Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

ANNONSØRINNHOLD

HISSIG FRONT: Den høye fronten med de spesielle lyktekonfigurasjonene gjør at den nye Citroën C3 skiller seg ut i landskapet. 
HISSIG FRONT: Den høye fronten med de spesielle lyktekonfigurasjonene gjør at den nye Citroën C3 skiller seg ut i landskapet.  Vis mer

Den trendy bilen som elsker å filme

Splitter nye Citroën C3 byr på et friskt design og et HD-kamera du kommer til å bli forelsket i. For ikke å glemme prisen som starter på 169.900,-.  

Det er ingen tvil om at det skjer spennende ting hos franske Citroën om dagen. De har hatt stor suksess med den innovative prisgrossisten C4 Cactus, som kom med en rekke verdensnyheter og en prisbelønt motor.

Da er det ikke så rart at den splitter nye utgaven av Citroën C3 også kommer i en spennende Cactus-stil, hvor du blant annet har muligheten til å gå for en to-farget versjon med ulike muligheter for å kombinere fargene på karosseri og tak.

Men den kanskje mest spennende nyheten i denne tredje generasjonen av C3, er ConnectedCAM (*).

APPEN: ConnectedCAM lar deg enkelt ta bilder og filme mens du er ute og kjører. I appen laster du ned filmene mens du er tilkoblet USB-inngangen, eller bare poster et bilde kjapt til sosiale medier - eller ektefellen. 
APPEN: ConnectedCAM lar deg enkelt ta bilder og filme mens du er ute og kjører. I appen laster du ned filmene mens du er tilkoblet USB-inngangen, eller bare poster et bilde kjapt til sosiale medier - eller ektefellen.  Vis mer
LETT Å BRUKE: Ett klikk på HD-kameraet gjør at du tar et bilde, holder du den inne i noen sekunder begynner den å filme. 
LETT Å BRUKE: Ett klikk på HD-kameraet gjør at du tar et bilde, holder du den inne i noen sekunder begynner den å filme.  Vis mer

Du kommer til å elske kameraet

Dette HD-kameraet er plassert bak bakspeilet og lar deg ta bilder og filme ved at den snakker sammen med en ganske brukervennlig app du laster ned til Android eller iOS. ConnectedCAM har en egen trådløs wifi som kommuniserer med mobilen din når du har den tilkoblet USB-inngangen på dashbordet.

Det er bare å trykke én gang på knappen på kameraet for å ta bilde eller holde inne knappen i noen sekunder for å filme. Du filmer i 120 grader og får oppgitt GPS-lokasjon, tid og dato og km/t kjørt etter at du har lastet ned filmen på mobilen.

Å laste ned en 70/80MB stor filmfil til mobilen gikk fortere enn vi trodde, og er jo en perfekt løsning for de som vil ha videominner fra langturen i sommerferien. Når det gjelder bilder, kan du kan kjapt sende et bilde av hvor du er til en venn på MMS, e-post eller bare poste et bilde på sosiale medier.

HD-kamerat med 128GB lagringsplass er ikke bare ment for moro. I tilfellet uhell vil systemet skru seg på og filme og lagre 30 sekunder før og ett minutt etter et uhell. Uten tvil en smart løsning.

Her har vi filmet en liten snutt mens vi kjører ned fra Spiralen i Drammen (videoene varer fra 20 sekunder til ett minutt).

(*) ConnectedCAM er ekstrautstyr fra modell Style.

Du kommer til å elske designet

Nye Citroën C3 er en helt annen bil enn forgjengeren rent utseendemessig - både innvendig og utvendig. Det er lagt vekt på et trendy design med spennende fargekomboer som vil appellere til de som ønsker å skille seg litt ut.

BLIR LAGT MERKE TIL: Fargekombinasjonene og den høye fronten gir en real ansiktsløftning til nye C3. 
BLIR LAGT MERKE TIL: Fargekombinasjonene og den høye fronten gir en real ansiktsløftning til nye C3.  Vis mer
SUV: Den lille, men store bilen har et SUV-aktig utseende. 
SUV: Den lille, men store bilen har et SUV-aktig utseende.  Vis mer

Det første du legger merke til er den kraftige og høye fronten, samt det som heter et bi-tone-tak. Det betyr bare at du kan kombinere forskjellige favorittfarger på tak og på karosseri; altså bestille en to-farget versjon som passer deg best.

Stylingen er også fremtredende i de ikke akkurat anonyme baklyktene og sidespeilene, og en ganske så sprek lyktekonfigurasjon foran på bilen.

Innvendig har også nye Citroën C3 fått en real ansiktsløftning. Borte er det buede dashbordet, inn kommer rene, flate linjer med et interiørunivers som i vår testbil het Rød Urban.

Har du lyst å prøvekjøre nye Citroën C3? Her kan du bestille prøvekjøring.

OVERSIKTELIG: Du blir kjapt kjent med dashbordet i den nye C3-en. 
OVERSIKTELIG: Du blir kjapt kjent med dashbordet i den nye C3-en.  Vis mer

Motorer og utstyr

PureTech-motoren ble kåret til årets motor i 2015 og 2016, og nye C3 kommer med tre forskjellige versjoner av den: 68, 82 og 110 hestekrefter. Vil du ha diesel, kan du velge i mellom to Blue HDI-dieselmotorer på 75 og 100 hestekrefter.

CACTUS-STIL: Nye C3 har fått de karakteristiske luftputene på siden, som beskytter mot bulking. 
CACTUS-STIL: Nye C3 har fått de karakteristiske luftputene på siden, som beskytter mot bulking.  Vis mer
HEFTIG: Liker du diskré baklykter, er ikke dette bilen for deg. 
HEFTIG: Liker du diskré baklykter, er ikke dette bilen for deg.  Vis mer

Så er det tre utstyrspakker å velge i mellom: Trend, Style og Exclusive. Her anbefaler vi å gå gjennom utstyrslistene på de forskjellige modellene og se hvor mye ting som 3D-navigasjon med stemmestyring, ryggekamera, filskiftevarsler og blindsonevarsling betyr for deg.

Kjørefølelse

Nye C3 er en "liten, men stor" bil som oppleves større innvendig enn du først får inntrykk av. Den er også ufattelig lettkjørt. Etter to dagers kjøring i vår Exclusive-utstyrte testbil med 110 hester, fant vi oss spesielt til rette i storbyen - hvor den er en drøm å kjøre og å parkere.

Dette er ikke bilen du drar rundt Nürburgring med, men kanskje kjøper som en av dine første biler eller som bil nummer to. Til rent praktiske oppgaver som å kjøre til og fra, henting og levering og kanskje aller mest bykjøring, er den midt i blinken. Ikke minst for den som også vil ha en bil som stikker seg frem.

TRENDY: Det oser design lang vei av den nye Citroën C3. 
TRENDY: Det oser design lang vei av den nye Citroën C3.  Vis mer

Du sitter godt i tøysetene hvor du har en lettfattelig fletrykksskjerm til din rådighet. Vi parret kjapt mobilen med skjermen, og før første tur hadde vi lastet ned en MirrorLink-app som gjorde at vi kunne få Spotify-en vår på skjermen. DAB+ er en selvfølge, og dermed skulle du ha mer enn nok underholdning for å komme deg gjennom langturen.

KOMPAKT: Du har 300 liter til rådighet i bagasjerommet. 
KOMPAKT: Du har 300 liter til rådighet i bagasjerommet.  Vis mer

Vi likte også godt sikkerhetsutstyret som følger med, ikke minst de effektive filskifte- og blindsonevarslerne.

Konklusjon

Vil du en bil som er enkel å ha med å gjøre? Som er selve definisjonen av å være lettkjørt? Som passer glimrende i byen? Som har et design som gjør at du stikker deg frem? Som i tillegg kan filme opplevelsene dine? OG som starter på 169.900,-?

Da er nye Citroën C3 bilen for deg. Her kan du prøvekjøre den.

LETTKJØRT: Sjelden har vi blitt så raskt vant til en ny bil. 
LETTKJØRT: Sjelden har vi blitt så raskt vant til en ny bil.  Vis mer

Dette er annonsørinnhold, og gjort tilgjengelig i samarbeid med Dagbladets kommersielle avdeling. Se våre annonsørretningslinjer eller kontakt oss på annonse@dagbladet.no for å få vite mer.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling