Annonsørinnhold

Derfor velger så mange kredittkort på ferien

Kredittkort eller debetkort - hva er egentlig forskjellen? Og hvorfor lønner det seg å bruke kredittkort på ferie?

Derfor velger så mange kredittkort på ferien

Kredittkort eller debetkort?

Kredittkort ligner vanlig bankkort, men det er en tydelig forskjell. Med bankkort kan du kun bruke de pengene du har satt inn, men med kredittkort er det lånte penger du bruker. I Norge er det ikke uvanlig å ha et kredittkort tilgjengelig, spesielt i forbindelse med ferie.

Tilgjengelig kreditt - en reserve av penger

Kredittkort betyr at du alltid har en buffer tilgjengelig, i alle fall så lenge du ikke har brukt opp kreditten. Du kan få kredittkort hos nesten alle banker og mange andre låneaktører, og på søknaden må du oppgi hvor høy kredittgrense du ønsker å ha. Det er ikke sikkert banken innfrir ønsket ditt. De foretar alltid en kredittvurdering og det er denne som avgjør både hvilken kredittgrense de tilbyr og hvilken rente. Søknadsprosessen tar ofte noen dager, så du kan ikke forvente å få et kredittkort på dagen, derimot kan du få svar på søknaden samme dag.

Har du fått en kredittkortgrense på 10 000 kroner, kan du ikke bruke mer enn 10 000 kroner. Har du brukt opp pengene uten å betale tilbake, blir kortet sperret.

Kredittkort regnes som et trygt betalingsmiddel, og det er en av grunnene til at det har blitt spesielt populært i forbindelse med ferie. I tillegg kommer det med en del fordeler, som gebyrfrie uttak og reiseforsikring.

Det er det tryggest med kredittkort på ferien

Som sagt, er sikkerheten rundt bruk av kredittkort høy.Dette kan du dra fordel av - spesielt i forbindelse med ferier. Ikke bare slipper du å risikere egne penger hvis for eksempel flyreisen blir kansellert, men du stiller også sikrere mot svindel.

Hvis du kjøper ting eller bestiller tjenester, og det av ulike grunner er feil med det du har bestilt, kan du rett og slett dumpe problemet over på kredittselskapet. Dette fordi pengene du har brukt teknisk sett ikke er dine. Siden pengene tilhører et selskap, er de ofte svært interessert i å sørge for at alt er mest mulig stuerent. De samme prinsippene gjelder hvis du eventuelt skulle bli utsatt for tyveri på ferie.

Gratis reiseforsikring? Ja takk!

Mange kredittkort har reiseforsikring inkludert når du bestiller minst 50% av reisen med kortet. Er du ute og reiser, bør du ha en reiseforsikring. I hvert fall hvis du vil ha erstatning eller hjelp om du blir skadet, får ting ødelagt eller blir offer for tyveri.

Reiseforsikring koster ofte noen tusenlapper i året, men velger du riktig kredittkort kan du få denne viktige forsikringen inkludert. På den måten er du alltid trygg når du er ute og reiser.

En stor fordel med reiseforsikring knyttet til kredittkort, er at du ikke rammes økonomisk ved avbestilling, kansellering eller forsinkelser. Hver sommer kan vi lese om mennesker som har fått flyturen kansellert, og selv om dette er kjedelig er det godt å vite at du ikke må betale dobbelt for å komme deg på tur.

Andre fordeler med kredittkort

Mange kredittkort har et innebygd bonussystem som gjør det ekstra fornøyelig å dra på ferie. Du kan for eksempel samle opp bonuspoeng som du kan bruke til å betale for flyreiser eller hotellopphold.

En del kredittkort gir deg også rabatt på restauranter, leie av bil, shopping og lignende. Du vil med andre ord få mer ut av ferien din.

Mange kredittkort har unike fordelsprogrammer når det kommer til visse kulturelle tilbud i ulike storbyer, som fotballkamper, konserter og lignende.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer