Annonsørinnhold

Derfor bør du prøve taco med laks

Med disse to oppskriftene har du god grunn til å spise taco flere dager i uka!

FISKETACO: Taco med fisk er fantastisk! I tillegg kan du med god samvittighet spise taco flere ganger i uka.
FISKETACO: Taco med fisk er fantastisk! I tillegg kan du med god samvittighet spise taco flere ganger i uka. Vis mer

Få ting er så vanlig på fredager som taco her til lands, og så mange som én million nordmenn spiser taco hver eneste helg. Vi rett og slett elsker taco!

Den typiske «norske tacoen» med tacoskjell, kjøttdeig, grønnsaker, saus, ost og rømme, er helt klart en folkekjær favoritt, men hvorfor ikke prøve noe nytt? I Mexico er det faktisk like vanlig å bytte ut kjøttet med fisk, noe som smaker helt fantastisk.

Tirsdag er den store fiskedag-middagen i Norge, og ved å variere dine vanlige fiskemiddager, kan du jo innføre tacotirsdag med fisk! På den måten kan du spise taco flere ganger i uka.

For mer tips og inspirasjon se santamaria.no.

Taco med panert laks og mango- og papayasalsa

Dette trenger du (4 porsjoner):

ENKELT OG GODT: Taco med panert laks er superenkelt å lage. I tillegg smaker det fantastisk.
  • 500 gram laksefilet
  • 2 ss olje
  • 1 pose Santa Maria Crispy Chicken Spice Mix
  • 2 avokado
  • 1 mango
  • 1 pose Santa Maria Dip Mix Guacamole
  • Chili flakes (kan sløyfes)
  • Frisk koriander (kan sløyfes)
  • 1 Lime
  • Santa Maria Tortilla Original eller Mini Tubs
  • Santa Maria Mango- og Papayasalsa
INN MED FISK: En enkel måte å variere tacoen på, er å bytte ut kjøttet med fisk. Vis mer

Slik gjør du:

Panert laks (start med dette):

1. Forvarm ovnen til 225 grader.

2. Skjær fisken i 1,5 centimeter terninger og legg i en bolle. Tilsett oljen og krydderblandingen. Bland godt.

PANERING: Ved å blande fisken med Crispy Chicken Spice Mix før steking, blir laksen deilig å sprø på utsiden.
PANERING: Ved å blande fisken med Crispy Chicken Spice Mix før steking, blir laksen deilig å sprø på utsiden. Vis mer

3. Spre fiskestykkene ut på en stekeplate eller i en ildfast form, og stek i cirka sju minutter. Fiskestykkene er klare når de er gyllenbrune og sprø.

Guacamole med mango:

1. Skjær mangoen i terninger.

2. Mos avokadoen og bland sammen krydderblandingen.

3. Bland mangobitene i guacamolen. Topp med koriander og chili flakes.

GUACAMOLE MED EN VRI: Mangobiter, koriander og chili flakes gjør denne guacamolen til en sikker vinner.
GUACAMOLE MED EN VRI: Mangobiter, koriander og chili flakes gjør denne guacamolen til en sikker vinner. Vis mer

Fyll minitubs eller tortilla-lefser med guacamole og laks. Topp med mango- og papayasalsa, frisk koriander og limesaft. Server!

Hvis du ønsker å bytte ut mini tubs med tortillia-lefser, varmer du tortilla-lefsene i stekeovn etter anvisningen på pakken. Eller for en mer autentisk tortilla; varm tortillaer i en grillpanne for å få fine striper.

Ønsker du flere tacotips fra Santa Maria? Klikk her

ENKELT OG VANVITTIG GODT: Taco med panert laks er superenkelt å lage. I tillegg smaker det fantastisk.
ENKELT OG VANVITTIG GODT: Taco med panert laks er superenkelt å lage. I tillegg smaker det fantastisk. Vis mer

Taco med Ceviche av laks og chilimajones

Dette trenger du (4 porsjoner):

Dette trenger du (4 porsjoner):
  • 400 gram laks (av sushikvalitet)
  • 3 lime
  • 1 rød chili, uten frø
  • 1/2 mango
  • 4 vårløk
  • 1 bunt koriander
  • Salt og nykvernet pepper
  • 2 avokado
  • 1 pose Santa Maria Dip Mix Guacamole
  • 2 dl majones
  • 1 ss Santa Maria Chipotle paste

Slik gjør du:

HELT RÅTT: Ceviche av laks passer perfekt til taco. Topp det med chilimajones og friske grønnsaker, og du har en ny favoritt rundt tacobordet. Vis mer

Ceviche:

1. Skjær fisken i små biter, legg bitene i en bolle.

2. Visp sammen saften av lime. Bland marinaden sammen med fisken og la det stå i kjøleskapet til marinering i minst 1 time.

KVALITET: Ved å bruke laks av sushikvalitet, blir denne retten enda bedre.
KVALITET: Ved å bruke laks av sushikvalitet, blir denne retten enda bedre. Vis mer

3. Hell av all væsken fra fisken.

4. Finsnitt chili og vårløk, skjær mango i små terninger og grovhakk koriander.

5. Bland sammen med laksen og smak til med salt og kvernet pepper.

Chilimajones:

1. Bland majones sammen med ca. 1 ts chipotle paste, eller til ønsket styrke. Smak til med salt.

VELG STYRKE SELV: Majones og chipotle paste er en utrolig deilig kombinasjon til fisk! Husk bare å være forsiktig med chilipasten så det ikke blir for sterkt.
VELG STYRKE SELV: Majones og chipotle paste er en utrolig deilig kombinasjon til fisk! Husk bare å være forsiktig med chilipasten så det ikke blir for sterkt. Vis mer

Guacamole:

1. Mos avokado og bland sammen med krydderblandingen.

Server cevichen i Mini Taco Tubs sammen med guacamole i bunnen og topp med chilimajones.

Tips: Ønsker du en litt sterkere smak, kan du blande inn rødløk i Ceviche-blandingen.

Tips: Egner seg veldig godt som forrett. Ønsker du å servere det som snack, kan du bytte ut mini tubs med nacho chips.

Mer tips og inspirasjon finner du hos santamaria.no.

NY TACOVINNER?: En friskere taco skal du lete lenge etter!
NY TACOVINNER?: En friskere taco skal du lete lenge etter! Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer