Annonsørinnhold

Derfor er det lurt å refinansiere dyr gjeld

Ved å refinansiere dyr gjeld som kreditter og smålån kan du redusere lånet med flere tusenlapper.

Derfor er det lurt å refinansiere dyr gjeld
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Sitter du på flere kredittkort og smålån? Får du flere regninger i måneden og er usikker på hvor mye du egentlig har igjen på hvert lån?

Da bør du samle alle smålån og kredittlån i et refinansieringslån. Dette kan gi deg en bedre rente, færre gebyrer og en bedre økonomisk oversikt. Lendo er en finansagent som sammenligner refinansieringslån blant flere banker for å gi deg det beste lånet.

I denne artikkelen skal vi ta en nærmere titt på hvorfor og hvordan refinansiering kan være lønnsomt.

Les mer og søk refinansiering her

Hvordan fungerer egentlig et refinansieringslån?

Et refinansieringslån samler all gjeld uten sikkerhet under ett lån. Målet er en lavere rente på lånet. På denne måten får du kun ett lån å forholde deg til, og viktigst av alt - ved å kutte doble gebyrer og redusere rentekostnaden får du et billigere lån.

Gjennom en finansagent som Lendo kan du refinansiere lån uten sikkerhet opptil 500.000 kroner. Dette gjør du ved å fylle ut lånesøknaden på lendo.no. Her oppgir du totalsummen av all gjeld og hvor lånene står. Lendo sender så søknaden videre til sine samarbeidsbanker, og når samtlige har behandlet søknaden mottar du tilbudene i retur. Enklere blir det ikke.

Velger du å takke ja til et lånetilbud vil banken ta seg av utbetalingen av den gamle gjelden, og du vil sitte igjen med kun ett lån å forholde deg til. Tjenesten er gratis og helt uforpliktende.

Så mye kan du spare gjennom å refinansiere

Kredittkort og smålån er de dyreste lånene på markedet. Dersom du sitter på slike lån, kan du spare mye hver måned på å refinansiere disse i et nytt lån.

Du kan spare mye på å refinansiere gjennom Lendo. Har du 200 000 kroner i kredittkortgjeld kan du spare over 54 000 kroner ved å flytte gjelden til et lån uten sikkerhet. Den vanligste renten på kredittkort i Norge er 21,96%. Gjennom Lendo kan du få en rente fra 6,58%, og det er gratis og uforpliktende å søke.

Søk refinansiering her å se om du kan spare

Derfor er det lurt å refinansiere dyr gjeld

Hvilke kostnader sparer jeg?

Grunnen til at det er mye å spare på refinansiering er fordi renten på lån varierer hele tiden, både fra bank til bank og fra dag til dag. I tillegg kommer ulike lån med ulike gebyrer og betingelser. Ettersom renten endres hele tiden, er det lurt å innhente tilbud på ny rente ved jevne mellomrom.

Følgende punkter gjør at du kan spare penger på refinansiering:

Nominell rente

Den nominelle renten er grunnrenten på lånet. Denne bestemmer banken ut i fra markedet og individuelt for hver søker. Ved å samle lån vil du mest sannsynlig få tilbudt en lavere nominell rente. Både fordi renten kan ha endret seg, og fordi bankene ønsker et større lånebeløp å betjene.

Effektiv rente

Den effektive renten er den nominelle renten pluss alle gebyrer. Det er denne renten som forteller deg hva totalkostnaden på lånet er.

Kostnader og gebyrer

Alle lån kommer med kostnader og gebyrer, men noen lån kommer med flere enn andre. Eksempler på dette kan være termingebyrer, bruksgebyr (kredittkort), etableringsgebyr, kortgebyr osv. Ved å samle alle lån i et stort lån vil du kun ha ett lån med gebyrer. Særlig kredittkort har mange fordyrende gebyrer.

Søk refinansiering her

Eff. rente 11,55%, kr 120.000, o/5 år. Kostnad kr 36,215, totalt kr 156,215