Annonsørinnhold

Den lille traktoren Gråtass har blitt ... en sportsbil?!

Nå kommer den nye Gråtass-filmen på kino!

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Publikumsfavoritten Gråtass har vært populær i Norge i tjue år. Den lille traktoren dukket først opp på Barne-TV, men har også opptrådt i film, på teaterscenen og i bøker.

KJÆR TRAKTOR: Gråtass har vært publikumsfavoritt i Norge i tjue år.
KJÆR TRAKTOR: Gråtass har vært publikumsfavoritt i Norge i tjue år. Vis mer

Tidligere i år kom filmen «Gråtass – gøy på landet!», og nå kommer en splitter ny Gråtass-film på kino: «Gråtass gir gass»!

Filmen har premiere 9. september.

Gjensyn med gamle kjente

De gode, gamle figurene vi kjenner fra Gråtass-universet er selvsagt også med i «Gråtass gir gass»: Gamlefar, Goggen og Grynet. I tillegg blir det gjensyn med Gustav, bygutten som er på ferie med familien sin og blir kjent med gjengen på nabogården og får en ny bestevenn i den lille traktoren Gråtass.

Les mer og kjøp kinobilletter her!

En dag er Gamlefar, Gustav og Gråtass ute i skogen for å hogge ved. Plutselig faller et stort tre over Gråtass, og han blir nesten totalvrak. Gustav blir bekymret når han ser at Gråtass' magiske tennplugg begynner å lyse svakere, så han flytter tennpluggen over i en annen motor.

Og når Gråtass våkner igjen, ser han ikke helt ut som før ...

STILIG SPORTSBIL: Gråtass er fornøyd med sitt nye jeg.
STILIG SPORTSBIL: Gråtass er fornøyd med sitt nye jeg. Vis mer

Full fart framover

Livet som en glinsende, rød sportsbil er veldig uvant for Gråtass, som er vant til å kjøre sakte og å kunne hjelpe til med stort og smått på gården. Goggen lover Gråtass at de skal få tak i reservedeler til den gamle «kroppen» hans, men det viser seg å være lettere sagt enn gjort.

I mellomtiden prøver Gråtass å venne seg til sitt nye liv som sportsbil, men han synes det er skummelt å kjøre fort. For å muntre opp Gråtass setter Goggen og Gustav i gang med å pusse ham opp så han kan være med på det store veteranbilløpet i bygda. Men kommer Gråtass seg over fartsskrekken? Og hva skjer med vennskapet til Gråtass og Gustav når Gråtass ser ut til å like livet som sportsbil enda bedre enn livet som traktor?

KLAMPEN I BÅNN: Gråtass, Gustav og Goggen vil gjerne vinne veteranbilløpet.
KLAMPEN I BÅNN: Gråtass, Gustav og Goggen vil gjerne vinne veteranbilløpet. Vis mer

Moro for de minste

Gråtass har i mange år vært en kjent og kjær figur i Norge, og det er det gode grunner til. «Gråtass gir gass» byr på familievennlig fart og spenning, og filmen er stappfull av komiske øyeblikk som vil få ungene til å hyle av latter.

Men filmen er også lærerik. I «Gråtass gir gass» lærer Gråtass først og fremst om å overkomme usikkerheten ved forandring. Men kanskje enda viktigere er det han lærer om vennskap og om å tenke på andre enn seg selv.

«Gråtass gir gass» kommer på kino 9. september.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer