Annonsørinnhold

VisitSweden

Camping er ikke hva det en gang var

Høsten er perfekt for camping. Her er sju perler langs kysten i Västsverige – og åtte opplevelser du ikke bør gå glipp av!

JA, DETTE ER EN CAMPINGHYTTE: På Hav & Logi kan du campe med stil.
JA, DETTE ER EN CAMPINGHYTTE: På Hav & Logi kan du campe med stil. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Høstferien er like om hjørnet, og det er den perfekte tida for camping. Da er det gjerne roligere enn midt i sommersesongen, og det er en god tid for å gjøre noe mer aktivt enn bare å late seg på stranda, enten du liker vandring, sykling, padling eller severdigheter.

Rett over grensa fra Norge ligger Bohuslän med sin fantastiske kyst og skjærgård, og her ligger også noen av Sveriges aller fineste campingplasser. Nederst i saken finner du lista med 7 av dem.

Det finnes noe for enhver smak, enten du vil bo i vogn, bobil eller hytte, om du vil ha villmark, familieresort eller glamping. Og vil du virkelig makse ferien, tar du med deg barna på minst et av de seks eventyrene i «Expedition Bohuslän» – eller til Läckö Slott og badelandet Arena Skövde.

1. Nordiska akvarellmuseet

Ikke bare har museet en spektakulær beliggenhet ved havet i Skärhamn, det er også et kulturelt knutepunkt for kunst, aktiviteter og god mat. Et perfekt sted å legge familieturen til, enten det er for en dag eller en hel helg. Siden oppstarten i år 2000 har de vist kunst i verdensklasse, fra Salvador Dalí til Elsa Beskow. Lørdag 21. september åpner en utstilling med amerikanske Nancy Spero (1926–2009), en av pionerene innen feministisk kunst. Eller hva med å lage dine egen akvareller?

MARITIM IDYLL: Nordiska Akvarellmuseet har en spektakulær beliggenhet. Foto: Jonas Ingman
MARITIM IDYLL: Nordiska Akvarellmuseet har en spektakulær beliggenhet. Foto: Jonas Ingman Vis mer

2. Vitlycke museum

Et besøk på Vitlycke museum er som å reise 3000 år tilbake i tiden. Gjennom levende utstillinger og unike miljøer får du et fantastisk innblikk i hverdagen i bronsealderen. En spennende severdighet er også de tusentalls helleristningene som til og med finnes på UNESCOs verdensarvliste.

Foto: Emilie Asplund
Foto: Emilie Asplund Vis mer

3. Kosterhavet nasjonalpark

Kosterhavets nasjonalpark er det havområdet i Sverige som har flest arter med rundt 12000 unike dyrearter og vekster. Her kan du utforske livet både i vannet og på land. Padling, vandring, fugletitting eller fisking er perfekte aktiviteter her.

Les mer om Kosterhavet

Foto: Roger Borgelid
Foto: Roger Borgelid Vis mer

4. Nordens ark

Hos Nordens Ark i Hunnebostrand kan barna få nærkontakt med et 80-tall av verdens utrydningstruede dyrearter. Se dyr som ulv, snøleopard og amurtiger. Nordens Ark bedriver avl, fôring, forskning og utdanning for å spre kunnskap om biologisk mangfold og bevare utrydningstruede dyrearter.

Foto: Jonas Ingman
Foto: Jonas Ingman Vis mer
Foto: Jonas Ingman
Foto: Jonas Ingman Vis mer

5. Bohusläns museum

Bohusläns museum i Uddevalla tilbyr en reise gjennom tid og rom med sine ulike utstillinger og program med alt fra forelesninger, musikk-kvelder og temadager der Bohuslän står i fokus. Ta del av historie, samtidskunst og landskapet Bohuslän. Fri entré og åpent 362 dager i året!

6. Havets hus

På Havets Hus i Lysekil opplever du livet i Västerhavet og møter hundretalls fascinerende arter – fra småflekket rødhai til knurrende dvergulke. Havets Hus er et av Bohusläns mest populære reisemål med cirka 40 akvarier og andre spennende aktiviteter som selsafari og strandskole.

Foto: Jonas Ingman
Foto: Jonas Ingman Vis mer

Men det er ikke bare disse fem utfluktene i «Ekspedisjon Bohuslän» som lokker mange nordmenn til Västsverige. Her finnes også et badeeventyr uten like – og en magisk plass der du kan leve ut din indre prins eller prinsesse.

7. Sveriges beste badeland

Badelandet Arena Skövde har flere ganger vunnet utmerkelsen «Sveriges bästa äventyrsbad». Med en vanntemperatur på opp til 34 grader og en lufttemperatur på 36 grader nyter til og med den mest frosne vannet her. Det finnes alt ifra flere ulike vannsklier på totalt 370 meter, bølgebasseng og utebasseng.

Foto: Arena Skövde
Foto: Arena Skövde Vis mer

8. Eventyrslottet

Läckö slott byr på opplevelser for hele familien i historiske omgivelser. I løpet av høstferien blir det arrangert flere morsomme aktiviteter og arrangement på slottet. Ta med familien til Läckö slott og bli med på slottseventyr.

Camping er ikke hva det en gang var

1. Daftö Resort

Fem-stjerners camping nær Strömstad. En skatt på feriekartet med fornøyelsesparken Daftöland, badebasseng, restauranter og rampete pirater. Gå heller ikke glipp av Spöktober – med masse spennende aktiviteter!

2. Lagunen Camping & stugor

Vakker beliggenhet ved sjøen. To sandstrender, privat brygge og ulike aktiviteter for hele familien, som for eksempel golf, båtutflukter og turer.

Lagunen
Lagunen Vis mer

3. Hav & Logi Skärhamn

Bo på vandrerhjem, i campingvogn eller i romslige familiehus med høy standard. Familiehusene har et unikt eksteriør og arkitektur.

Hav & logi
Hav & logi Vis mer

4. Johannesvik Camping & stugby

Ferieparadis for hele familien i Kungshamn. 350 campingplasser og litt over 40 hytter i ulike størrelser til utleie.

5. Anfasteröd Gårdsvik

Hytter med hotellstandard samt fullt utstyrt kjøkken med oppvaskmaskin. Nydelig natur og fantastisk utsikt over havet.

Anfasteröd Foto: David Bylund
Anfasteröd Foto: David Bylund Vis mer

6. Grebbestadfjorden

Åpen året rundt. Byr på overnatting i campinghytter, egen vogn og bobil, pensjonat eller vandrerhjem. Campingen har restaurant, minigolf og flotte sykkelmuligheter.

7. Hafsten Resort

En av vestkystens mest spennende helårsåpne fritids- og konferanseanlegg, på en halvøy med fantastisk utsikt over havet og skjærgården. 30. oktober-3. november har de til og med en egen Halloween-camp!

Hafsten
Hafsten Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer