ANNONSØRINNHOLD

Grete Roede
FRA KURSDELTAKER TIL KURSLEDER: Charlotte Hagen (41). Foto: Privat
FRA KURSDELTAKER TIL KURSLEDER: Charlotte Hagen (41). Foto: PrivatVis mer

- De jeg er aller mest glad i, er de som var like glade i meg da jeg var stor

Charlotte Hagen har hjulpet nordmenn ned over to og et halvt tonn i vekt.

Fra kursdeltaker hos Grete Roede med en utfordrende start - til kursleder som har hjulpet hundrevis av andre mennesker ned i vekt. Det er historien til Charlotte Hagen (41).

Hun møtte opp hos Grete Roede for første gang i 1998, men forble jojoslanker i mange år etter det. To svangerskap gjorde at hun gikk opp nesten 40 kilo. Så kom vendepunktet.

Gjemte seg under klær

- Jeg var plaget med «vondter», slitasje i rygg og vondt i knær. Jeg var sliten, trøtt, lat og en sjokoladespiser av dimensjoner. Jeg hadde store komplekser og trøstet meg med spising. Jeg gjemte meg under store klær, og turte ikke vise min feminitet, forteller Hagen og tenker tilbake til 2004.

Da var svangerskapene blitt til barn, og Charlotte begynte på kurs igjen.

- Jeg gikk av meg mine 34 kilo i gatene rundt på Nesttun i Bergen, før jeg turte å begynne å trene blant andre mennesker på treningssenter. Kurslederjobben - jeg turde knapt nok å søke, men jeg gjorde det likevel, heldigvis!

Flere tonn ned i vekt

Rundt 100 kurs har det blitt siden den gang, og nesten 600 stykker har fått hjelp av 41-åringen.

Grete Roede-deltakerne går i snitt ned rundt fem kilo, så Hagen kan ha hjulpet nordmenn ned flere tonn i vekt.

- Det beste ved å være kursleder, er uten tvil å se gløden komme tilbake i øynene til deltakerne mine, sier Charlotte Hagen, som også blogger om sine opplevelser.

Og hun er populær blant «elevene» sine.

- Charlotte følger opp til de grader, hun sender melding mellom kursene og alt mulig. Vi har henne med oss på skulderen hver dag, sier Rune Halland, som fikk et nytt liv etter Grete Roede-kurs.

- Takk og pris for at Grete Roede har så dyktige kursledere, og spesielt Charlotte som bruker masse av sin fritid på å følge oss, sier Halland.

Rop på gata i Manchester

Alle mottakere er med i trekningen av pulsklokken Polar M200. Trekningen gjøres én gang pr kvartal.

Den viktigste konsekvensen for Charlotte Hagen selv er bedre livskvalitet – med alle de aspekter det innebærer. For eksempel på bli ropt komplimenter etter på gata i England.

- «You look like a gyminstructor!» - ropte noen etter meg i Manchester, da jeg var ute på morgentur på reise med jobben i fjor. Da svevde jeg leeeenge!, sier Hagen lattermildt, og takker de som har hjulpet henne på denne lange veien.

- Mine egne kursledere har vært svært viktige for meg – men også mine venner. De jeg er aller mest glad i – er de som var like glade i meg da jeg var stor, som det de er i dag, sier hun.

- De kjenner bagasjen min, og forstår meg mye bedre. Det kan være litt komplisert følelsesmessig å fremstå som noe utenpå – mens man er den samme inni.

- Har du noen råd til de som ønsker seg en liknende endring, eller har lyst til å komme i gang nå i et nytt år?

- Mitt beste råd er å melde seg på kurs – eller finne noen som man kan gjøre det sammen med. Det er MYE lettere sammen!, sier Charlotte Hagen.

- Nøkkelen til suksess, tror jeg ligger i motivasjon. Så er du motivert til å starte etter nyttår, er det bare å sette i gang å planlegge. Hvor vil jeg? Hvordan kan jeg komme dit? Trenger jeg drahjelp? Hva må jeg gjøre annerledes? Like fullt er det viktig å jobbe videre med motivasjon. Juble for de små skrittene. Kjenne etter hvorfor man ønsker å gå på akkurat denne veien. Forsøke å holde levende den faktiske årsaken til at man valgte å legge om, sier tobarnsmoren.

For også Charlotte brukte litt tid på prosessen. Hun gikk først ned 20 kilo, tok Hold Vekten-kurs og holdt vekten noen år, før hun tok de siste 14. Som hun sier:

- Mange ønsker at de skal slanke seg over natten - men livsstilsendring tar tid, og man må kanskje gå på noen smeller før man klarer det.

Les boka: Seriøs Matglede - Roede-kjøkkenet for hele familien!

Dette er annonsørinnhold, og gjort tilgjengelig i samarbeid med Dagbladets kommersielle avdeling. Se våre annonsørretningslinjer eller kontakt oss på annonse@dagbladet.no for å få vite mer.