Annonsørinnhold

Derfor må du huske å registrere barnet som bruker

Når barnet får mobil, må mor eller far være ekstra smarte.

KONTROLL: Det er foreldrene som fikser abonnement når barna endelig får sine mobiler. Da er det viktig å skaffe seg kontroll over kostnadene, samt gjøre smarte valg på registrering av mobilen.
KONTROLL: Det er foreldrene som fikser abonnement når barna endelig får sine mobiler. Da er det viktig å skaffe seg kontroll over kostnadene, samt gjøre smarte valg på registrering av mobilen. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

- Jeg vil ha mobil!

Hørt det før? Du får høre det igjen, garantert. Som mor eller far kan du stritte mot lenge, men til slutt må de aller fleste foreldre gi opp.

Barnet vår viljen sin, og det blir i stedet din jobb å skaffe dem både mobil og mobilabonnement.

Bare tre prosent av av norske barn mellom 9 og 16 år har nemlig ikke mobiltelefon, viser Medietilsynets nye rapport «Barn og Medier 2016».

• Nyhet fra Talkmore: Fast pris-abonnement til barn og unge

91 prosent kan mobilsurfe

Det starter tidlig, blant niåringene har 80 prosent av guttene og 87 prosent av jentene tilgang på egen mobil. Det viser samme undersøkelse.

Og hele 91 prosent blant samtlige barn i hele aldersgruppen har en smarttelefon, med alt det innebærer av nett-tilgang og datatrafikk. Det er en jungel der ute.

Det er her mor og far virkelig må være smarte. Og det er spesielt to ting å tenke på: Kontroll over månedlige kostnader og sikker bruk av mobilen i hverdagen.

nettvett.no kan du lese svarene på en rekke praktiske spørsmål når det gjelder «mobiltelefon til barn». Blant annet finnes det anbefalinger for når et barn skal få sin egen mobil, etter en grundig vurdering.

Det anbefales blant annet å kjøpe abonnement i barnets navn og med riktig alder, der de voksne står som juridiske eiere. På den måten unngår barna uønsket innhold sendt til mobilen.

Det er verdt å merke seg at kunder hos Talkmore selv må gå inn og aktivere nummeropplysningstjeneste, dersom de ønsker at et nummer skal legges ut på opplysningstjenestene. På denne måten slipper barnets nummer å havne i telefonkataloger og nettkataloger, med feiloppringningene det fører med seg.

Også Forbrukerrådet har nylig anbefalt foreldre at barna står som bruker, selv om det er mor og far som kjøper mobilen og abonnement.

Åtte nettvett-punkter

Så er det er selvsagt mor eller fars jobb å fortelle barna hvordan mobilen skal og ikke skal brukes.

Selv om de fleste barn mellom 9 og 16 oppgir at har fått opplæring om fornuftig nettbruk av skolen, er Redd Barnas åtte nettvett-punkter greie å ta med seg.

Nett og mobil er smeltet sammen, og nå dreier det seg mest om at mor og far gjør smarte valg.

Det kan spare hele familien for bekymringer og penger.

Gigabyte til fastpris

SLUKER MEGABYTES: Moderne mobilbruk handler like mye om levende bilder og spill, som anrop og SMS-er.
SLUKER MEGABYTES: Moderne mobilbruk handler like mye om levende bilder og spill, som anrop og SMS-er. Vis mer

En mobil kan i seg selv være relativt billig, men det hjelper lite dersom takstameteret løper løpsk hver gang sønn eller datter finner pokemoner, laster ned apper eller legger ut bilder.

Og da er ikke megabyte-slukende videotjenester som YouTube og livestreaming nevnt. For dette er hva de små og litt større ønsker å bruke mobilen til.

Talkmore tilbyr to løsninger som sørger for at du aldri får uventede regninger i kjølvannet av podens debut på håndholdt internett:

Trygg Start-abonnementet er perfekt for barn som får sin første telefon. Der tilbys 500 megabyte for 99 kroner per måned.

Trygg Ung-abonnementet er for litt eldre barn og ungdom som surfer mye. Derfor følger det med hele 2 gigabyte, til 199 kroner per måned. Strekker ikke det til kan datamengden økes til hele 5 GB i måneden, ved å bestille tjenesten «Trygg Ung ekstra data 3 GB» for bare 99 kroner i måneden.

• Bestill her: Trygg Start eller Trygg Ung

Ring gratis

Begge abonnementene er helt ferske på markedet, og inkluderer ubegrenset taletid når barnet trenger å slå ditt eller andres nummer. Ikke tenk på hvor mye SMS-er og MMS-er koster, alt er inkludert i prisen.

Makshastigheten for surfing er dessuten meget god, med opptil 20 Mbit/s.

Og når megabytene tar slutt, kappes datatrafikken, slik at det ikke dukker ikke opp noen uventede regninger utover enten 99 eller 199 kroner. Her betaler du bare - en svært god pris - for akkurat det du får.

Dette er tilbudet som gir foreldre stålkontroll over barnas mobilbruk og -kostnader, og som er svært konkurransedyktige med tanke på hvor mye mobildata som følger med i pakkene.

Telenor-dekning

Hva med dekningen? Den trenger du ikke å bekymre deg for ett sekund, den er av velkjent Telenor-kvalitet over hele landet.

Med Talkmore skal du ha full kontroll over regningene, uten at det blir komplisert. Slik kan du heller bruke energi på at at barnet bruker mobilen på rett måte.

• Slik får du mer enda bedre kontroll: Trygg Ung eller Trygg Start


NETTVETT: Tenk deg om før du deler personlige bilder og opplysninger, er en av reglene Redd Barna kommer med. 
NETTVETT: Tenk deg om før du deler personlige bilder og opplysninger, er en av reglene Redd Barna kommer med.  Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer