ANNONSØRINNHOLD

Derfor kan du spise pose­suppe med god samvittighet

Å spise naturlig betyr ikke at du må lage maten fra bunnen av. Dette har andre allerede gjort for deg.

Er du én av mange som får dårlig samvittighet av å servere posesuppe til middag? Det trenger du ikke. Det er faktisk like mye næringsstoffer i den som i en hjemmelaget suppe!

Det har aldri vært enklere å velge naturlig når det gjelder mat. Å spise naturlig betyr heller ikke at du må lage mat fra bunnen av. Dette har andre allerede gjort for deg. I tillegg er råvarene plukket når de er på sitt aller beste - uten tilsetningsstoffer.

Start med 3000 utvalgte bønder fra over 30 gårder i verden. Deretter tilfører du 200 perfekte soloppganger. La grønnsaker og urter bli dyrket med kjærlighet på en bærekraftig og klimavennlig måte.

DEDIKASJON: Fra morgen til kveld dedikerer Knorrs bønder sitt liv for å få den beste kvaliteten på råvarene.
DEDIKASJON: Fra morgen til kveld dedikerer Knorrs bønder sitt liv for å få den beste kvaliteten på råvarene. Vis mer

Innovative bønder

For å få et godt produkt kreves dedikasjon. Dette er noe Knorrs utvalgte bønder har mye av. En sammensatt klubb med de beste pionerene i bærekraftig landbruk som gjør alt for den beste smaken, samtidig som de tenker på klimaet.

Ta for eksempel deres ertebonde i Belgia. Han bruker det siste innen teknologi for å redusere mengden drivstoff traktoren bruker. Knorrs gresskarbonde i Østerrike, deler på landområder mellom andre bønder så de kan rotere på avlingene.

NATURLIG: De beste og de mest naturlige ingrediensene får man ved å ikke bruke tilsetningsstoffer eller kjemikalier.
NATURLIG: De beste og de mest naturlige ingrediensene får man ved å ikke bruke tilsetningsstoffer eller kjemikalier. Vis mer

I Spania har tomatbøndene et annet smart triks. I tillegg til å ha redusert vanningen med 33 prosent, stanser de vanningen av tomatene en uke før innhøstingen.

Knorrs sjef for bærekraftig jordbruk, Andrea Granier, er overbevist om at korrekt vanning er avgjørende for et bra sluttprodukt.

- Vi vurderer våre grønnsaker først og fremst på smak, og vi vanner dem så de skal bli best ved innhøsting. Vi slutter faktisk med vanning av tomatene omtrent én uke før vi plukker dem. Da blir de på sitt aller søteste, sier Granier.

BÆREKRAFTIG: En av Knorrs tomatbønder i Spania lar tomatene «tørste» noen dager før innhøsting. Slik fremhever de den gode smaken i tillegg til å spare på vannet.
BÆREKRAFTIG: En av Knorrs tomatbønder i Spania lar tomatene «tørste» noen dager før innhøsting. Slik fremhever de den gode smaken i tillegg til å spare på vannet. Vis mer

Utnytter smak og næringsstoffer

Når grønnsakene er modne, er de klare for innhøsting. Tomater, gulrøtter og løk får lov til å være det de er skapt til å være - 100 prosent naturlige. Å la grønnsaker og urter få nok sol, i tillegg til å bli høstet når de er på sitt alle beste, er selve nøkkelen til et godt produkt.

Tomater man får kjøpt i butikken er ofte plukket før de er ferdig modnet. Modningsprosessen skjer i stedet under frakt eller på lager, noe som gjør at næringsinnholdet ikke blir like høyt.

Trikset er derfor å bruke tomater når de er på sitt aller beste. Smaken blir bedre, og man beholder vitaminer, kalium og lykopen som man ellers ville mistet mye av ved å bruke tomater som kun blir modnet på lager.

PÅ SITT BESTE: Tomaten til venstre er på sitt modneste, og det er denne Knorr bruker i sine supper. Tomaten til høyre er den som plukkes for så å modnes på lager før den selges i butikker.
PÅ SITT BESTE: Tomaten til venstre er på sitt modneste, og det er denne Knorr bruker i sine supper. Tomaten til høyre er den som plukkes for så å modnes på lager før den selges i butikker. Vis mer

Så hvordan vet bøndene når grønnsakene er på sitt beste?

La oss starte med løken. Når bladene tørker ut og faller til jorden, er løken klar for innhøsting. Tar man en tomatbusk og rister på den, vil tomaten være klar til å plukkes om den løsner. Brekk en ertebelg i to. Om den knekker med en knasende og sprø lyd er den klar.

FERDIG MODNET: Slik ser løken ut når den er klar for innhøsting. Sprø og tørkede blader som har falt til jorden.
FERDIG MODNET: Slik ser løken ut når den er klar for innhøsting. Sprø og tørkede blader som har falt til jorden. Vis mer

Gamle metoder fungerer best

Tørking er en av de eldste metodene vi har for å preservere mat. Det er enkelt og trygt, i tillegg til at det bevarer fargen, aromaen og smaken mye bedre. Absolutt ingen tilsetningsstoffer er nødvendig.

Det er overraskende å se hvor mye vann grønnsaker faktisk består av. Skal man for eksempel tørke løk, trenger man 12 tonn for å sitte igjen med ett tonn tørket løk. Det er mye væske som ellers hadde vannet ut smaken under matlaging.

TØRKING: Ved å tørke grønnsaker før bruk, beholder man fargen, aromaen og den naturlige smaken langt bedre.
TØRKING: Ved å tørke grønnsaker før bruk, beholder man fargen, aromaen og den naturlige smaken langt bedre. Vis mer

Matthias Zitterbart, én av Knorrs eksperter på grønnsaker, mener tørking er en fantastisk måte å bevare smaken på.

- Hele ideén med å tørke et produkt er å fjerne vannet så du ikke trenger tilsetningsstoffer. Vi tar helt vanlige tomater og gjør dem om til en puré, deretter tørker vi dem. Da blir den som den skal være, nemlig full av tomat-herlighet, sier han.

Når alt vann har fordampet, er det kun næringsstoffer og den gode smaken som er igjen. Et godt og naturlig utgangspunkt for og herlige retter.

Derfor kan du spise pose­suppe med god samvittighet

Den siste veien til et godt produkt

Når grønnsakene er plukket og bearbeidet, sett sammen 300 kokker i verdensklasse med en gjeng ernæringsfysiologer. La dem få eksperimentere - igjen og igjen. Test ut ulike smaker og la det være rom for tilbakeslag, i tillegg til gjennombrudd.

TESTING OG SMAKING: For å lykkes med et godt produkt, trengs det mangfoldige timer med prøving og feiling. Her fra Knorrs smakslaberatorium.
TESTING OG SMAKING: For å lykkes med et godt produkt, trengs det mangfoldige timer med prøving og feiling. Her fra Knorrs smakslaberatorium. Vis mer

Finn ut hvilke andre du vil ha med på laget ditt. Tillat grytidlig morgener, nattskift, 400 kaffepauser og sammensatte krydderblandinger. Smak, smak, smak. Helt til du har den perfekte balansen.

For å lage den beste suppa trenger man tid, noe Knorr har gjort siden 1883. De har utviklet sin egen spesielle måte å jobbe på, og lar ikke smak eller næringsstoffer gå til spille. På den måten blir det enkelt for deg og meg å velge naturlig.

NATURLIGE VALG: Knorrs gode og naturlige råvarer er hemmeligheten bak den gode smaken.
NATURLIGE VALG: Knorrs gode og naturlige råvarer er hemmeligheten bak den gode smaken. Vis mer

Dette er annonsørinnhold, og gjort tilgjengelig i samarbeid med Dagbladets kommersielle avdeling. Se våre annonsørretningslinjer eller kontakt oss på annonse@dagbladet.no for å få vite mer.