Annonsørinnhold

Denne opplevelsen redder høstferien:
- Veldig stas for barna!

Sjørøverhotellet Abra Havn ved Dyreparken er blant Norges mest populære overnattingssteder.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Grå og trist høstferie? Det er en umulighet i Abra Havn!

Abra Havn er kåret til Norges fjerde beste hotell av Tripadvisors brukere i 2017, og ligger i kanonkuleavstand fra Dyreparken i Kristiansand.

Fantastisk overnattingssted! Alt er så gjennomført; aktiviteter, sovesteder, til og med barnebøker på rommene og plass til å sitte ute på kvelden. Alt i sjørøverstil - veldig stas for barna. Tips fra Dyreparkens gjester, dagbladet.no 2016
<strong>LEKKERT:</strong> Sjørøverfrokosten i Abra Havn.
LEKKERT: Sjørøverfrokosten i Abra Havn. Vis mer

Lær å bli en ekte sjørøver!

I Abra Havn finner man alt fra små sjarmerende toroms sjørøverkåker til mer eksklusive boliger som Kaptein Sabeltanns suite.

Hver sjørøverkveld i Abra Havn er fylt med opplevelser: Fra vaskeekte sjørøverhistorier i «Skrønebua De Syv Hav», til «Kaptein Sabeltanns sjørøverskole på Ildprøveplassen» - stedet for deg som vil se om du takler livet som sjørøver.

Abra Havn er bare perfekt - velger aldri noe annet! Tips fra Dyreparkens gjester, dagbladet.no 2016
Denne opplevelsen redder høstferien:- Veldig stas for barna!

Når barna har sovnet, kan foreldrene sette seg ut på uteplassen og nyte resten av kvelden.

Morgenen etter kan dere bli vekket av Langemann, Pelle og Pysa, når Kaptein Sabeltanns skute kommer seilende inn i Abra Havn med sang, dans og sprell - og så er det mulighet for å spise frokost med sjørøvere og mannskapet fra Den Sorte Dame. En perfekt start på en ny og spennende dag i høstferien.

Og ikke minst: Utvalgte dager i høstferien blir du vekket av selveste Kaptein Sabeltann. Se datoer her!

Fra 4. til 7. oktober kan du til og med spise pizzabuffé med sjørøvere, Langemann og Pelle (Begrensede plasser - les mer her), men man vet aldri, kanskje dukker Kaptein Sabeltann også opp?

Å sitte ute på balkongen etter at barna er lagt, er gull verdt. Tips fra Dyreparkens gjester, dagbladet.no 2016

Og rett ved: Dyreparken og Badeland!

I kanonkuleavstand fra Abra Havn ligger Dyreparken (åpen 10-17 hver dag) og Badelandet (åpent 10-19). Her er det mye å finne på i høstferien.

Sjekk aktivitetskalenderen her!

Abra Havn - møt sjørøverne hver helg og hele høstferien. Vis mer

I Dyreparken er det dyrepresentasjoner hver eneste dag, og man kan få sett nærmere på alt fra løvene og tigrene til Parkens nordiske dyr. Her møter du 135 forskjellige dyrearter fra hele verden - og over 700 individer.

Om man er mest interessert i dyr, så anbefaler jeg å reise utenfor fellesferien. En mye koseligere atmosfære i parken når det er mindre folk og dyrene er mer seg selv. Tips fra Dyreparkens gjester, dagbladet.no 2016
<strong>VISER SEG FRAM:</strong> Tigrene er blant stjernene som presenteres i Dyreparken i høstferien.
VISER SEG FRAM: Tigrene er blant stjernene som presenteres i Dyreparken i høstferien. Vis mer

Med andre ord er høstferien perfekt!

I tillegg er det mange aktiviteter åpne i Dyreparken:

Bilbanen er fortsatt veldig populær hos de små, og ikke gå glipp av klassikeren JungelBob! 430 meter med pur glede.

Hakkebakkeskogen Filmstudio

Animasjonsfilmen Hakkebakkeskogen fikk nylig Amanda-prisen for beste barnefilm, men vet barna hvor mye arbeid som ligger bak å lage en slik film?

Det lærer Klatremus bort alt om i Hakkebakkeskogen Filmstudio.

I det 1000 kvadratmeter store studioet forteller filmskaperne selv hvordan de laget filmen om Hakkebakkeskogen, man får se nærmere på store modeller av scenene i filmen, som Bamsefars fødselsdag, og man får oppleve en masse annet i det veldig populære filmstudioet.

Klatremus er altså selv guide, og tar dere med rundt som vert.

Her kan du forhåndsreservere plass i Hakkebakkeskogen Filmstudio!

Denne opplevelsen redder høstferien:- Veldig stas for barna!

God mat og gøy med bading

Midt på dagen er det fint å ta en rast og samles rundt bålet på bålplassen i Nordisk Villmark. I Kardemomme by kan du utforske tårnet til Tobias, stikke innom politistasjonen og tante Sofies hus, eller ta en rast med ferske boller fra bakeren.

Har du med deg niste, så er KuToppen en herlig rasteplass. Ellers er det mye god mat å finne i Parken. Tips fra Dyreparkens gjester, dagbladet.no 2016

Et godt utvalg spisesteder er nemlig også åpne i høstferien. Med mat i kroppen får man bygd opp energinivåene igjen, da er det bare å leke videre. Julius jungelløype er 350 meter med opp- og nedturer: Her kan du klatre, balansere og hoppe, rutsje og skli. Stormberget er et stort klatrefjell, like ved Vaffelstua midt i Dyreparken. Hvem kommer først til toppen?

Sjekk aktivitetskalenderen her!

Og hvis dere ikke er våte nok etter en tur i tømmerrenna Nilen - ikke glem Badelandet. Her har inneområdet åpent i hele perioden, det er 1200 kvm med klissvåt moro!

Badelandet frister med flere bassenger med deilige temperaturer, og sklier for de som ønsker litt mer fart. Midt i et av bassengene finner du for eksempel klatrefjellet Korallrevet, en skikkelig utfordring for barna.

Vi kan la en tidligere gjest med ekspertise oppsummere litt:

Gled deg! Bestill hotell og billetter på forhånd. Gjør deg kjent med parken og forhåndsbestill de tingene man ønsker å få med seg. Anbefaler Hakkebakkeskogen! Helt supert for store og små! Kle deg etter været og kjøp mat i parken. Tips fra Dyreparkens gjester, dagbladet.no 2016

Et siste tips til slutt: Last ned Dyreparken-appen. Der finner du kart, nyttige tips, oppdatert program, og en oversikt over hvor du kan spise noe godt (med informasjon om allergener).

Denne opplevelsen redder høstferien:- Veldig stas for barna!
Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer