ANNONSØRINNHOLD

Den store spa-guiden

Oasene som gir deg ro i sjelen – og tipsene til hvordan du får den beste opplevelsen!

Går livet i hundre? Da kan et spa-besøk være en behagelig måte å finne roen på. Her er en oversikt over noen av de beste spa-tilbudene i Norden, og tips til hvordan du bør bruke dem.

Tenk deg at du etter en lang og hektisk arbeidsuke kan reise et sted der alt kun handler om å nyte. Et sted der du med god samvittighet kan koble av, senke skuldrene og la alle sanser stille seg inn på godfølelse. Du er på spa.

«Spa er stedet for å nyte.» Nerma Macak, Farris Bad

Men for at opplevelsen skal bli så deilig som mulig, kan det være nyttig å først sette seg inn i spa-etikette. Ifølge leder Nerma Macak på Farris Bad i Larvik, er det noen retningslinjer du bør være oppmerksom på.

– Spa er stedet for å nyte. Ved å følge spa-etikette blir oppholdet hyggeligere både for deg og de andre gjestene. Det er blant annet ikke tillatt å ta med mobiltelefonen eller kamera inn på Farris Bad. Her skal du koble av, sier hun.

Vil du besøke Farris Bad? Sjekk rom og priser her!

SKRU AV: Ikke ta med mobiltelefonen inn på spa. Vær heller tilstede og nyt nuet, oppfordrer spa-sjefen på Farris Bad. Foto: Tor Orset
SKRU AV: Ikke ta med mobiltelefonen inn på spa. Vær heller tilstede og nyt nuet, oppfordrer spa-sjefen på Farris Bad. Foto: Tor Orset Vis mer

Den største utfordringen er at noen gjester er høylytte i stillesonene. I noen avdelinger skal behagelig lys og temperaturer være enerådende.

– Dette gjelder blant annet i kildegrotten, hvor du får vannterapi fra ekte rent kildevann. Det kan være ødeleggende for opplevelsen hvis noen skravler høyt mens andre forsøker å slappe av, understreker Macak.

Dropp badetøy i badstuen

På Farris Bad er alt av interiør, farger og temperaturer tilpasset slik at du skal få en unik opplevelse. Med sin idylliske beliggenhet ved Larviksfjorden, har du utsikt til havet fra de fleste rom, og du kan høre lyden av måker og bølgesus.

Feil og riktig i badstuen:

FEIL: Av hygieniske årsaker skal man helst utelate badetøyet i badstuen og alltid sitte på et håndkle. Foto: Tor Orset
RIKTIG: Bruk gjerne ett håndkle til å sitte på, mens du bruker et annet til å dekke deg med. Slik unngår du å få svette på treverket, oppfordrer Nerma på Farris Bad. Foto: Tor Orset

Ifølge Macak blir opplevelsen mest komfortabel uten bikini og badebukse. På Farris Bad oppfordres gjestene til å ikke ha på badetøy i saunaen, kildevannsgrotten og ute-jacuzzien.

– Av hygieniske årsaker ønsker vi tekstilfrie soner. Bakterier trives i varmen, og dessuten puster huden mye bedre uten syntetisk badetøy. Vi ønsker at gjestene våre skal bruke et håndkle til å sitte på, slik at man ikke svetter på treverket i badstuen, sier hun.

Spasjefen tror at nordmenn stadig blir mer åpne for tekstilfrie soner på spa. Farris Bad arrangerer derfor continental-spa på bestemte ukedager, samt hver siste søndag i måneden. På disse dagene er det ikke tillatt med badetøy, men du trenger ikke nødvendigvis sprade rundt.

– Dekk deg gjerne til med håndkle i og utenfor sauna, oppfordrer Macak.

SPASJEF OM ETIKETTE: Nerma Macak tror nordmenn stadig blir mer komfortable med tekstilfrie soner. Foto: Tor Orseth
SPASJEF OM ETIKETTE: Nerma Macak tror nordmenn stadig blir mer komfortable med tekstilfrie soner. Foto: Tor Orseth Vis mer

Ingen klining

Farris Bad tilbyr 2500 kvadratmeter med spa-areal som er etablert på en ekte mineralholdig kilde i Larvik. Mange drar hit for å nyte kvalitetstid sammen med partneren sin, men det er også greit å huske at det finnes grenser for intimitet på spa.

– Det går fint å holde rundt hverandre og nusse litt på kinnet, men dropp kliningen. Det kan være ubehagelig for andre gjester.

Ønsker du å overraske partneren din? Her finner du flere gode tilbud på romantiske spahotell i Norden!

Se videoen med fem ting du IKKE bør gjøre på spa:

Fjellspa: Norefjell Ski & Spa

Det finnes flere fantastiske spahotell i Norge. Ett av dem er Norefjell Ski & Spa. Her blir du invitert inn i en rolig oase omringet av vakker natur.

Et spabesøk trenger ikke å ta lang tid, men kan bidra til senkede skuldre og fornyet energi, mener Sonja Wigert Næss, spasjef på Norefjell Ski & Spa.

– I dagens travle samfunn er det viktig å få ro og avkobling. Hos oss får du virkelig det. Her er man tett på naturen, kun én time og 40 minutters kjøring fra Oslo, sier Wigert Næss. Hun beskriver arbeidsplassen sin som «Norges fineste fjellspa».

LEKKERT INNGANGSPARTI: Norefjell Ski & Spa har vunnet flere priser for sin unike spa-avdeling. Foto: Nordic Choice Hotels
LEKKERT INNGANGSPARTI: Norefjell Ski & Spa har vunnet flere priser for sin unike spa-avdeling. Foto: Nordic Choice Hotels Vis mer

Det populære spahotellet har vunnet flere priser og utmerkelser, og er godt besøkt i både høy- og lavsesong.

Vinterstid lokker langrenns- og alpinbakkene rett utenfor hotelldøren. Hva er vel deiligere enn å vrenge av seg varmt og svett skitøy - for så å bli tilbudt et par timers ren nytelse for slitne muskler?

«I dagens travle samfunn er det viktig å få ro og avkobling.» Sonja Wigert Næss, Norefjell Ski & Spa

Om sommeren er fine turmuligheter, kanopadling og seterbesøk noe av det som frister hotellgjestene. Spa-avdelingen har åpent året rundt.

– I og med at vi er et fjellspa, har vi fokusert på varme og velvære. Vår massasje med varme steiner er veldig ettertraktet, det samme gjelder signaturbehandlingen «Vinterdrøm». Dette er en kombinasjon av kroppsskrubb, fuktighetsgivende innpakning, ansikt og hodebunnsmassasje, samt ryggmassasje, forteller Næss.

Frister det med fjellspa? Se flere bilder og tilbud fra Norefjell Ski & Spa!

POPULÆR MASSASJE: Spabehandling med varme steiner skal gjøre underverker for kropp og indre ro. Foto: Nordic Choice Hotels
POPULÆR MASSASJE: Spabehandling med varme steiner skal gjøre underverker for kropp og indre ro. Foto: Nordic Choice Hotels Vis mer

Noen deler av spa-avdelingen har 18 års aldersgrense, men Norefjell Ski & Spa ønsker også barn velkommen til badebassenget, boblebadet og familiebadstuen.

– Dette er et sted for hele familien, og barna kan også få massasje. Mange barn synes det er veldig stas å få følelsen av å gjøre det samme som mamma og pappa. Vår mor/datter og far/sønn-massasje er kjempepopulær, sier spasjefen.

Spa-idyll ved kysten: Son Spa

Son Spa er et av de største spa-hotellene i Norge, og ligger kun 40 minutters kjøretur fra Oslo. Denne perlen til Nordic Choice Hotels finner du i vakre omgivelser, helt nede ved vannkanten. Hit reiser du for å puste inn frisk sjøluft, få en luksuriøs spa-opplevelse og spise god mat basert på sesongens råvarer.

IDYLLISKE SON: Spa-hotellet ligger kun 40 minutters kjøretur fra Oslo. Foto: Nordic Choice Hotels
IDYLLISKE SON: Spa-hotellet ligger kun 40 minutters kjøretur fra Oslo. Foto: Nordic Choice Hotels Vis mer

Hotellet ligger med gangavstand til Son sentrum, som gir en idyllisk ramme og atmosfære preget av maritim kunst og historie. På spaet kan du nyte en rekke forskjellige bassenger, badstuer og utendørs jacuzzi.

Trenger du litt stell og pleie? Sjekk priser på spa og hotell i idylliske Son!

Her har de også et eget spa-konsept som kalles «Son Magic Circle». Ideen er at du kan få med deg ditt eget spa-kit, slik at du blir din egen behandler. Du beveger deg gjennom varme og kalde elementer, som også er kjent som Kneipps metode. Ved å kombinere varme badstuer, steambad og basseng, med kalde isfontener, dusjer og kaldkulp, skal du kunne oppnå en forebyggende og helsebringende effekt.

DEILIG: Son Spa byr på en rekke forskjellige bassenger, badstuer og utendørs jacuzzi. Foto: Nordic Choice Hotels
DEILIG: Son Spa byr på en rekke forskjellige bassenger, badstuer og utendørs jacuzzi. Foto: Nordic Choice Hotels Vis mer

Svensk spa-luksus: Quality Hotel Frösö Park

Hvis det frister med en tur utenfor Norges grenser, er Quality Hotel Frösö Park i Östersund i Sverige et spennende alternativ. Vil du virkelig unne deg opplevelsen av et storslått og unikt spa, er det hit du skal dra.

Quality Hotel Frösö Park åpnet portene til sitt enorme spa i desember 2015, og her finner du en innbydende oase på over 1200 kvadratmeter.

SVENSK LUKSUS: Quality Hotel Frösö Park er en innbydende oase på over 1200 kvadratmeter. Foto: Nordic Choice Hotels
SVENSK LUKSUS: Quality Hotel Frösö Park er en innbydende oase på over 1200 kvadratmeter. Foto: Nordic Choice Hotels Vis mer

– Vi er et nytt hotell som ligger midt i Jämtlands hjerte. Hotellet ligger fantastisk vakkert til. Når man kommer hit, handler det også mye om å spise og sove godt. Det er et sterkt fokus på «wellness» hos oss, sier hotelldirektør Björn Hemmingsson.

Drømmer du om en deilig spa-reise? Her finner du en samleside med spahotell og tilbud i Norden!

«Vi ønsker at gjestene skal senke pulsen og koble helt av.» Björn Hemmingsson, Quality Hotel Frösö Park

Hotellet byr på en reise i de skandinaviske badetradisjonene - alt i et moderne miljø med nordisk preg, forteller Hemmingsson.

– Vi har et utrolig deilig utemiljø med et 12 meter langt varmebasseng. Her kan du sitte og titte på fjellene og virkelig finne roen. I uteområdet kan du få frisk luft i lungene, før du kommer inn igjen og nyter varmen.

INNBYDENDE: Slapp helt av på Quality Hotel Frösö Park. Foto: Nordic Choice Hotels
INNBYDENDE: Slapp helt av på Quality Hotel Frösö Park. Foto: Nordic Choice Hotels Vis mer

Spaet strekker seg over to etasjer med varme og kalde bassenger, og fire ulike badstue-typer.

– Vi ønsker at gjestene skal senke pulsen og koble helt av. Vi har hatt mye besøk fra Norge, det er jo bare 25 mil til Trondheim.

Se flere bilder av dette flotte spahotellet her!

Hemmingsson tror beliggenheten har mye å si for dette hotellets popularitet.

– Det er kun tre minutter til flyplassen Östersund, og man har alt man trenger her på hotellet. Vi har egen hinderbane, egen golfbane og flere andre tilbud for dem som ønsker å holde seg aktive.

Quality Hotel Frösö Park i naturskjønne omgivelser

Spa på taket: Clarion Hotel Sign i Stockholm

Du trenger ikke nødvendigvis å dra på de største spa-hotellene for å komme i spa-modus. Clarion Hotel Sign i Stockholm er et storbyhotell, men byr samtidig på spafasiliteter nok til å finne roen mellom slagene. Hit kommer du for den herlige kombinasjonen av basseng, badstue og champagnebar på taket. På gateplan går du rett rundt hjørnet for shopping, restauranter og pulserende byliv.

I HØYDEN: Selma City Spa byr på en spektakulær utsikt over Stockholm. Bassenget er oppvarmet hele året. Foto: Nordic Choice Hotels
I HØYDEN: Selma City Spa byr på en spektakulær utsikt over Stockholm. Bassenget er oppvarmet hele året. Foto: Nordic Choice Hotels Vis mer

På populære Selma City Spa på Clarion Hotel Sign kan du også nyte velgjørende spa-behandlinger. Om sommeren åpner de Spa Bar med egen DJ når været tillater det.

Klar for shopping, spa og champagne? Se flere bilder av hotellet her!

Dette er også et godt hotellvalg for deg som vil nyte ekstra god mat. Kjøkkenet serverer amerikanske retter med svensk vri.

Køben-spa: Clarion Hotel Copenhagen Airport

Du skal lete lenge etter et deiligere pusterom mellom flyvninger enn dette. På flyplass-hotellet rett ved Kastrup er det døgnåpent treningsrom året rundt, en spa-avdeling med oppvarmet saltvannsbasseng, aromabadstue og seks behandlingsrom.

Her kan du virkelig få ladet batteriene før eller etter en reise.

På tur til København? Ta en nærmere titt på hotellet her!

PUSTEROM: Flyplass-hotellet rett ved Kastrup har en nydelig spa-avdeling. Foto: Nordic Choice Hotels
PUSTEROM: Flyplass-hotellet rett ved Kastrup har en nydelig spa-avdeling. Foto: Nordic Choice Hotels Vis mer

Kresne ganer kan glede seg over restaurant Kitchen & Table, signert stjernekokken Marcus Samuelsson. Restaurant-konseptet tilbyr en multikulturell miks med innflytelser fra Manhattan, ispedd kjøkkenets egne tolkninger av moderne klassikere.

Naturligvis er det svært kort vei til flyplassen, med kun to minutters gange gjennom en overbygd gangvei fra hotellets lobby til knutepunktet Terminal 3.

Middelalder-spa: Clarion Hotel Wisby på Gotland

Det er ikke alltid man behøver å reise langt for å finne en helt annen verden enn den vi opplever i hverdagen her hjemme.

«Gotland er et spektakulært reisemål.» Sanna Kleven, Clarion Hotel Wisby

Clarion Hotel Wisby ligger på fantastiske Gotland, midt i Visbys eldste områder, bare et steinkast fra båthavnen. Visby er på UNESCOs verdensarvliste, og er omtalt som en av de best bevarte hansastadene fra middelalderen.

HISTORISK SPA: Deler av spa-bygget er fra middelalderen som skaper en helt spesiell atmosfære. Foto: Nordic Choice Hotels
HISTORISK SPA: Deler av spa-bygget er fra middelalderen som skaper en helt spesiell atmosfære. Foto: Nordic Choice Hotels Vis mer

Hotellsjef på Clarion Hotel Wisby, Sanna Kleven, forteller at også spa-avdelingen bærer preg av dette.

– Deler av spaet vårt ble bygget i middelalderen, noe som gir en helt unik opplevelse, og gjør spaet vårt intimt og utrolig stemningsfullt.

Klar for en spatur til historiske Visby? Få gode tilbud her!

YNDET REISEMÅL: Visby på Gotland i Sverige er en spennende feriedestinasjon og er på UNESCOs verdensarvliste. 
Foto: Scanpix
YNDET REISEMÅL: Visby på Gotland i Sverige er en spennende feriedestinasjon og er på UNESCOs verdensarvliste. Foto: Scanpix Vis mer

Smale ganger og høye søyler fra middelalderen har blitt restaurert og tas godt vare på.

– Gotland er et spektakulært reisemål. Øya ligger i midten av Østersjøen, omringet av vakker natur som er bygget på korallrev.

Ifølge Kleven besøkes hotellet av folk i alle aldre, og på bestemte tider har også barn tilgang til spaet. Spa er nemlig viktig uansett alder, mener hotellsjefen.

– Det er jo en investering i seg selv! Spa gir tid for ettertanke og refleksjon. Man slapper av og finner roen.

I Visby er det kort vei til alt: Bare 15 minutter fra hotellet finner du både Visby flyplass, havneterminalen og Wisby Strand, som er Gotlands møtearena og kongresshall.

Svevende basseng: Clarion Hotel Helsinki

Clarion Hotel Helsinki åpnet i 2016 og har allerede blitt en levende møteplass. Tar du heisen opp til toppen, finner du basseng, saunaer og treningsrom.

Vil du se flere bilder og sjekke priser? Få mer informasjon på Nordic Choice Hotels sine sider!

BYENS BESTE UTSIKT? I toppetasjen på Clarion Hotel Helsinki finner du et oppvarmet badebasseng og badstuer. Foto: Nordic Choice Hotels
PÅ TOPP: Her kan du plaske rundt og samtidig nyte utsikt utover Helsinki. Foto: Nordic Choice Hotels

Dette er annonsørinnhold, og gjort tilgjengelig i samarbeid med Dagbladets kommersielle avdeling. Se våre annonsørretningslinjer eller kontakt oss på annonse@dagbladet.no for å få vite mer.