Annonsørinnhold

Den lille traktoren Gråtass har blitt ... en sportsbil?!

Nå kommer den nye Gråtass-filmen på kino!

Publikumsfavoritten Gråtass har vært populær i Norge i tjue år. Den lille traktoren dukket først opp på Barne-TV, men har også opptrådt i film, på teaterscenen og i bøker.

KJÆR TRAKTOR: Gråtass har vært publikumsfavoritt i Norge i tjue år.
KJÆR TRAKTOR: Gråtass har vært publikumsfavoritt i Norge i tjue år. Vis mer

Tidligere i år kom filmen «Gråtass – gøy på landet!», og nå kommer en splitter ny Gråtass-film på kino: «Gråtass gir gass»!

Filmen har premiere 9. september.

Gjensyn med gamle kjente

De gode, gamle figurene vi kjenner fra Gråtass-universet er selvsagt også med i «Gråtass gir gass»: Gamlefar, Goggen og Grynet. I tillegg blir det gjensyn med Gustav, bygutten som er på ferie med familien sin og blir kjent med gjengen på nabogården og får en ny bestevenn i den lille traktoren Gråtass.

Les mer og kjøp kinobilletter her!

En dag er Gamlefar, Gustav og Gråtass ute i skogen for å hogge ved. Plutselig faller et stort tre over Gråtass, og han blir nesten totalvrak. Gustav blir bekymret når han ser at Gråtass' magiske tennplugg begynner å lyse svakere, så han flytter tennpluggen over i en annen motor.

Og når Gråtass våkner igjen, ser han ikke helt ut som før ...

STILIG SPORTSBIL: Gråtass er fornøyd med sitt nye jeg.
STILIG SPORTSBIL: Gråtass er fornøyd med sitt nye jeg. Vis mer

Full fart framover

Livet som en glinsende, rød sportsbil er veldig uvant for Gråtass, som er vant til å kjøre sakte og å kunne hjelpe til med stort og smått på gården. Goggen lover Gråtass at de skal få tak i reservedeler til den gamle «kroppen» hans, men det viser seg å være lettere sagt enn gjort.

I mellomtiden prøver Gråtass å venne seg til sitt nye liv som sportsbil, men han synes det er skummelt å kjøre fort. For å muntre opp Gråtass setter Goggen og Gustav i gang med å pusse ham opp så han kan være med på det store veteranbilløpet i bygda. Men kommer Gråtass seg over fartsskrekken? Og hva skjer med vennskapet til Gråtass og Gustav når Gråtass ser ut til å like livet som sportsbil enda bedre enn livet som traktor?

KLAMPEN I BÅNN: Gråtass, Gustav og Goggen vil gjerne vinne veteranbilløpet.
KLAMPEN I BÅNN: Gråtass, Gustav og Goggen vil gjerne vinne veteranbilløpet. Vis mer

Moro for de minste

Gråtass har i mange år vært en kjent og kjær figur i Norge, og det er det gode grunner til. «Gråtass gir gass» byr på familievennlig fart og spenning, og filmen er stappfull av komiske øyeblikk som vil få ungene til å hyle av latter.

Men filmen er også lærerik. I «Gråtass gir gass» lærer Gråtass først og fremst om å overkomme usikkerheten ved forandring. Men kanskje enda viktigere er det han lærer om vennskap og om å tenke på andre enn seg selv.

«Gråtass gir gass» kommer på kino 9. september.

Dette er annonsørinnhold, og gjort tilgjengelig i samarbeid med Dagbladets kommersielle avdeling. Se våre annonsørretningslinjer eller kontakt oss på annonse@dagbladet.no for å få vite mer.