo mer farten øker, jo tyngre vil gjenstanden bli. Derfor er det superviktig å sikre alle løse gjenstander i bilen.

Med disse tipsene blir bilferien garantert en suksess. God tur!

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer