Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

ANNONSØRINNHOLD

SOUS VIDE: Det er ikke bare på grunn av smak og farge at du bør innføre Sous Vide i hverdagen.&nbsp;<span style="background-color: inherit;">Foto: Electrolux</span>
SOUS VIDE: Det er ikke bare på grunn av smak og farge at du bør innføre Sous Vide i hverdagen. Foto: Electrolux Vis mer

Sous Vide:

Det er flere grunner til å innføre Sous Vide i matlagingen

Ifølge landslagskokken Jan-Erik Hauge sparer du blant annet mye tid, samtidig som maten blir ekstra saftig og god!

Lenge har mesterkokkene holdt prosessen bak de perfekte festmåltidene hemmelig. Hvordan de fikk de seigeste kjøttstykkene til å smelte på tungen, og de vanligste grønnsakene til å smake og se helt fantastisk ut, var det kun en liten gruppe mennesker som visste! Men slik er det ikke lenger.

Nå er nemlig kokkenes største hemmelighet ute, som gjør at vi alle enkelt - og helt alene - kan lage «Michelin»-måltider både til hverdags og fest: Sous Vide.

Med Sous Vide kan du enkelt dampe kjøtt, fisk og grønnsaker i vakuumforseglede poser ved lav temperatur, akkurat som kokkene. Hvorfor? Vel, det er flere grunner til at du fra nå av bør tilberede maten din i vakuumposer, men ifølge landslagskokk Jan-Erik Hauge, er en av dem at det rett og slett fremhever smakene og løfter middagen til et helt nytt nivå på en enkel måte som alle får til. (Se hvor lett det gjøres i videoen nederst i saken!)

Slik har gjestene dine aldri spist mat før!

Vi tok en prat med landslagskokken for å få hans beste Sous Vide-hemmeligheter, og for å lære hvordan vi kan få mest ut av våre Sous Vide-produkter!

Vakuum som hjelpemiddel

Det som skiller Sous Vide fra andre måter å tilberede mat på er at maten vakuumpakkes før den stekes. Så enten det står fisk, kjøtt eller grønnsaker på menyen, vil du ved hjelp av vakuumet få mest ut av råvarene dine.

- Med Sous Vide bruker vi vakuum som et hjelpemiddel. Du forsegler maten og råvarene i en pose før du varmer den. Da vil du holde mer på saftigheten og kunne tilføre smak på en helt annen måte enn før, sier Hauge og fortsetter:

- Jeg bruker mye Sous Vide i min matlaging. Ved tilberedning av kjøtt og fisk ved lavere temperaturer, confitering og preservering. Ikke bare blir maten mye mer smakfull, det blir også mindre søl og rot. Jeg føler jeg har mer kontroll!

Og det stopper ikke der; ifølge Hauge øker også holdbarheten til maten dersom du vakuumerer den, samtidig som du får bedre kontroll i kjøleskap og fryser.

Se hvordan det gikk da Caroline Berg Eriksen lagde middag med Sous Vide

SAFTIG OG FARGERIK: Ved å bruke vakuum i matlagingen blir resultatet saftig, fargerikt og enda mer næringsrikt. Foto: Electrolux
SAFTIG OG FARGERIK: Ved å bruke vakuum i matlagingen blir resultatet saftig, fargerikt og enda mer næringsrikt. Foto: Electrolux Vis mer

- Ønsker du å planlegge måltider og ligge noen steg foran i hverdagen er Sous Vide noe for deg

Men i tillegg til å være en god hjelper når det kommer til kontroll på kjøkkenet, er Sous Vide også en god venn i en hektisk hverdag forteller landslagskokken.

- Om du ønsker å planlegge måltider og ligge noen steg foran i hverdagen er Sous Vide noe for deg. Her kan du tilberede, bearbeide og holde maten klar for middag og oppvarming uten problem, og uten at det går utover smaken, tipser Hauge og legger til:

- Maten blir fremdeles saftig, hvis ikke saftigere, uten at næringen og smaken forsvinner.

- Men kan alle bruke Sous Vide?

- Ja, absolutt! Sous Vide er kjempe lett. I tillegg kan det være en enkel og artig inngang å få med barna i matlagingen.

Så enten du er en nybegynner eller en rutinert kjøkkensjef kan du med Electrolux sin Sous Vide-ovn enkelt tilberede saftige måltider som like gjerne kunne blitt servert på en femstjernes restaurant, og det beste av alt; det tar ikke lang tid.

- Vakuum er en veldig allsidig tilberedningsteknikk. Her kan du bruke temperaturer, råvarer og tid du ellers ikke har hatt muligheten til. Seige stykker av okse og svin blir perfekt søndagsmiddag eller grillmåltid til vennegjengen. Andecofit blir en drøm, sier Hauge og presiserer:

- Alt er mulig, det er kun fantasien som setter grenser! Men en ting er sikkert, og det er at maten blir vellykket gang etter gang.

- Har du en favorittoppskrift med Sous Vide?

- Jeg har nok ikke én klar favoritt, jeg elsker allsidigheten. Men jeg har en forkjærlighet for å bruke grove kjøttstykker med mye marmorering og fett som nakke, bog og lår i Sous vide. Her kan jeg prøve meg frem med krydder og temperaturer.

Dette er annonsørinnhold, og gjort tilgjengelig i samarbeid med Dagbladets kommersielle avdeling. Se våre annonsørretningslinjer eller kontakt oss på annonse@dagbladet.no for å få vite mer.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media