Annonsørinnhold

Derfor er denne TV-en en testvinner: «Rett og slett ren nytelse»

Hva skal du legge vekt på for å få den alle beste TV-en?

TOPPMODELL: Samsungs nye QLED TV-serie roses opp i skyene av renommerte teknologinettsteder.
TOPPMODELL: Samsungs nye QLED TV-serie roses opp i skyene av renommerte teknologinettsteder. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Valg av TV blir stadig viktigere og vanskelige, nå som en TV er gått fra å være en enkel fjernsynsskjerm til en kraftig underholdnings- og multimediemaskin.

Små og store vil gjerne se direkte-TV, koble til spillkonsoller og strømme TV-, film- og serieinnhold. Dessuten skal TV-en fungere som en god avspiller av både video og musikk.

På toppen av alt er designet ekstremt viktig. TV-en er blitt en del av interiøret hjemme. Det er ikke alltid like lett å få det pent, når skjermene de siste årene bare er blitt større og større.

Og hva skal du egentlig ha? QLED, OLED eller LED? Noen ganger er det best å høre på ekspertene, de som har størst kunnskap om TV-markedet.

Les mer om Samsung QLED: Bruk mindre tid på å lete og mer tid på å se

Nytt flaggskip

Tek.no er et nisjenettsted som tester så å si alle dingser med bilde og lyd: TV-er, mobiler, foto, video og PC-er. I april leverte de en omfattende test av Samsung QE65Q9FNAT.

SMART: Med One Connect-funksjonen kan en QLED TV settes opp helt uten synlige ledninger.
SMART: Med One Connect-funksjonen kan en QLED TV settes opp helt uten synlige ledninger. Vis mer

Modellen er en QLED TV på 65 tommer, Samsungs flaggskip. Dommen fra Tek.no kommer allerede i tittelen på testen:

«Er det virkelig en LCD-TV? Samsungs nye toppmodell tar rotta på OLED»

Undertittelen følger opp: «Samsungs nye flaggskip er rett og slett ren nytelse.»

Topp bildekvalitet

Samsungs QLED TV-er skiller seg fra konkurrentene på flere vis. Først og fremst ved QLED-teknologien som leverer dypt sortnivå, sterke farger og topp bildekvalitet uansett lysforhold i rommet.

Eller som Tek.no skriver om QLED: «En av de klare styrkene til denne teknologien er lysstyrke, som per i dag når 2000 nits – dobbelt så mye som de aller beste OLED TV-ene.»

Q Smart

Når testen beskriver Samsung QE65Q9FNAT tar den for seg alle Q Smart-funksjonene, som forenkler og forbedrer TV-bruken og som gjør QLED-modellene til markedsvinnere.

DESIGN: Med Samsung QLED får du kraftige farger - også når TV-en er avslått.
DESIGN: Med Samsung QLED får du kraftige farger - også når TV-en er avslått. Vis mer

One Remote

De fleste er vant til å måtte justere lyd og skifte HDMI-innganger med én fjernkontroll, for så å bruke en annen fjernkontroll til andre enheter. Nå kan du i stedet bruke Samsung One Remote, som kan styre alt. Med appen Smart View kan du til og med bruke mobilen som kontroll.

Auto detection

Samsung har funksjonen Auto Detection som identifiserer de aller fleste eksterne enheter som kobles til. Denne gir også nye navn på inngangene slik at man enkelt finner dem i menyen.

Smart Hub

Samsungs QLED-modeller har samlet alle funksjoner og eksterne enheter i én og samme meny: Smart Hub. Slik kan får du opp strømmeinnhold, direkte-TV og for eksempel spillkonsoller side om side, og kan bytte sømløst - med den ene fjernkontrollen.

One Connect

For at designet skal sitte har QLED TV en One Connect-funksjon, der strømtilførsel og samtlige enheter er koblet til TV-en ved hjelp av bare én kabel. Dermed unngår du vegger og møbler blir en uoversiktelig jungel av kabler.

SOM ET MALERI: Slik kan Samsung QLED framstår på en vegg, uten synlige kabler.
SOM ET MALERI: Slik kan Samsung QLED framstår på en vegg, uten synlige kabler. Vis mer

Ambient Mode

På samme vis fungerer Ambient Mode perfekt dersom du ønsker sømløst design i favorittrommene dine. Ved å overføre for eksempel tapetmønsteret vil QLED TV-en gå i ett med veggen - bare avslørt av den slanke rammen.

Ambient Mode kan også brukes til å gjøre om skjermen til et maleri, et bilde eller hva som helst du ønsker å vise fram - når du ikke bruker TV-en.

Kritikerrost

Totalpakken du får ved Samsungs QLED TV er nettopp det som trekkes fram i Tek.nos test-oppsummering:

- Fargene og dynamikken du blir servert er rett og slett meget imponerende, og med et sortnivå som nærmer seg kvaliteten til OLED, får du en totalpakke som gir deg timesvis med nytelse. Alt i alt må vi si at vi er meget imponert over totalen du får med Q9FN, skriver nettstedet.

Beste TV-en noensinne?

Nettstedet er ikke alene om å gi ros til QLED-teknologien. Da Samsung i 2017 lot Buzzador, som er Nordens største nettverk av uavhengige forbrukere, teste QLED TV oppgav 96 prosent at de ville anbefale QLED TV til andre.

På samme vis kårer det internasjonale teknologi-nettstedet Tech Radar, med 73 millioner lesere, nettopp Samsung QLED Q9FN til årets beste TV i 2018.

- Er dette den beste TV-en noensinne? Det kan godt hende!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer