ANNONSØRINNHOLD

TIDSVINNER: Landslagstrener og småbarnsfar Niklas Diethelm (44) orket å kaste bort dyrebar tid på bilsalg. Han er veldig glad for at han fikk nyss om Nettbil.
TIDSVINNER: Landslagstrener og småbarnsfar Niklas Diethelm (44) orket å kaste bort dyrebar tid på bilsalg. Han er veldig glad for at han fikk nyss om Nettbil.Vis mer

Bilsalg for deg som vil bruke tiden din på noe annet

Da Niklas Diethelm (44) skulle selge Volvo-en orket han ikke tanken på å få fremmedfolk på døra som ville kikke og prute. Heldigvis spurte en bilforhandler ham om han hadde hørt om Nettbil.

For landslagstrener i golf på femtende året, Niklas Diethelm (44), er ikke tid noe han har voldsomme mengder av. Spesielt ikke når han også har to små barn han skal vie tid til.

- Jeg har solgt en bil på Finn tidligere, og da var det mye styr med folk som kom og ville prøve bilen og prute på prisen. Jeg brukte mye tid – som jeg ikke har – på å selge bil på den måten. Som landslagstrener er jeg mye ute og reiser. Og med to små barn så passer det veldig dårlig å bruke tid på å selge bil, altså.

Da han skulle selge bil denne gangen, ville han derfor prøve noe nytt.

- Jeg lette på nettet etter et sted å selge bilen, i tillegg til at jeg var innom forhandleren der jeg hadde tenkt til å lease ny bil. Jeg dro også til en annen bilforhandler og fikk en pris. Selgeren jeg snakket med der spurte om jeg hadde hørt om Nettbil. Det hadde jeg ikke, sa jeg. Der kan du helt sikkert få en bedre pris for bilen din, sa han.

- Jøss, det var en vennlig selger?

- Ja, en veldig vennlig selger! Da jeg kom hjem gikk jeg inn på Nettbils hjemmeside. Jeg hadde aldri hørt om dem før, så jeg visste ikke helt hva det gikk ut på.

På nettsiden la han inn registreringsnummer og kilometerstand på Volvo-en. Og så gikk det ikke lang tid før han ble oppringt.

- Jeg fikk en klart bedre pris enn hos forhandleren min. Det var ingen garanti om at jeg ville få den prisen, for Nettbil er jo en auksjon, men likevel var det et bra utgangspunkt.

- Og hvordan gikk det?

- Akkurat som han sa da han ringte!

NYVINNING: Å selge bilen gjennom Nettbil representerer en helt ny, og enklere, måte å selge bil på. Niklas er ikke ett sekund i tvil om at han vil velge Nettbil igjen ved neste korsvei.
NYVINNING: Å selge bilen gjennom Nettbil representerer en helt ny, og enklere, måte å selge bil på. Niklas er ikke ett sekund i tvil om at han vil velge Nettbil igjen ved neste korsvei. Vis mer

ENKELT OG TRYGT

- Vi ønsker å gjøre det så enkelt og trygt som mulig å håndtere bruktbilsalg. Selv for de som ikke kan noe om bil.

Anders Espelund er daglig leder og gründer av Nettbil. I Norge har det hovedsakelig vært to måter å selge bil på: Enten å selge bilen selv på nettsider som Finn.no. Eller å henvende seg hos en bilforhandler og få et bud på bilen fra dem. Men Espelund påpeker at begge disse løsningene kan være tidkrevende.

Nettbil er et trygt og ikke minst enklere alternativ. Siden april har Nettbil doblet antallet biler som er solgt gjennom plattformen månedlig!

- Hvis du ikke vil stå for å selge bilen din på Finn.no, kan du dra til en forhandler og få et bud på bilen. Men å konkurranseutsette budet, altså ved å dra innom flere forhandlere og høre hva de ville bydd, ville tatt utrolig lang tid. Når du bare orker å kjøre til én forhandler, vet du heller ikke om det er det beste budet du kan få.

Det er her Nettbil forandrer spillereglene. Når du legger inn bilen din hos Nettbil, lar de nesten 400 forhandlere konkurrere om akkurat din bil. Det betyr at du får et bud du vet er rimelig.

- Dere vil revolusjonere bilbransjen?

- Hehe, det er kanskje litt store ord. Men vi ønsker å tilby et alternativ til dem som ikke vil selge bilen sin selv. Og som vil selge kjapt.

SMIDIG PROSESS

Da han hadde registrert bilen hos Nettbil, var Niklas Diethelm ørlite bekymret. Hva hvis det ikke tikket inn noen gode bud?

- Jeg var jo litt nervøs. De første 2,5 timene av auksjonen skjedde det ikke så mye, jeg tror prisen gikk opp 3000 fra den prisen som var satt. Jeg var ute og kjørte og tenkte at faen, det blir jo ikke en særlig høy pris jeg får for bilen hvis det er sånn det skal være.

Han var på vei til Borre for å spille golf, og da han var nesten fremme begynte det å komme flere og flere bud. 1000 kroner opp, 1000 kroner opp, pep det.

- Den siste halvtimen smalt det inn med bud. Jo lenger jeg kjørte, desto høyere ble budene, sier Niklas og ler høyt.

GOLFBUD: Niklas var på vei for å spille golf da budene fra Nettbil-auksjonen begynte å tikke inn.
GOLFBUD: Niklas var på vei for å spille golf da budene fra Nettbil-auksjonen begynte å tikke inn. Vis mer

- Og da ble du vel fornøyd?

- Ja, veldig. Til slutt ringte de fra Nettbil og spurte om jeg var tilfreds. Å selge en bil er jo aldri spesielt gøy sånn rent handelsmessig. Og jeg hadde en dieselbil, som jo ikke står så høyt i kurs for tiden. Men det høyeste budet endte opp akkurat som Nettbil hadde forespeilet. Det var midt i blinken for meg.

Men så var oppgjørets time kommet. Og han må innrømme at han var ørlite skeptisk.

- Vi har alle hørt om sånne internett-scams, ikke sant. Jeg føler meg ikke alltid helt trygg på internettbetalinger. Jeg skulle signere kontrakt på mail, og dagen etter kom det noe jeg skulle signere fra Vegvesenet også. Og så var jeg ferdig. Pengene kom inn på konto dagen etter at jeg hadde akseptert budet. Hele prosessen var veldig smidig.

EN MODERNE MÅTE Å SELGE BIL

Nettbilsjef Anders Espelund skrev en masteroppgave om biler da han studerte. Han har lenge hatt som ambisjon å gjøre det moderne å selge bil. Det eneste som er skjedd med bransjen på årevis er at annonsene er flyttet til nettet. Det måtte gå an å få til en mer moderne løsning, tenkte han.

- Jeg har lyst til å skape noe som gjør hverdagen lettere for folk. Etter å ha snakket med en god del selgere fant vi ut at det folk vil ha, er muligheten til å selge bilen fort, på en trygg måte – og til en OK pris. Du får mer hvis du selger bilen din selv, men det krever faktisk en del både av tid og innsats. Hos Nettbil skal du bare kjøre bilen et sted, få et bud – og så er du ferdig.

- Hvem er den typiske Nettbil-brukeren?

- Egentlig alle som har en bil de ikke ønsker å selge selv. Når du selger bilen på Nettbil.no, overtar vi ansvaret for bilen. Det går aldri noe tilbake på deg etterpå. Solgt er solgt.

BLIR IKKE BEDRE

- Jeg fortalte om Nettbil-salget til en kollega. Han sa «Å herregud, det høres deilig ut, å bare levere bilen til NAF-test og ikke gjøre mer!» Hehe. Og for meg var det virkelig deilig.

SMIDIG: - Anbefaler Nettbil på det sterkeste til dem som ikke liker å selge bil selv. Og det kjenner jeg ikke mange som gjør, sier Niklas Diethelm.
SMIDIG: - Anbefaler Nettbil på det sterkeste til dem som ikke liker å selge bil selv. Og det kjenner jeg ikke mange som gjør, sier Niklas Diethelm. Vis mer

Men joda. Han kunne ganske sikkert fått noen tusenlapper mer for den gamle Volvo-en om han hadde stått for hele jobben selv.

- Helt ærlig så står det for meg som litt av et mareritt å ordne bilsalget selv. Papirarbeidet, bankene, prutingen. Det finnes dem som liker det, for all del. Men det gjelder ikke meg.

Niklas Diethelm sier at å sammenligne den gamle måten å selge bil på med Nettbil, er som å sammenligne to verdener. Og at han gjerne betaler de tusenlappene for å få slippet maset.

- Å ja, det kan jeg si med det samme. Jeg anbefaler Nettbil på det sterkeste til alle dem som ikke liker å selge bil selv. Og det kjenner jeg tross alt ikke så mange som gjør! Det var utrolig effektivt å selge bilen min på denne måten. Det må jo være mange som setter pris på et sånt bilsalg. Det kan ikke bli bedre, tenker jeg.

Dette er annonsørinnhold, og gjort tilgjengelig i samarbeid med Dagbladets kommersielle avdeling. Se våre annonsørretningslinjer eller kontakt oss på annonse@dagbladet.no for å få vite mer.