Annonsørinnhold

Roede

Denne appen bør være på mobilen din dersom du vil bli sunnere

Enten du vil trene mer regelmessig, spise riktigere eller gå ned i vekt.

Denne appen bør være på mobilen din dersom du vil bli sunnere
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Å endre livsstil til det bedre høres ofte ut som en vanskeligere oppgave enn det det egentlig er. Men med riktig fokus og god oppfølging trenger ikke veien nødvendigvis å være så lang, ifølge ekspertene.

Det er nemlig én spesiell teknikk - eller fokus om du vil - de mener du bør ty til: vaneendring. Klarer du det, kan veien til en sunnere livsstil - eller vekttap om det er målet - bli langt kortere!

Men hvordan går man frem for å endre vaner? Vi tok en prat med Kari H. Bugge, fagsjef og ernæringsfysiolog i Roede, som forteller at et - av flere gode triks - er elektroniske hjelpemidler.

- En grundig og oversiktlig app gir deg et godt bilde på ditt gjennomsnittlige energiinntak opp mot ditt gjennomsnittlige energiforbruk. Det kan være nyttig å følge med på både for deg som spiser for å få mer overskudd og for deg som vil ned i vekt, forteller Bugge.

Prøv Roede-appen i 14 dager for kun kr 1,- (deretter kr 99,- per mnd)

Denne appen bør være på mobilen din dersom du vil bli sunnere

- Skal du kvitte deg med alle uvanene på en gang går det sjeldent bra

Roede har nylig lansert en egen kostholds- og treningsapp, som skal hjelpe deg med å endre vaner og bygge nye - enten målet er å gå ned i vekt eller bedre kostholdet for å få mer energi og overskudd.

LES OGSÅ: Dette trikset er det eneste som fungerer dersom du vil ned i vekt

I appen - som er å lastes ned på både iPhone og Android - har Roede samlet sine 45 år med kunnskap og erfaring for å hjelpe deg å nå målene dine.

- Kanskje holder du en stabil vekt, men du spiser ujevnt og lite i ukedagene fordi det er travelt, og så spiser du mye og usunt i helgene. I et slikt tilfelle vil du ha mye å hente på å bruke app’en, sier Bugge og fortsetter:

- For deg som vil ned i vekt og aldri lykkes, kan du kanskje oppdage at helgene ødelegger for deg.

Med andre ord gjør appen det enklere å registrere energi inn og ut - noe som er alfa og omega enten du ønsker å spise mer stabilt eller gå ned i vekt.

Men i tillegg til å være et hjelpemiddel for å registrere kosthold og trening, gjør Roede-appen det enklere å endre vaner ved at den blant annet tar tak i akkurat DIN utfordring og bygger på den.

- De fleste av oss har noen uvaner. Skal du kvitte deg med alle på en gang går det sjeldent bra, derfor ber appen deg om å velge deg et fokusområde, så du faktisk lykkes med å skaper du nye vaner.

- Appen er et godt hjelpemiddel for blant annet å gå ned i vekt. Du kan gå ned inntil 1 kg per uke – hvis det er målet. Du får en personlig tilpasset matplan som sier hvor mye energi inntak du skal ha i forhold til ditt forbruk og hvor mye du kan gå ned i vekt per uke når du følger planen.

LES OGSÅ: Disse slankemytene bør du styre unna

Personifisert måltidsplan

Bugges erfaring er at mange har vanskelig for å se helheten og få lett tilgang til god kunnskap om kosthold, for så å gjøre de gode endringene. Og det er nettopp med dette i bakhodet at måltidsplanen ble til.

- Måltidsplanen er satt sammen med tanke på et næringsriktig og optimalt kosthold for overskudd og energi. Kort sagt alt det kroppen trenger for å fungere optimalt, sammenfattet i en kostholdsscore som gir deg en respons som motiverer til å endre til et enda sunnere kosthold, sier Bugge og legger til:

- Ved å bruke appen og registrere det du spiser følger det også mye god læring med på kjøpet. Du får en god forståelse for hva de ulike matvarene inneholder og hva de bidrar med i kostholdet.

Roede-appen + 5 måltidsbarer for 149,-

Denne appen bør være på mobilen din dersom du vil bli sunnere

Og ikke nok med det: I motsetning til mange apper er det superenkelt å registrere måltider, om du følger den personlige måltidsplanen:

- Om appen foreslår havregrøt til frokost, er det bare ett tastetrykk så har du lagt inn frokosten din i matloggen.

LES OGSÅ: Ekspert: - Nyere forskning viser at det ikke er noen større sannsynlighet for å gå opp igjen etter raskt vekttap

900 sunne oppskrifter

Med andre ord: Ikke mer sløsing av tid på å finne de riktige produktene å registrere. Ei heller irritasjon over å ikke finne produktene du trenger for å følge planen i matbutikken.

Roede-appen tar nemlig utgangspunkt i norske matvarer og oppskrifter OG har en matvaredatabase som inkluderer alle de vanligste norske matvarene.

Og sist, men ikke minst - for å gjøre det ekstra lett og inspirerende å gjøre appen til en del av hverdagen - har appen 900 sunne oppskrifter du kan legge inn i planen, enten du liker dagsplaner eller ukeplaner.

Slik kan for eksempel en Roede-dagsplan se ut:

Frokost: Yoghurt med bær og korn

Lunsj: Sandwich med skinke og avokado

Mellommåltid: Appelsinsmoothie og en liten nevne valnøtter
Alternativ appelsin/banan og valnøtter

Middag: Krydderbakt laks med fresh fennikelsalat og ristet blomkålris

Kvelds: Rugsprø med Norzola

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer