ANNONSØRINNHOLD

SOMMERMINNER: Det er enklere enn du tror å ta vare på sommerminnene i en fotobok. Foto: NTB Scanpix
SOMMERMINNER: Det er enklere enn du tror å ta vare på sommerminnene i en fotobok. Foto: NTB ScanpixVis mer

Fotobok:

Det har aldri vært enklere å lage fotobok

Dette er tipsene og triksene som gjør at du kan lage den på 1-2-3 fra solsenga!

Vi elsker fotobøker – enten det er av oss selv eller noen vi kjenner! Men de siste åra har vi blitt av typen som alltid skal lage fotobok, men ikke gjør det. For hvem har tid i dag til å bruke like lang tid som foreldrene våre brukte på å framkalle bilder og fysisk sette dem i en bestemt rekkefølge i et album? Ikke vi! Trodde vi.

For det har nemlig aldri vært enklere å lage fotobok. Fra solsenga, under roadtripen til neste destinasjon eller på flyet. Det eneste du trenger er en smarttelefon, fotoknudsen sin app og bildene du ønsker å bruke.

Vi har testet appen, og for å si det sånn; tid er ikke lenger en gyldig unnskyldning. Ei er tilgjengelighet og det at det er så vanskelig. Du kan til og med lage fotoboka fortløpende, mens du soler deg, ved å legge inn litt og litt bilder hver dag. Da slipper du den store «samlejobben» når ferien er over – og fotoboka blir faktisk til!

Psst … Bestiller du fotobok fra solsenga i juni venter den kanskje på deg når du kommer hjem OG du får 40 prosent rabatt ved å benytte deg av rabattkoden: JUNIBOK.

Skeptisk? Sjekk hvordan vår fotobok ble til og få våre 4 beste tips til hvordan du enkelt kan lage den perfekte fotoboka uansett hvor du befinner deg og hvilke tech-kunnskaper du har!

Last ned fotoknudsen-appen HER.

Det har aldri vært enklere å lage fotobok

1. VELG FORMAT

Det første vi ble bedt om å gjøre var å velge formatet på fotoboka. Liggende, kvadratisk eller stående? Tar du mange bilder liggende, vil kanskje et liggende format også være mer naturlig og enkelt og jobbe med. Tar du derimot både liggende og stående, er et stående eller kvadratisk format godt egnet. Det kvadratiske formatet er også helt perfekt til Instagrambildene dine!

2. KILL YOUR DARLINGS

Skal fotoboka handle om en spesifikk hendelse, en reise, sommerferiene eller det første leveåret til den minste? Ved å velge et spesifikt tema blir det mye lettere å velge ut de fineste bildene av alle de tusenvis du har på telefonen.

Tips! Vår fotobok tar for seg en Mallorca-tur. Til tross for at vi har mange tusen bilder på telefonen, som fortjener en fotobok, gjorde spesifiseringen det lettere og raskere å velge bilder og lage boka.

Trykk på videoen for å se hvor enkelt det er å lage fotoboka!

3. SORT/HVITT ELLER FARGER?

Etter å ha valgt tema, begynte vi å velge bilder. Vi så fort at variasjonen i farger og steder – siden Mallorca-turen var en roadtrip – ville være litt krevende å få til å passe sammen. Så vi redigerte rett og slett alle bildene i sort/hvitt for å få den mer gjennomførte stilen vi ville ha.

Ønsker du derimot et mer naturlig uttrykk på fotoboka er uredigerte bilder gull! Men et tips kan være å koordinere farger eller ha kontrastfarger på hver sin side, for mer harmoni.

Last ned fotoknudsen-appen HER og start å lage en fotobok uansett hvor du befinner deg!

Det har aldri vært enklere å lage fotobok

4. HUSK MELLOMROM

Og sist, men ikke minst: Ikke være redd for å ha mellomrom på sidene. Tvert imot!

Mellomrom gjør sidene mer ryddige, luftige og friskere – i tillegg til at du virkelig får fokus på de fine bildene. Du trenger ikke å føle deg nødt til å dekke hver side med masse bilder. Av og til holdet det med ett ekstra fint ett! Det er tross alt mulig å ha 120 sider i en fotobok fra fotoknudsen.

Tips! Lek deg på dobbeltsidene. Ha ramme(r) på den ene siden og fyll den andre helt ut for et profesjonelt, minimalistisk, men likevel lekent uttrykk.

Trykk på videoen under for å se hvordan vår fotobok ble!

LES OGSÅ: 10 kreative måter og gjenoppleve sommeren på med en fotobok

LAG FOTOBOK PÅ PC-EN

Dersom du til sjuende og sist foretrekker å sette deg hjemme i sofaen med PC-en i fanget, er mulig å lage fotobok på PC også. PC-versjonen har blant annet flere redigeringsmuligheter enn appen og perfekt dersom du vil bruke litt lengre tid og leke deg med effekter.

LES OGSÅ: Derfor bør du gi en fotobok i gave

Psst … Bestiller du fotobok i juni får du 40 prosent rabatt ved å benytte deg av rabattkoden: JUNIBOK

Trykk på videoen for å se hvor enkelt det er å bestille fotoboka:

Dette er annonsørinnhold, og gjort tilgjengelig i samarbeid med Dagbladets kommersielle avdeling. Se våre annonsørretningslinjer eller kontakt oss på annonse@dagbladet.no for å få vite mer.