ANNONSØRINNHOLD

BORDDEKORASJON: Blogger og matentusiast Caroline Berg Eriksen deler sine beste dekorasjonstips - og de krever ikke mye! Foto: Electrolux
BORDDEKORASJON: Blogger og matentusiast Caroline Berg Eriksen deler sine beste dekorasjonstips - og de krever ikke mye! Foto: ElectroluxVis mer

Dekorasjon:

Caroline Berg Eriksens deler sine beste dekorasjonstips

...og det er spesielt en ting hun alltid har på bordet!

Å invitere til middag hjemme hos seg er mer en bare selve middagen; det er atmosfæren, stemningen, drinkene og ikke minst borddekorasjonen. Alle disse elementene utgjør sammen det perfekte middagsselskapet.

Det har nemlig mye å si for hvordan du opplever maten at omgivelsene rundt deg er fine og behagelige. Om det er en fin duk eller et bart bord, om det er blomster eller kun servietter og om det er bordkort eller ikke.

Selvsagt må man ikke alltid ha bordkort og den fineste duken, men å dekorere et bord har mye å si for stemningen, og det tar faktisk ikke så lang tid som man tror. Vi har tatt en prat med blogger Caroline Berg Eriksen - som selv elsker å invitere til selskaper - om hennes beste borddekorasjons-tips som definitivt kommer til å sette igjen et inntrykk på gjestene dine!

Slik gikk det da Caroline Berg Eriksen skulle lage middag til kokker!

SMÅ DETALJER: ... har mye å si! Ikke bare for stemningen, men også for hvordan opplevelse du får av maten. Foto: Electrolux
SMÅ DETALJER: ... har mye å si! Ikke bare for stemningen, men også for hvordan opplevelse du får av maten. Foto: Electrolux Vis mer

- Et middagsbord kan jeg planlegge flere uker i forveien

Til tross for at det ikke trenger å være så tidskrevende å dekorere et bord, kan Berg Eriksen bruke overraskende lang tid på å planlegge det perfekte bordet. Det er nemlig ikke bare å slenge på det første og beste man finner.

- Bordet bruker jeg veldig mye tid på. Jeg kan faktisk planlegge ukesvis i forveien og liker å ha et gjennomgående tema, masse blomster og det fineste servise vi har, sier Berg Eriksen og legger til:

- Det kommer selvfølgelig an på hvilken setting middagen skal foregå i, men som regel liker jeg å gjøre litt (mye) ut av det.

- Gjelder det samme når det kommer til maten?

- Vi planlegger selvsagt middagen på forhånd, sørger for at det er noe vi kan lage og har laget før. Et tips er å aldri invitere gjester på noe du skal teste ut for første gang, sier Berg Eriksen og fortsetter:

- Vi sørger også for å ha god tid på kjøkkenet den dagen gjestene skal komme.

Et middagsselskap som dette har du aldri vært i

VÅRDRØM: Med enkle knep får du vårens fineste middagsbord på 1-2-3! Foto: Electrolux
VÅRDRØM: Med enkle knep får du vårens fineste middagsbord på 1-2-3! Foto: Electrolux Vis mer

- Et bord er kjedelig uten blomster!

Tilbake til borddekorasjonen forteller Berg Eriksen at det er spesielt en ting du alltid vil finne på matbordet hennes - uten det blir rett og slett bordet kjedelig!

- Mitt beste dekorasjonstips er definitivt blomster! Et bord er så kjedelig uten!

Og vi kunne ikke blitt mer enige - blomster gjør alt mer levende og er uten tvil med på å sette stemningen. Men det er noen type blomster du likevel bør holde deg unna:

- Jeg prøver å tenke at alt er lov, men det er jo en klar fordel at gjestene ser hverandre, så ikke ta helt av med de aller høyeste dekorasjonene eller blomstene midt mellom to stoler for eksempel.

Det er med andre ord kun fantasien som setter grenser for dekorasjonen, men en ting er sikkert og det er at du med noen enkle knep kan piffe opp middagsbordet en vanlig onsdag eller imponere gjestene under helgens selskap. Og det beste er at et delikat bord verken krever lang tid eller dyktighet! Se bare her; et elegant vår-og sommerbord på 1-2-3!

Borddekorasjon - Make Life Delicious Vis mer

Dette er annonsørinnhold, og gjort tilgjengelig i samarbeid med Dagbladets kommersielle avdeling. Se våre annonsørretningslinjer eller kontakt oss på annonse@dagbladet.no for å få vite mer.