ANNONSØRINNHOLD

JA, DETTE ER EN CAMPINGHYTTE: På Hav & Logi i Skärhamn har du muligheten til å bo med god komfort. Se mer om denne og andre åpne campingplasser nederst i artikkelen!
JA, DETTE ER EN CAMPINGHYTTE: På Hav & Logi i Skärhamn har du muligheten til å bo med god komfort. Se mer om denne og andre åpne campingplasser nederst i artikkelen!Vis mer

Camping er ikke hva det en gang var

Sein påske er den perfekte starten på campingsesongen. Her er åtte perler langs kysten i Västsverige – og sju opplevelser du ikke bør gå glipp av!

Nei da, du ikke dra på fjellet i påsken!

I år er påsken så sein at mai er like om hjørnet. Og vårvær er campingvær. Rett over grensa fra Norge ligger Bohuslän med sin fantastiske kyst og skjærgård, og her ligger også noen av Sveriges aller fineste campingplasser.

Det finnes noe for enhver smak, enten du vil bo i vogn, bobil eller hytte, om du vil ha villmark, familieresort eller glamping. Og vil du virkelig makse ferien, tar du med deg barna på minst et av de fem eventyrene i «Expedition Bohuslän», som alle har egne påskeaktiviteter på planen – eller til Läckö Slott og badelandet Arena Skövde.

1. Nordiska akvarellmuseet

Ikke bare har museet en spektakulær beliggenhet ved havet i Skärhamn, det er også et kulturelt knutepunkt for kunst, aktiviteter og god mat. Et perfekt sted å legge familieturen til, enten det er for en dag eller en hel helg. Siden oppstarten i år 2000 har de vist kunst i verdensklasse, fra Salvador Dalí til Elsa Beskow. Nå vises en fascinerende utstilling av japanske Leiko Ikemura. Og hva med å lage din egen akvarellkunst? På påskeverkstedet kan hele familien vise sine ferdigheter.

2. Vitlycke museum

Et besøk på Vitlycke museum er som å reise 3000 år tilbake i tiden. Gjennom levende utstillinger og unike miljøer får du et fantastisk innblikk i hverdagen i bronsealderen. En spennende severdighet er også de tusentalls helleristningene som til og med finnes på UNESCOs verdensarvliste.

Camping er ikke hva det en gang var

3. Kosterhavet nasjonalpark

Kosterhavets nasjonalpark er det havområdet i Sverige som har flest arter med rundt 12000 unike dyrearter og vekster. Her kan du utforske livet både i vannet og på land. Padling, vandring, fugletitting eller fisking er perfekte aktiviteter her. I tillegg har de et eget påskeprogram med maleverksted, påskepynt av skrot og eggjakt.

Foto: Roger Borgelid
Foto: Roger Borgelid Vis mer

4. Nordens ark

Nordens Ark i Hunnebostrand holder åpent hele påskeferien. Her kan barna få nærkontakt med et 80-tall av verdens utrydningstruede dyrearter. Se dyr som ulv, snøleopard og amurtiger. Nordens Ark bedriver avl, fôring, forskning og utdanning for å spre kunnskap om biologisk mangfold og bevare utrydningstruede dyrearter.

Foto: Tom Svensson
Foto: Tom Svensson Vis mer
Foto: Oskar Allerby
Foto: Oskar Allerby Vis mer

5. Bohusläns museum

Bohusläns museum i Uddevalla tilbyr en reise gjennom tid og rom med sine ulike utstillinger og program med alt fra forelesninger, musikk-kvelder og temadager der Bohuslän står i fokus. Ta del av historie, samtidskunst og landskapet Bohuslän. Fri entré og åpent 362 dager i året!

Men det er ikke bare disse fem utfluktene i «Ekspedisjon Bohuslän» som lokker mange nordmenn til Västsverige i påsken. Her finnes også et badeeventyr uten like – og en magisk plass der du kan leve ut din indre prins eller prinsesse.

Sveriges beste badeland

Badelandet Arena Skövde har flere ganger vunnet utmerkelsen «Sveriges bästa äventyrsbad». Med en vanntemperatur på opp til 34 grader og en lufttemperatur på 36 grader nyter til og med den mest frosne vannet her. Det finnes alt ifra flere ulike vannsklier på totalt 370 meter, bølgebasseng og utebasseng.

Foto: Arena Skövde
Foto: Arena Skövde Vis mer

Eventyrslottet

Påsken på Läckö slott byr på opplevelser for hele familien i historiske omgivelser. I løpet av påsken blir det arrangert flere morsomme aktiviteter og arrangement på slottet. Ta med familien til Läckö slott og bli med på slottseventyr med familievandring, påskeegg-jakt, quiz og mye mer.

Camping er ikke hva det en gang var

1. Daftö Resort

Fem-stjerners camping nær Strömstad. En skatt på feriekartet med fornøyelsesparken Daftöland, badebasseng, restauranter og rampete pirater.

Daftö
Daftö Vis mer

2. Lagunen Camping & stugor

Vakker beliggenhet ved sjøen. To sandstrender, privat brygge og ulike aktiviteter for hele familien, som for eksempel golf, båtutflukter og turer.

3. Anfasteröd Gårdsvik

Hytter med hotellstandard samt fullt utstyrt kjøkken med oppvaskmaskin. Nydelig natur og fantastisk utsikt over havet.

4. Hav & Logi Skärhamn

Bo på vandrerhjem, i campingvogn eller i romslige familiehus med høy standard. Familiehusene har et unikt eksteriør og arkitektur.

Hav & logi
Hav & logi Vis mer

5. Johannesvik Camping & stugby

Ferieparadis for hele familien i Kungshamn. 350 campingplasser og litt over 40 hytter i ulike størrelser til utleie.

Johannesvik
Johannesvik Vis mer

6. Stocken Camping

Rolig og familievennlig. Plasser for bobiler, campingvogner og telt. I tillegg er det mulig å leie hytter med tilhørende uteplass og hagemøbler.

7. Grebbestadfjorden

Åpen året rundt. Byr på overnatting i campinghytter, egen vogn og bobil, pensjonat eller vandrerhjem. Campingen har restaurant, minigolf og flotte sykkelmuligheter.

8. Hafsten Resort

En av vestkystens mest spennende helårsåpne fritids- og konferanseanlegg, på en halvøy med fantastisk utsikt over havet og skjærgården.

Hafsten
Hafsten Vis mer

Dette er annonsørinnhold, og gjort tilgjengelig i samarbeid med Dagbladets kommersielle avdeling. Se våre annonsørretningslinjer eller kontakt oss på annonse@dagbladet.no for å få vite mer.