ANNONSØRINNHOLD

PENGER Å SPARE: Det er mange kroner å spare på å bytte strømleverandør. Foto: Agva
PENGER Å SPARE: Det er mange kroner å spare på å bytte strømleverandør. Foto: AgvaVis mer

Derfor bør du vurdere å bytte strømleverandør

Det kan være mye penger å spare på å bytte.

Prisene var over 50 % dyrere i fjor enn året før, og vi må helt tilbake til 2011 for å se like høye priser. Nå er 2019 godt i gang, og i januar i år var strømprisen dobbelt så høy som i januar 2018.

Her skifter du til den beste strømavtalen

– Det er på tide å ta grep!

– Innkjøpsprisen er lik for alle strømleverandører, men det er i slike perioder man virkelig ser forskjellen på ulike strømleverandørers utsalgspris, sier markedsdirektør i Agva Kraft, Bjørn Arctander.

– Alle ønsker vel mer romslighet i økonomien. Det kan man få ved veldig enkle grep. Uten å gi avkall på noe, men bare bruke et halvt minutt på å bytte leverandør, kan man spare tusenlapper, sier han.

Markedsdirektør i Agva Kraft, Bjørn Arctander. Foto: Agva
Markedsdirektør i Agva Kraft, Bjørn Arctander. Foto: Agva Vis mer

Alle strømleverandørene plikter å rapportere inn til den offisielle prisoversikten for strøm. Her har Forbrukerrådet gjort det lett å finne ut hvor du får den beste avtalen. Nå som det har vært kaldt i store deler av landet, ser man store forskjeller i pris.

På den offisielle strømprisoversikten kan vi stadig se Agva Kraft i topp.

– De aller fleste synes strømregninger er kjedelige. Vi hjelper folk å få dem så lave som mulig, sier markedsdirektør Arctander.

Etter mange års arbeid fra myndighetene og bransjen er endelig det nye systemet Elhub på plass. Det gjør at informasjon om ditt strømforbruk lettere distribueres og at det går fortere å bytte strømleverandør. I forbindelse med innføringen av systemet har det i flere uker ikke vært mulig å bytte strømleverandør, men nå er det altså endelig klart igjen.

Drøyer lenge med å bytte

– Vi oppfordrer alle til å følge med på Forbrukerrådets strømprisoversikt, sier Arctander. Han påpeker at det har blitt langt mer aktivitet i markedet etter at Forbrukerrådet lanserte den offisielle oversikten strompris.no sommeren 2014.

– Det er viktig for et fungerende marked at forbrukerne finner de laveste prisene, sier han. Arctander tror at én grunnene til at mange drøyer med å bytte strømleverandør, er at vi tror det tar lang tid eller er vanskelig. Det kan henge litt igjen fra tidligere, da det slett ikke var gjort i en fei.

– Nå trenger du bare mobilnummer og e-postadresse for å skifte strømleverandør. Det betyr i praksis at du kan gjøre det mens du sitter på bussen eller trikken. Du trenger ikke engang å vite hvor strømmåleren din er, og prosessen tar under ett minutt, forklarer han.

Rimelig strategi

Det kan være vanskelig å holde oversikt over tusenvis av avtaler fra over hundre strømselskaper, og fort gjort å glemme hvor enkelt det er å spare.

– Det er en uttalt strategi fra oss i Agva å være billig. Noen ganger kan dette føre til at vi går med tap i kampanjeperioder, og det er prisen vi må betale for å være en solid lavprisaktør på det norske markedet. Vi kan ikke absolutt alltid være billigst på alt, men du vil svært ofte se oss på toppen av strømprisbarometrene, sier markedsdirektør Arctander.

Dette er annonsørinnhold, og gjort tilgjengelig i samarbeid med Dagbladets kommersielle avdeling. Se våre annonsørretningslinjer eller kontakt oss på annonse@dagbladet.no for å få vite mer.