Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

ANNONSØRINNHOLD

GRØNN OASE: Slottsskogen i Gøteborg. Foto: Per Pixel Petersson
GRØNN OASE: Slottsskogen i Gøteborg. Foto: Per Pixel Petersson Vis mer

Denne høstferien kommer barna garantert til å elske

Frister et eldorado av morsomme familieaktiviteter en kort kjøretur unna? Da er Västsverige stedet for deg!

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Du trenger ikke reise jordkloden rundt for å oppfylle familiens store høstferiedrøm. En kjapp kjøretur rett over svenskegrensa, så er du der!

Vi har satt sammen forslag til en fin rundtur spekket med reiseforslag som passer perfekt både for små og for store: Storbyopplevelser, magiske lysshow, nærkontakt med dyr, padling i skjærgården og mye, mye mer.

Høstbyen Göteborg

Göteborg er Norges nærmeste storby og ligger bare litt over tre timer fra Oslo. Her finnes alle urbane opplevelser man kan tenke seg, fantastisk mat – og masse moro for barna.

Les mer om Göteborg

Universeum er Nordens største opplevelsessenter. På de sju etasjene kan du oppleve alt fra tropisk regnskog og gigantiske akvarier til en rekke spennende eksperimenter. Her kan barna la seg forundre av både dyr fra den svenske villmarken – og skumle haier!

Les mer om Universeum

Foto: Universeum
Foto: Universeum Vis mer

Göteborgs grønne oase er Slottsskogen, som består mest av vanlig naturskog. Det finnes også en stor lekeplass kalt Plikta med mange spennende lekeapparater, i tillegg til en dyrepark der barna kan møte nordiske dyr som elger, hjorter, sauer, griser, geiter og kaniner.

Les mer om Slottsskogen

Foto: Beatrice Tornros
Foto: Beatrice Tornros Vis mer

Liker barna Albert Åberg, bør dere definitivt ta en tur innom Alfons Åbergs kulturhus. Her kan barna leke, tulle, klatre og oppdage i et hus fylt av morsomme saker som barna kanskje kjenner igjen fra bøkene. Sjekk ut programmet på nettsidene, for her er det barneteater og morsomme forestillinger dere bør få med dere.

Les mer om Alfons Åbergs Kulturhus

Eventyrlig lysshow

En drøy halvtime utenfor Göteborg ligger Alingsås. Hele småbyen forvandles til et magisk lysende eventyr under Lights in Alingsås. Arrangementet varer gjennom hele oktober og er Nord-Europas største arrangement for eksperimentell lyssetting av offentlige plasser. Den lille byen med omtrent 25 000 innbyggere får årlig 80 000 besøkende under arrangementet.

Foto: Patrik Gunnar Hellin
Foto: Patrik Gunnar Hellin Vis mer

Alingsås titulerer seg dessuten som The Capital of Fika – så hit kan du ikke dra uten å besøke en av koselige kafeene i byen. Lær barna om den svenske fika-tradisjonen, som ikke er så mye mer avansert enn å sette seg ned med kake og kaffe.

Les mer om Alingsås

Kom tett på dyrelivet

40 minutter unna Alingsås finner dere Borås, med en av Sveriges største dyreparker. Med 80 arter over 40 naturskjønne hektar med villmark har dyreparken har lagt til rette slik at forholdene dyrene lever under, er maksimalt naturlige.

Her kan barna oppleve en savanne med store afrikanske dyr som løver, gepard, elefant, sjiraff og sibirsk tiger, eller nordiske dyr som elg, ulv og brunbjørn.

Merk deg at dyreparken bare er åpen fra fredag til søndag fra klokka 10 til 16 i høstferien.

Les mer om Borås Djurpark

Foto: Borås Djurpark
Foto: Borås Djurpark Vis mer

Bo blant dyrene

En times tid fra Borås kan dere ta et stopp på Wrågården i Falköping, som byr på både herlig mat og en unik overnattingsmulighet. Her kan dere nemlig bo i små hus formet som elger midt i Wrågårdens elg- og bisonpark.

Dere bør også benytte muligheten til å komme på nært hold med de to elgene som bor i parken sammen med 20 dåhjort, 20 Highland cattle og omtrent 70 bisonokser. Elgparken er åpen for drop-in, mens du bør booke en guidet tur inn til bisonoksene.

Les mer om Wrågården

Foto: Jonas Ingman
Foto: Jonas Ingman Vis mer

Bad i Sveriges beste badeland

Arena Skövde ligger bare en halvtime unna. Badelandet har flere ganger vunnet utmerkelsen «Sveriges bästa äventyrsbad», og her finnes det noe for enhver smak.

Uansett om du liker fartsfylte vannsklier eller liker å slappe av i et varmt basseng, så finner du noe som passer deg. Er du på jakt etter adrenalinrushet bør du teste vannskliene Magic Hole, Black Hole eller Vildforsen. Den raskeste vannsklia Turbo er for deg som liker fart og moro!

For små og mellomstore barn finnes tre ulike sklier med grunnere landingsbasseng. Om dere blir sultne under oppholdet er det en kafé som byr på mat, fika, godis, kaffe og drikke.

Les mer om Arena Skövde

Foto: Arena Skövde
Foto: Arena Skövde Vis mer

Spennende slottseventyr

Omtrent én time unna Skövde ligger vakre Läckö Slott, som ligger nydelig til på en tupp i Ekens Skjærgård i Sveriges største innsjø Vänern. Slottet er 700 år gammelt og har bevart sine unike barokksaler, og dette setter rammene for et spennende slottseventyr. I høstferien arrangeres det en rekke spøkelsesvandringer på søndager (14. og 21. oktober).

Restaurant Hvita Hjorten ligger i naturum Vänerskärdgården – Victoriahuset, i den lyse, åpne første etasjen med fantastisk utsikt over Läckö Slott og Vänern. Her serveres det fantastiske måltider laget av lokalproduserte varer fra slottets hager eller lokale dyrkere som Vänernfiskere, bønder og jegere.

Les mer om Läcko Slott

Foto: Roger Borgelid
Foto: Roger Borgelid Vis mer

Opplev Saabs historie

På Saab Car Museum i Trollhättan, litt over én time fra Läckö slott, kan hele familien oppleve Saabs historie, og se en stor samling biler. I tillegg til gamle og historiske modeller, er også futuristiske prototyper som aldri kom i produksjon utstilt.

Les mer om Saab Car Museum

Rett ved siden av museet finner du Innovatum Science Center, som tilbyr nysgjerrige barn muligheten til å oppleve og teste teknikk. Her er det 4400 kvadratmeter med interaktive stasjoner, kreative lekeplasser og fascinerende eksperimenter. Innovatum Science Center har åpent fra tirsdag til søndag mellom 11 og 16.

Les mer om Innovatum Science Center

Bli med på Ekspedisjon Bohuslän

Vakre Bohuslän byr på eventyr for den nysgjerrige. Bli med på et skikkelig eventyr med Ekspedisjon Bohuslän.

Start den innholdsrike ekspedisjonen bare 30 minutter fra Trollhättan, på Bohusläns museum i Uddevalla. Museet gir dere en reise gjennom tid og har mange spennende utstillinger, som blant annet “Svarta Örnen” som du kan oppleve i høstferien. Utstillingen handler om sjøfarere, sjørøvere og hvordan de herjet utenfor den svenske vestkysten. Dette er en leken utstilling som passer veldig bra for barn.

Neste stopp på ekspedisjonen bør være Nordens Ark i Hunnebostrand. Den zoologiske parken har mange utrydningstruede dyrearter fra hele verden, så her kan du bli kjent med amurtigeren, snøleoparden, ulver, pallaskatt, jerv og små pandaer.

Foto: Tom Svensson
Foto: Tom Svensson Vis mer
Foto: Bohusläns Museum
Foto: Bohusläns Museum Vis mer

I høstferien bør du vurdere å besøke Nordens Ark lørdag 13. oktober, for da er det Tigeraften. Dette blir garantert en minnerik kveld der du får bli med inn i tigerens verden. Etter en guidet tur, nytes en deilig grillbuffé i tigerhuset mens verdens største kattedyr, amurtigeren, nysgjerrig smyger utenfor de store panoramavinduene.

Et besøk på Vitlycke museum i Tanumshede gir deg en tidsreise hele 3000 år tilbake i tid. Gjennom spennende utstillinger får dere et fantastisk innblikk i hverdagen i bronsealderen. En spennende severdighet i Vitlycke er de tusentalls helleristningene.

Kosterhavets nasjonalpark er det havområdet i Sverige som har flest arter med rundt 12000 unike dyrearter og vekster. Her kan du utforske livet både i vannet og på land. Padling, vandring, fugletitting eller fisking er perfekte aktiviteter her.

Les mer om Ekspedisjon Bohuslän

Foto: Mikael Almse
Foto: Mikael Almse Vis mer

Dette er annonsørinnhold, og gjort tilgjengelig i samarbeid med Dagbladets kommersielle avdeling. Se våre annonsørretningslinjer eller kontakt oss på annonse@dagbladet.no for å få vite mer.