ANNONSØRINNHOLD

NYTTIG MED DAB: DAB-radioene kommer i mange forskjellige varianter.
NYTTIG MED DAB: DAB-radioene kommer i mange forskjellige varianter.Vis mer

DAB i bilen, DAB på tur - hvilken radio passer best for deg?

Vi gir deg oversikten over de forskjellige DAB-mulighetene.

I 2017 sluttet NRK, P4, Radio Norge og andre store riksdekkende kanaler å bruke FM-nettet over hele landet. Det betyr at din gamle FM-radio ikke lenger får inn disse kanalene. Om du fortsatt ikke har gått til anskaffelse av en DAB-radio, får du her flere gode tips.

Riktig radio til ditt behov

Kanskje vil du få med deg nyhetene i bilen på vei til hytta, eller synge med til favorittsangene i dusjen? DAB-radio-variantene er mange – her får du en oversikt.

DAB I BIL: DAB-adapteren er enkel å installere.
DAB I BIL: DAB-adapteren er enkel å installere. Vis mer

Enkel DAB-adapter til bil: Dersom du ikke har DAB-radio i bilen, og gjerne vil få med deg de siste nyhetene på vei til hytta eller til jobben, er en biladapter løsningen. Tiny Audio C5 DAB+/FM-biladapter er enkel å installere i bilen, og er også utstyrt med både handsfree og Bluetooth slik at du kan holde hendene på rattet. Denne ble også kåret til «Best i test» av Dinside.

Om du ønsker et rimeligere alternativ, er lillebroren Tiny Audio C3+ DAB+/FM-adapter et godt valg. Den har fått en ny og bedre antenne, og i tillegg kan du lade mobilen din og andre enheter med adapteren mens du kjører.

GODT ALTERNATIV: Med Tiny Audio C3+ kan du lytte til musikk og digitalradio via bilstereoen. Enkel og rask installasjon.
GODT ALTERNATIV: Med Tiny Audio C3+ kan du lytte til musikk og digitalradio via bilstereoen. Enkel og rask installasjon. Vis mer

Lommeradio: Perfekt til deg på farten. Exibel DPX2 Miniradio får lett plass i veska eller lomma, og gjør at du slipper bruke all mobildataen på musikk eller nyhetsoppdateringer. Headset og ladekabel følger med.

KUBISK: Snerten radio til nattbordet.
KUBISK: Snerten radio til nattbordet. Vis mer

Klokkeradio til nattbordet: Våkne til favorittmusikken din med en smart klokkeradio med alarm og snoozefunksjon. Sony XDR-C1DBP er en snerten, kubeformet radio som passer perfekt på nattbordet. LCD-displayet er dimbart, slik at du ikke blir forstyrret av plagsomt lys når du skal sove. Den har også USB-port for lading av smarttelefon eller nettbrett.

ENKEL: En enkel DAB-radio som passer perfekt på hytta eller på arbeidsrommet.
ENKEL: En enkel DAB-radio som passer perfekt på hytta eller på arbeidsrommet. Vis mer

Enkel og rimelig radio til hytta: Bordradioer med DAB kommer i mange former og fasonger. Skal du ha en radio stående på hytta eller arbeidsrommet er en litt rimeligere variant perfekt. Exibel DAB X21 er enkel å flytte på og har hurtigvalg for tjue kanaler, og drives enten av batteri eller strømnettet. En perfekt hytteradio!

KJENT FOR SIN GODE LYD: Denne radioen er både fin å se på og full av nyttige funksjoner.
KJENT FOR SIN GODE LYD: Denne radioen er både fin å se på og full av nyttige funksjoner. Vis mer

Flottere radio til stua: Skal du ha en DAB-radio til stua hjemme, kan det være fint med en litt flottere variant. Pinell Supersound er først og fremst kjent for sin gode lydkvalitet. Radioen har både FM- og DAB-mottaker, samt internettradio via trådløs tilkobling. Det finnes uendelig mange radiokanaler på internett – garantert noe for enhver smak. For eksempel sender alle BBCs radiokanaler på nett. I tillegg har radioen klokke og alarm med snoozefunksjon. Den leveres også med fjernkontroll, så her har du full kontroll fra sofaen.

BRUKERVENNLIG: CD-spiller med DAB+-radio.
BRUKERVENNLIG: CD-spiller med DAB+-radio. Vis mer

Alt-i-ett-radio med CD-spiller: Praktisk, brukervennlig CD-spiller med DAB+-radio til den som foretrekker CD-plater framfor musikkstrømming. CD-spilleren har et tydelig LED-display og kan drives både med batterier eller med vanlig strøm.

Gjør om din gamle FM-radio: Etter at FM-nettet tok kvelden, får du ikke lenger hørt på de fleste kanalene med den gamle FM-radioen. Men er du veldig glad i den gamleradioen din, er ikke alt håp ute. Det finnes nemlig adaptere som gjør at de gamle radioene fortsatt kan brukes etter omleggingen til DAB.

Tiny M8+ er en smart adapter som lar deg enkelt ta imot både FM- og DAB+-signal til ditt eksisterende anlegg.
Tiny M8+ er en smart adapter som lar deg enkelt ta imot både FM- og DAB+-signal til ditt eksisterende anlegg. Vis mer

Det finnes også egne adaptere som er spesielt egnet for bil. Disse er enkle å installere, så det kan du fint gjøre selv.

Slik gjør du det:

  1. Skru løs solskjermen.
  2. Fjern interiøret på innsiden av dørkarmen for å komme frem til pilar A.
  3. Puss vinduskarmen og fest mottakeren godt.
  4. Fest ledningen sammen med de andre ledningene nedover mot gulvet.
  5. Plugg mottakeret i adapteren og koble til strøm.

Det er faktisk alt som skal til!

Nye funksjoner

De nye DAB-radioene har ofte andre funksjoner i tillegg til å bare være radio. Mange av dem har for eksempel mulighet for Bluetooth-tilkobling, slik at du kan spille av lyd fra mobil eller nettbrett.

Dette er annonsørinnhold, og gjort tilgjengelig i samarbeid med Dagbladets kommersielle avdeling. Se våre annonsørretningslinjer eller kontakt oss på annonse@dagbladet.no for å få vite mer.