Annonsørinnhold

DAB i bilen, DAB på tur - hvilken radio passer best for deg?

Vi gir deg oversikten over de forskjellige DAB-mulighetene.

NYTTIG MED DAB: DAB-radioene kommer i mange forskjellige varianter.
NYTTIG MED DAB: DAB-radioene kommer i mange forskjellige varianter. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

I 2017 sluttet NRK, P4, Radio Norge og andre store riksdekkende kanaler å bruke FM-nettet over hele landet. Det betyr at din gamle FM-radio ikke lenger får inn disse kanalene. Om du fortsatt ikke har gått til anskaffelse av en DAB-radio, får du her flere gode tips.

Riktig radio til ditt behov

Kanskje vil du få med deg nyhetene i bilen på vei til hytta, eller synge med til favorittsangene i dusjen? DAB-radio-variantene er mange – her får du en oversikt.

DAB I BIL: DAB-adapteren er enkel å installere.
DAB I BIL: DAB-adapteren er enkel å installere. Vis mer

Enkel DAB-adapter til bil: Dersom du ikke har DAB-radio i bilen, og gjerne vil få med deg de siste nyhetene på vei til hytta eller til jobben, er en biladapter løsningen. Tiny Audio C5 DAB+/FM-biladapter er enkel å installere i bilen, og er også utstyrt med både handsfree og Bluetooth slik at du kan holde hendene på rattet. Denne ble også kåret til «Best i test» av Dinside.

Om du ønsker et rimeligere alternativ, er lillebroren Tiny Audio C3+ DAB+/FM-adapter et godt valg. Den har fått en ny og bedre antenne, og i tillegg kan du lade mobilen din og andre enheter med adapteren mens du kjører.

GODT ALTERNATIV: Med Tiny Audio C3+ kan du lytte til musikk og digitalradio via bilstereoen. Enkel og rask installasjon.
GODT ALTERNATIV: Med Tiny Audio C3+ kan du lytte til musikk og digitalradio via bilstereoen. Enkel og rask installasjon. Vis mer

Lommeradio: Perfekt til deg på farten. Exibel DPX2 Miniradio får lett plass i veska eller lomma, og gjør at du slipper bruke all mobildataen på musikk eller nyhetsoppdateringer. Headset og ladekabel følger med.

KUBISK: Snerten radio til nattbordet.
KUBISK: Snerten radio til nattbordet. Vis mer

Klokkeradio til nattbordet: Våkne til favorittmusikken din med en smart klokkeradio med alarm og snoozefunksjon. Sony XDR-C1DBP er en snerten, kubeformet radio som passer perfekt på nattbordet. LCD-displayet er dimbart, slik at du ikke blir forstyrret av plagsomt lys når du skal sove. Den har også USB-port for lading av smarttelefon eller nettbrett.

ENKEL: En enkel DAB-radio som passer perfekt på hytta eller på arbeidsrommet.
ENKEL: En enkel DAB-radio som passer perfekt på hytta eller på arbeidsrommet. Vis mer

Enkel og rimelig radio til hytta: Bordradioer med DAB kommer i mange former og fasonger. Skal du ha en radio stående på hytta eller arbeidsrommet er en litt rimeligere variant perfekt. Exibel DAB X21 er enkel å flytte på og har hurtigvalg for tjue kanaler, og drives enten av batteri eller strømnettet. En perfekt hytteradio!

KJENT FOR SIN GODE LYD: Denne radioen er både fin å se på og full av nyttige funksjoner.
KJENT FOR SIN GODE LYD: Denne radioen er både fin å se på og full av nyttige funksjoner. Vis mer

Flottere radio til stua: Skal du ha en DAB-radio til stua hjemme, kan det være fint med en litt flottere variant. Pinell Supersound er først og fremst kjent for sin gode lydkvalitet. Radioen har både FM- og DAB-mottaker, samt internettradio via trådløs tilkobling. Det finnes uendelig mange radiokanaler på internett – garantert noe for enhver smak. For eksempel sender alle BBCs radiokanaler på nett. I tillegg har radioen klokke og alarm med snoozefunksjon. Den leveres også med fjernkontroll, så her har du full kontroll fra sofaen.

BRUKERVENNLIG: CD-spiller med DAB+-radio.
BRUKERVENNLIG: CD-spiller med DAB+-radio. Vis mer

Alt-i-ett-radio med CD-spiller: Praktisk, brukervennlig CD-spiller med DAB+-radio til den som foretrekker CD-plater framfor musikkstrømming. CD-spilleren har et tydelig LED-display og kan drives både med batterier eller med vanlig strøm.

Gjør om din gamle FM-radio: Etter at FM-nettet tok kvelden, får du ikke lenger hørt på de fleste kanalene med den gamle FM-radioen. Men er du veldig glad i den gamleradioen din, er ikke alt håp ute. Det finnes nemlig adaptere som gjør at de gamle radioene fortsatt kan brukes etter omleggingen til DAB.

Tiny M8+ er en smart adapter som lar deg enkelt ta imot både FM- og DAB+-signal til ditt eksisterende anlegg.
Tiny M8+ er en smart adapter som lar deg enkelt ta imot både FM- og DAB+-signal til ditt eksisterende anlegg. Vis mer

Det finnes også egne adaptere som er spesielt egnet for bil. Disse er enkle å installere, så det kan du fint gjøre selv.

Stort og smått om DAB

DAB er en forkortelse for digital audio broadcasting, altså digital lydkringkasting.

Den første DAB-kanalen i verden ble lansert av NRK i 1995. Kanalen var NRK Klassisk.

DAB+ er en oppgradert versjon av DAB, som er mer effektiv og robust. DAB-sendere kan ikke motta DAB+-signaler, men DAB+-sendere kan motta både DAB+- og DAB-signaler.

Slik gjør du det:

  1. Skru løs solskjermen.
  2. Fjern interiøret på innsiden av dørkarmen for å komme frem til pilar A.
  3. Puss vinduskarmen og fest mottakeren godt.
  4. Fest ledningen sammen med de andre ledningene nedover mot gulvet.
  5. Plugg mottakeret i adapteren og koble til strøm.

Det er faktisk alt som skal til!

Nye funksjoner

De nye DAB-radioene har ofte andre funksjoner i tillegg til å bare være radio. Mange av dem har for eksempel mulighet for Bluetooth-tilkobling, slik at du kan spille av lyd fra mobil eller nettbrett.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer