ANNONSØRINNHOLD

BEKYMRINGSLØST: - Jeg leste om Nettbil, og da tenkte jeg: "Jøss, her er det noen som har løst problemet mitt!", sier Gjert Terje Gjersvik (52). Da han skulle selge svigerfars gamle Toyota fryktet han mas fra folk som ville prute og kikke. Så falt han over Nettbils enkle og effektive måte å selge bil på.
BEKYMRINGSLØST: - Jeg leste om Nettbil, og da tenkte jeg: "Jøss, her er det noen som har løst problemet mitt!", sier Gjert Terje Gjersvik (52). Da han skulle selge svigerfars gamle Toyota fryktet han mas fra folk som ville prute og kikke. Så falt han over Nettbils enkle og effektive måte å selge bil på.Vis mer

- Deilig å slippe alt kjaset med bilsalget

Etter en del overtalelse gikk svigerfar på 90 år med til å la Gjert Terje Gjersvik (52) selge bilen hans. Og da han hørte om Nettbils enklere måte å ordne bilsalg på, var ikke Gjert i tvil om hvordan han skulle få den solgt.

- Det har vært litt av en fight med svigerfar de siste årene for å få ham til å innse at det var på tide at han kvittet seg med bilen.

Akkurat nå tusler Gjert Terje Gjersvik rundt i nabolaget i Marbella. Han humrer litt over historien om salget av svigerfars bil.

- Vi sa til ham at vi var blitt litt bekymret, ikke bare for ham, men også for andre bilister. Han er jo 90 år gammel. Vi bor i en generasjonsbolig, så vi har hatt god tid til å overbevise ham om at det er enkelt å bestille mat på nettet, for eksempel. Og love ham at vi kommer til å sørge for å kjøre ham til tannlegen og legen. Men det satt ganske langt inne for ham å selge bilen. Han brukte den ikke så mye, og en dag var batteriet flatt. Da klarte vi å overtale ham om at det var på tide!

Til vanlig rådgir Gjert bedriftskunder i verdens største uavhengige rådgivningsfirma Gartner, Inc. Jobben handler om hvordan firmaene kan omstille seg til den digitale hverdagen, for å gjøre ting enklere og mer kostnadseffektivt. Så da han skulle selge bilen til svigerfar var han opptatt av at det skulle være lett. Og det å fikse bilsalg privat, det er ikke alltid så enkelt.

- Man blir rent ned av folk som gjerne vil gjøre et kupp. Folk som vil prute og prøvekjøre, og som angrer seg, gjerne etter at bilen er solgt. Og så har du det gående.

Men så kom han over et intervju om et helt nytt konsept.

- Jeg leste om noen som hadde brukt Nettbil. Da tenkte jeg: «Jøss, her har noen prøvd å løse mitt problem!»

RASKT: Da Gjert hadde registrert bilen på Nettbil.no, kjørte han den til NAF-test. Så kom budene.
RASKT: Da Gjert hadde registrert bilen på Nettbil.no, kjørte han den til NAF-test. Så kom budene. Vis mer

Enkelt, kjapt – og trygt

- Vi ønsker å gjøre det så enkelt og trygt som mulig å håndtere bruktbilsalg.

Anders Espelund er daglig leder og gründer av Nettbil. I Norge har det hovedsakelig vært to måter å selge bil på: Enten å selge bilen selv på nettsider som Finn.no. Eller å henvende seg hos en bilforhandler og få et bud på bilen fra dem. Men Espelund påpeker at begge disse løsningene kan være tidkrevende. Nettbil er et trygt og ikke minst enklere alternativ.

- Hvis du ikke vil stå for å selge bilen din på Finn.no, kan du dra til en forhandler og få et bud på bilen. Men å konkurranseutsette budet, altså ved å dra innom flere forhandlere og høre hva de ville bydd, ville tatt utrolig lang tid. Når du bare orker å kjøre til én forhandler, vet du heller ikke om det er det beste budet du kan få.

Det er her Nettbil forandrer spillereglene. Når du legger inn bilen din hos Nettbil, lar de nesten 400 forhandlere konkurrere om akkurat din bil. Det betyr at du får et bud du vet er rimelig.

- Dere vil revolusjonere bilbransjen?

- Hehe, det er kanskje litt store ord. Men vi ønsker å tilby et alternativ til dem som ikke vil selge bilen sin selv. Og som vil selge kjapt.

Digitalt og uten hassle

Og det var akkurat kjapt det gikk da Gjert registrerte Toytota-stasjonsvogna til svigerfar. Han plottet inn registreringsnummer, og så gikk det to dager før han fikk en telefon fra Nettbil. De fortalte hva han kunne forvente å få for svigerfarens bil. Så vasket han bilen, puttet vinterdekkene baki, og kjørte bilen til NAF-test. Deretter begynte budrunden.

EFFEKTIVT: Til vanlig rådgir Gjert bedriftskunder med omstilling til den digitale hverdagen. Hos Nettbil fant han en like enkel og kostnadseffektiv måte å selge bil privat. - Helt uten hassle! sier han.
EFFEKTIVT: Til vanlig rådgir Gjert bedriftskunder med omstilling til den digitale hverdagen. Hos Nettbil fant han en like enkel og kostnadseffektiv måte å selge bil privat. - Helt uten hassle! sier han. Vis mer

- Svigerfar er 90 år, så han hadde jo vært borti en del ting, litt småbumper her og der. Men innvendig var den strøken, som ny. Jeg tenkte at om noen kunne leve med småskavankene ville de få mye bil igjen for pengene.

Budene begynte å tikke inn på sms. Gjert syntes de var litt lave.

- Svigerfar og kona mi var på besøk hos familie i Haugesund akkurat da, og jeg ringte og sa at budene var litt lave, men at vi burde slå til. Akkurat idet jeg sa det, tikket det inn et bud som økte prisen med 10 000 kr. Så vi fikk 36 000 for bilen, og det var bra for en 15 år gammel bil.

Nettbil ringte og spurte om de var fornøyde. Det var både svigerfar og svigersønn. Da gjensto det bare for svigerfar å gi aksept av kontrakt digitalt.

- For en som jobber med å effektivisere bedrifter må dette ha vært et bilsalg helt etter ditt hjerte?

- Helt korrekt! Det var et bilsalg helt uten hassle og mas. Og tre dager senere sto pengene på konto.

En moderne måte å selge bil på

Nettbilsjef Anders Espelund skrev en masteroppgave om biler da han studerte. Han har lenge hatt som ambisjon å gjøre det moderne å selge bil.

Det eneste som er skjedd med bransjen på årevis er at annonsene er flyttet til nettet. Det måtte gå an å få til en mer moderne løsning, tenkte han.

- Jeg har lyst til å skape noe som gjør hverdagen lettere for folk. Etter å ha snakket med en god del selgere fant vi ut at det folk vil ha, er muligheten til å selge bilen fort, på en trygg måte – og til en OK pris. Du får mer hvis du selger bilen din selv, men det krever faktisk en del både av tid og innsats. Hos Nettbil skal du bare kjøre bilen et sted, få et bud – og så er du ferdig. Når du selger gjennom Nettbil.no, overtar vi ansvaret for bilen. Det går aldri noe tilbake på deg etterpå. Solgt er solgt.

NESTEMANN: Suksessen med å selge svigerfars bil hos Nettbil var så stor at Gjert har klart å overtale sin egen far også. - Jeg fortalte ham hvordan det funker, og han måtte innrømme at det lød spennende.
NESTEMANN: Suksessen med å selge svigerfars bil hos Nettbil var så stor at Gjert har klart å overtale sin egen far også. - Jeg fortalte ham hvordan det funker, og han måtte innrømme at det lød spennende. Vis mer

Til høsten er det fars tur

- Jeg synes det var en veldig deilig prosess. Vi slapp all prutingen, vi slapp papirarbeidet og vi slapp å vise fram bilen.

Da Gjert vokste opp i Bergen dro faren hans til Østlandet og kjøpte biler med østlandsskilter, som han solgte videre til bergensere. Den gangen brukte de mye mindre salt på veiene på Østlandet, så biler derfra sto høyt i kurs. Bilsalg er med andre ord noe Gjert har prøvd mange ganger. Og det har egentlig ikke endret seg siden den gang han var ung. Det har gått fra papirannonser til nettannonser, men det er alt.

- Det er det samme kjøret med folk som kommer for å prute og prøve. Der synes jeg Nettbil har hatt en ganske god idé, altså. Å tilby en helt ny måte. Noe av det beste er at Nettbil overtar garantiansvaret for bilen. Det betyr at det ikke kan bli noe tull i etterkant. Blir det det, går det til Nettbil, sier Gjert.

Til høsten er det Gjerts egen far som står for tur. Eller rettere sagt: Den gamle Mercedes-en hans. Og selv om faren er litt skeptisk til å slutte å kjøre, han òg, så er han på glid.

- Jeg fortalte faren min om hvordan jeg hadde solgt svigerfars bil. Da måtte han innrømme at han synes det høres spennende ut.

Dette er annonsørinnhold, og gjort tilgjengelig i samarbeid med Dagbladets kommersielle avdeling. Se våre annonsørretningslinjer eller kontakt oss på annonse@dagbladet.no for å få vite mer.