ANNONSØRINNHOLD

PRESTISJEKÅRING: Amerikanske Green Car Journal har hatt fokus på miljøvennlig teknologi siden 1992. I deres ferske kåring av årets grønneste biler topper Mitsubishis ladbare hybrid Outlander PHEV lista i sin klasse. Foto: Sverre Hjørnevik
PRESTISJEKÅRING: Amerikanske Green Car Journal har hatt fokus på miljøvennlig teknologi siden 1992. I deres ferske kåring av årets grønneste biler topper Mitsubishis ladbare hybrid Outlander PHEV lista i sin klasse. Foto: Sverre HjørnevikVis mer

Denne SUV-en er årets grønneste

Mitsubishi Outlander PHEV topper amerikansk kåring som familiebilen du kan kjøre med god miljøsamvittighet.

Da anerkjente Green Car Journal nylig kåret årets 2019s grønneste bilvalg, var det Mitsubishi Outlander PHEV som toppet lista som Green SUV of the Year.

– Denne romslige hybrid-SUV-en har god plass til fem personer og bagasje, er stillegående, har et innbydende interiør og et arsenal av moderne teknologi som står på ønskelista til bevisste bilkjøpere, skriver Green Car Journal, som også lot seg imponere av motoren og komforten til bilen som hever listen for miljøvennlig ytelse til en overkommelig pris for de fleste nybilkunder.

STOLT: Mitsubishis Vegard Werner er fornøyd med anerkjennelsen fra Green Car Journal.
STOLT: Mitsubishis Vegard Werner er fornøyd med anerkjennelsen fra Green Car Journal. Vis mer

– Vi er stolte av at vår bestselger anerkjennes som årets grønne SUV, og at vi bidrar til å fornye den norske bilparken ved å tilby miljøvennlige ytelser til en overkommelig pris for folk flest, sier Mitsubishis produktsjef Vegard Werner.

Og det er ingen tvil om at flere og flere får øynene opp for at framtidas biler er elektriske. Mitsubishi har allerede solgt over 15.000 eksemplarer av Outlander PHEV i Norge.

SUPERHYBRID: Med Mitsubishi Outlander PHEV kan du kjøre på ren elektrisitet i hverdagen, samtidig som du slipper rekkeviddeangst når du skal på langtur. Foto: Esben Johansen
SUPERHYBRID: Med Mitsubishi Outlander PHEV kan du kjøre på ren elektrisitet i hverdagen, samtidig som du slipper rekkeviddeangst når du skal på langtur. Foto: Esben Johansen Vis mer

Det beste av to verdener

Green Car Journals store kåring, som har navnet Green Car Award, fant sted 29. november under den store bilmessen AutoMobility i Los Angeles.

Outlander PHEV er verdens - og Norges - mest solgte ladbare hybrid SUV og tilbyr det beste av to verdener som effektiv elektrisk bil og familiebil med firehjulsdrift.

Kjøper du den av en autorisert Mitsubishi-forhandler, får du den med en 7-årig/140.000 km fabrikkgaranti.

Den ladbar hybriden har en elektrisk rekkevidde på 54 km, et drivstofforbruk på 0,18 liter per mil og et CO₂-utslipp på beskjedne 40 g/km (målt etter den nye NEDC2-normen). Det lave drivstofforbruket oppnås takket være et stort framdriftsbatteri på 13,8 kWh som både kan lades fra en jordet 230V stikkontakt, eller den kan hurtiglades på en ladestasjon. Lading fra tomt til fullt batteri tar omtrent fem timer, mens en hurtiglader gjør jobben på rundt 30 minutter. Bilen lades i tillegg under kjøring ved utnyttelse av regenerativ motorbrems.

Terningkast 5

– Det spesielle med Outlander PHEV i forhold til de fleste andre ladbare hybrider, er at den har en grunnkonstruksjon som elbil, med bensinmotor som supplement, skriver Din Side, som gir bilen terningkast 5, og oppsummerer, slik:

– Gode seter, fin kjørekomfort, forbedret kjøredynamikk, mye bil for pengene!

Bilmagasinet kaller den «et suverent valg for en familie som helst vil kjøre elbil i hverdagen, men som trenger ubegrenset rekkevidde i blant.», mens Autofil skriver om SUV-en, som koster fra 435.800 kroner:

– Ingen ladbar hybrid er i nærheten av å gi mer for pengene!

Les mer om Mitsubishi Outlander PHEV

Dette er annonsørinnhold, og gjort tilgjengelig i samarbeid med Dagbladets kommersielle avdeling. Se våre annonsørretningslinjer eller kontakt oss på annonse@dagbladet.no for å få vite mer.