ANNONSØRINNHOLD

PUSSET OPP: Den nyeste modellen fra Powermaxx har fått en oppgradert platespiller, hodetelefoninngang, forbedret fjernkontroll og ansiktsløft på frontpanel og kassettspiller. Foto: PowerMaxx
PUSSET OPP: Den nyeste modellen fra Powermaxx har fått en oppgradert platespiller, hodetelefoninngang, forbedret fjernkontroll og ansiktsløft på frontpanel og kassettspiller. Foto: PowerMaxxVis mer

Den store retrobølgen - spår ny vinylboom i 2017

- Tror salget kommer til å øke.

Mens salget av enkeltstående CD-spillere har flatet helt ut og falt de siste årene, har salget av platespillere for vinyl fått en helt ny boost.

Tall fra Elektronikkbransjen viser at nordmenn i fjor kjøpte 12 000 platespillere til hjemmet, en tredobling bare siden 2012. Og vinylboomen vil fortsette, tror bransjen, som spår en 25 prosent økning av salget også i 2017.

- Ja, vi tror salget kommer til å øke. Vinyl har blitt populært igjen, og er en del av den store retrobølgen. Vi kommer nok ikke til å se platespilleren i alle norske hjem, men tilbakemeldingen fra bransjen er at spesielt ungdommen virkelig har oppdaget vinyl, sier kommunikasjonssjef Marte Ottemo.

OPPLØFTENDE: Kommunikasjonssjef i Stiftelsen Elektronikkbransjen, Marte Ottemo. Foto: Stian Sønsteng.
OPPLØFTENDE: Kommunikasjonssjef i Stiftelsen Elektronikkbransjen, Marte Ottemo. Foto: Stian Sønsteng. Vis mer

Retroanlegg gir deg alt i ett

I 2017 trenger man selvfølgelig ikke heller å velge mellom CD og vinyl når man velger musikkanlegg, eller strømming og kassett, for den saks skyld.

Retroanleggene kom for fullt til Norge ved starten av dette tiåret, og ett av eksemplene er det originale Retro Musikkanlegg 7-i-1, som nylig kom i oppusset utgave, i god tid før omleggingen til DAB+.

Dette forseggjorte anlegget er for deg som ikke bare trenger velfungerende radiosendinger via DAB+, men som også har skapet fullt av LP-plater, CD-er og kassetter du sjelden får hørt på. Frisk opp gode, gamle minner!

Høyteknologisk

Den kombinerte radioen, LP-, CD- og kassettspilleren gir deg i tillegg muligheten til å spille av fra USB og Bluetooth, slik at du også kan koble til smarttelefon og nettbrett.

MINIVERSJON: Denne minnepinnen kan ta opp det du spillerpå retroanlegget, uansett om lyden kommer fra vinylplata eller kassett. Foto: Powermaxx
MINIVERSJON: Denne minnepinnen kan ta opp det du spillerpå retroanlegget, uansett om lyden kommer fra vinylplata eller kassett. Foto: Powermaxx Vis mer

- Til tross for sitt retro utseende, inneholder produktet avansert teknologi. Derfor kan det lønne seg å kjøpe fra noen som vet hva de snakker om. Dette originale anlegget fra Soundmaster har blitt solgt i over 50.000 eksemplarer i Skandinavia i løpet av de siste årene. Så mange fornøyde kunder kan ikke ta feil, sier daglig leder i Powermaxx, Bernhard Kövener.

Du kan også kjøpe en 8 GB minnepinne, formet som en miniversjon av anlegget, som gir deg plass til ca 1000 sanger på mp3. Når du spiller kassetter, CD-er eller hva det skulle være, så kan du samtidig lagre musikken på USB­-minnepinnen.

I år slukkes som kjent sendingene på FM-båndet, og DAB+ er det nye formatet for deg som liker å høre på radio. Fremtiden er her, med andre ord, men også i DAB+-markedet finnes det altså gode løsninger for de som foretrekker det litt mer nostalgiske.

POPPIS IGJEN: Det selges stadig flere platespillere i Norge. Foto: Shutterstock
POPPIS IGJEN: Det selges stadig flere platespillere i Norge. Foto: Shutterstock Vis mer

Dette er annonsørinnhold, og gjort tilgjengelig i samarbeid med Dagbladets kommersielle avdeling. Se våre annonsørretningslinjer eller kontakt oss på annonse@dagbladet.no for å få vite mer.