Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

ANNONSØRINNHOLD

Martin Fourcade er går nesten alltid med et favorittstempel om dagen. Torsdagens 20km er intet unntak. FOTO: NTB Scanpix
Martin Fourcade er går nesten alltid med et favorittstempel om dagen. Torsdagens 20km er intet unntak. FOTO: NTB Scanpix Vis mer

- Det blåser noe vanvittig, jeg klarer ikke plukke bedre vinnerkandidat

Både arrangører og utøvere har vært i hardt vær i PyeongChang, men Martin Fourcade takler det meste.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Martin Fourcade suste inn til sitt tredje OL-gull i suveren stil på jaktstarten. Kalde temperaturer og fryktelige vindforhold gjorde det ikke enkelt for den franske favoritten, men etter en skuffende første øvelse med negativ presse i etterkant virker det som om Martin Fourcade takler det aller meste.

Etter svak skyting på sprinten var det flere som stilte spørsmålstegn ved franskmannen i store mesterskap. Tsjekkiske Ondrej Moravec (33), én av de virkelige veteranene i skiskyttersirkuset, hadde på forhånd sett for seg en kamp mellom Tarjei Bø og Fourcade, men var tilsynelatende ikke overasket over franskmannens fiasko.

- Spesielt Fourcade har hatt en tendens til å gjøre feil under mesterskap. Alle forventer ikke bare at han skal ta medalje, men gullmedaljen. Jeg tror presset kan bli litt stort for han når vi går fra verdenscup til OL og VM, sa Tsjekkeren til dagbladet etter løpet.

Den påfølgende jaktstarten ble en langt hyggeligere affære for den franske skiskytterstjerna, og dagbladets oddseksperter virker å ha troen på at franskmannen skal holde nervene i sjakk nå som han først har et gull i mesterskapet.

Fransk favoritt til 1.90

Det har blitt gått to 20km så langt denne sesongen, og ikke uventet så har de blitt vunnet av Johannes Bø og Martin Fourcade. Begge løperne ble nummer tre i det løpet de ikke vant, og har vist at de er nesten like gode på denne litt spesielle distansen som de andre distansene. 2. plassene har gått til Fillon Maillet (nr 20 i det andre løpet) og Moravec (nr 30 i det andre løpet). Den eneste andre løperen som har gjort det bra i begge løp på denne annerledes distansen som favoriserer gode skyttere er italienske Hofer (6 og 9). Ellers er jo Emil Svendsen alltid en aktuell mann på denne distansen, og gode skyttere, gjerne fra land i gamle Øst-Europa er ofte bra.

Johannes Bø har hatt et elendig OL så langt, mens Fourcade slo sterkt tilbake etter den svake sprinten med seier under vanskelige forhold på jaktstarten. Peiffer har vært solid med 10/10 treff på sprinten og gullmedalje, men to bom på siste stående på jaktstarten ødela medaljemuligheten der. Benedikt Doll tok bronse på jaktstarten etter 6. plass på sprinten, med totalt to bom på seks skytinger. Schempp har også vært stabil med 7. og 5. plass, med totalt fire bom. Av de norske har Tarjei Bø imponert med 4. plass på jaktstarten, mens Bjøntegaard ødela jakstartløpet med tre bom på siste skyting, men har uansett vært stabil med to ganger topp 10.

Det blåser noe vanvittig i PyeongChang og det gjør at favorittspill, spesielt i skiskyting er ganske så risikabelt. Det sagt, tre av fire renn har blitt vunnet av favoritten, så selv under vanskelige forhold har de vært best. Jeg klarer ikke plukke noen bedre vinnerkandidat her enn Fourcade, selv om oddsen er bare 1.90 så er dette det mest fristende spillet.

Dette er annonsørinnhold, og gjort tilgjengelig i samarbeid med Dagbladets kommersielle avdeling. Se våre annonsørretningslinjer eller kontakt oss på annonse@dagbladet.no for å få vite mer.