ANNONSØRINNHOLD

HJEMMELAGET SMOOTHIE: Det er få ting som er enklere og sunnere enn en hjemmelaget smoothie, men vet du hvordan du får mest ut av den? Foto: Electrolux
HJEMMELAGET SMOOTHIE: Det er få ting som er enklere og sunnere enn en hjemmelaget smoothie, men vet du hvordan du får mest ut av den? Foto: ElectroluxVis mer

Derfor er det viktig å velge riktig blender

Det har nemlig noe å si for smaken og fargen på maten.

Juicer, smoothier eller «mini juice shots»; å lage hjemmelagede vitaminbomber har aldri vært mer trendy!

Enten du trenger en kickstart på dagen, en god frokost, et mellommåltid til jobben eller en «dessert» til kvelds er en hjemmelaget juice noe av det sunneste, enkleste og ikke minst deiligste du kan lage. For ikke å glemme at det er langt billigere og sunnere enn kjøpe ferdiglagde.

Men visste du at det ikke er det samme hvordan type blender du bruker? Blant annet smaken og fargen på juicen din avhenger faktisk av blenderen.

LES OGSÅ: Slik gikk det da blogger Caroline Berg Eriksen skulle lage middag til kokker!

– Ikke overfør mer varme til ingrediensene enn nødvendig

En trend som har dominert de siste årene er «high speed» blendere; blendere som har mye høyere antall omdreininger i minuttet. De fleste av oss vil nok si oss enige i at disse ved første øyekast ser ut til å gjøre en bedre jobb – siden det som har blitt mikset fremstår som mer knust og bedre mikset. Men ifølge Nina Lorentzen, produktekspert i Electrolux, er ikke disse nødvendigvis de beste dersom du ønsker å beholde fargen og smaken av dine ferske ingredienser.

– Vi har valgt å gå en annen vei enn de andre produsentene, ved å blande på lavere hastigheter, slik at vi ikke overfører mer varme enn nødvendig til ingrediensene, sier Lorentzen og utdyper:

– Dette bevarer smaken til de ingrediensene du putter i blenderen; en spinatsmoothie skal smake spinat, ikke gress. Ved å overføre så lite varme som mulig til ingrediensene, sørger du også for å bevare fargene i ingrediensene.

Derfor er det viktig å velge riktig blender

I tillegg har Masterpiece-blenderen fått et annerledes design, hvor både kannen og knivene står skrått; og det ikke kun for utseendes skyld! Du har sikkert opplevd at blenderen din lager en virvel som kaster alle ingrediensene ut til siden, slik at ikke alle ingrediensene blir like godt mikset? Men med det skrå designet vil du ikke trenge å røre om for hånd under miksingen.

– Ved å skråstille/tilte kanne og kniver lages en ujevn virvel som alltid vil kaste ingrediensene tilbake ned mot knivene. Dette ser vi veldig tydelig ved knusing av is, forteller Lorentzen og legger til:

– I en vanlig blender vil det lages en «iglo» rundt knivene, hvor de står og spinner i løse luften, helt til noen rister på kannen eller bruker en matepinne for å dytte ingrediensene ned mot knivene. I Masterpiece blender er dette ikke noe problem.

LES OGSÅ: Disse «rainbow-bagelsene» vil du ikke gå glipp av

Tar ikke til seg farge eller smak

Takket være det nye PowerTilt designet er det mer enn bare juicer, smoothier og is man kan bruke blenderen tid. Hva med en suppe eller en saus? Eller bare en deilig dipp?

Mulighetene er mange, og det beste er at kannen er laget av såkalt BPA-fri Tritan plast som verken tar til seg farge eller smak fra ingrediensene og kan brukes på både varme og kalde ingredienser, uten fare for temperatursjokk.

Vår favorittoppskrift, sa du? Vel, vi har en del, men la oss si at vi elsker denne forfriskende smoothieforretten med blant annet spinat, mango og honning – som lager seg selv mens du gjør klar middagen (få oppskriften under videoen). Bon Appétit!

Smoothieforrett

(ca. 4 porsjoner)

Ingredienser:

  • 100 g honningmelon
  • 50 g spinat
  • 175 g fryst mango (alt. 1/2 fersk mango)
  • 1/4 agurk
  • 2,25 dl mandelmelk

Slik gjør du:

Del honningmelonen, mangoen og agurken i biter. Legg spinaten og bitene av honningmelon, agurk og mango i en Masterpiece blender. Hell i mandelmelken.

Bruk smoothieprogrammet på Masterpiece blender og miks til smoothien blir kremet med en herlig grønn farge.

Hell opp smoothien i glass og server gjerne med sugerør.

Tips! Server gjerne med salt tilbehør (for eksempel parmesanchips) når du serverer smoothien som forrett! Om du serverer smoothien til frokost, tilsett 2 ts honning.

Dette er annonsørinnhold, og gjort tilgjengelig i samarbeid med Dagbladets kommersielle avdeling. Se våre annonsørretningslinjer eller kontakt oss på annonse@dagbladet.no for å få vite mer.