ANNONSØRINNHOLD

Hannah Grants belgiske pommes frites av grønnsaker bestående av røde endiver (salatblader) med rødbet-puré som dipp.
Hannah Grants belgiske pommes frites av grønnsaker bestående av røde endiver (salatblader) med rødbet-puré som dipp.Vis mer

Det beste tilbehøret til biffen

For et vellykket biffmåltid må det grønnsaker til på tallerkenen, mener kokken Hannah Grant. Slik lager du god og grønn garnityr til biffen!

De fleste kjøttelskere kan snakke lenge om deres lidenskapelige forhold til en stor, saftig biff. Men samtalen endrer seg gjerne, når temaet blir gode grønnsaker. Ofte ender grønnsaker som en plikt på tallerkenen, en form for utkokt og slapp andrefiolin til det stekte kjøttet, som gjerne trumfer de sunne grønnsakene både på smak og visuell appell.

- Det har grønnsakene ikke fortjent, mener Hannah Grant, som ønsker å inspirere til nye og gode måter å tilberede grønnsaker på.

I forbindelse med kåringen av Årets Biff 2016 om bord på Københavnbåten gikk Hannah Grant opp på scenen for å gi publikum en grønn pep-talk og et sprøtt og velsmakende forslag på tilbehøret til deres neste biffmåltid.

Søte og sprø til menn og barn

Hannah Grant vet hva hun snakker om. Hun jobber som oppskriftsutvikler for Aarstiderne, en dansk leverandør av økologiske grønnsaker, og har kokkeerfaring fra blant andre Noma, en av verdens beste restauranter. Hun har også vært kokk for sykkellaget Tinkoff-Saxo, hvor oppgaven hennes besto i å servere grønnsaker til profesjonelle sykkelryttere, som ikke har vært vant til å spise annet enn proteinrikt kjøtt og energirik pasta og poteter hele deres karriere.

Hun kjenner derfor alt til utfordringen med å få grønnsaker til å gli ned.

-Menn og barn er litt like når det gjelder grønnsaker. De vil aller helst ha kake og elsker det som er karamellisert og søtt, sier hun med et glimt i øyet.

- I stedet for å koke grønnsakene så prøv med ristede gulrøtter eller brokkoli, som er ristet godt på pannen. Det gir en helt annen smak. Noe av det morsomste er å se 30 år gamle menn oppdage at grønnsaker faktisk kan smake godt. Og med et sykkellag, så skal du bare overbevise én før han fungerer som ambassadør for resten av laget, sier Hannah Grant til de mange biffentusiaster som er samlet på Københavnbåten for å hedre Årets Biff.

SMAKSFEST: De røde salatbladene er et unikt alternativ til pommes frites, og smaker himmelsk med rødbetsdipp til. 
SMAKSFEST: De røde salatbladene er et unikt alternativ til pommes frites, og smaker himmelsk med rødbetsdipp til.  Vis mer

Ny trend: pommes frites av grønnsaker

Kjøtt gjør det ikke alene. Tilbehøret teller også, mener Hannah Grant.

I dag serverer hun derfor en “belgisk pommes frites av grønnsaker”, utskåret av den mindre kjente grønnsaken: Røde endiver. Den har en sprø og saftig konsistens og er ikke så bitter som de grønne endiver — julesalaten.

Endiver-stavene serveres rå i pommes frites-lignende størrelser og dyppes i en søt rødbet-puré, som hun har laget ved å koke rødbeter med skall, som er skrellet og blendet. Helt enkelt.

For å gi en smaken noe ekstra heller hun rikelige mengder smeltet smør over, som smaker deilig; karamellisert, salt og søtt på en gang. Grønnsaker med en rik fornemmelse av umami-smaken, dét fungerer.

Og publikum tar overraskende godt imot den annerledes typen pommes frittes.

- Rødbet-pruréen smaker nydelig. Også høres det ut som noe som er enkelt å lage, sier en kvinne blant publikum.

Hennes venninne er også begeistret for grønnsakene, men mest for måten det smeltede smøret løfter smaken.

- Dette er helt klart noe jeg kommer til å lage selv. Det smaker fantastisk!

Det beste tilbehøret til biffen
Det beste tilbehøret til biffen

Dette er annonsørinnhold, og gjort tilgjengelig i samarbeid med Dagbladets kommersielle avdeling. Se våre annonsørretningslinjer eller kontakt oss på annonse@dagbladet.no for å få vite mer.