Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

ANNONSØRINNHOLD

Norge er én stormakt i internasjonal skisport. Det reflekteres til de grader i det norske OL-budsjettet. FOTO: NTB Scanpix
Norge er én stormakt i internasjonal skisport. Det reflekteres til de grader i det norske OL-budsjettet. FOTO: NTB Scanpix Vis mer

Det norske smørebudsjettet sjokkerer canadierne

- De leier et helt hotell, i én hel måned... Bare for innkvartering, forteller den canadiske utøveren Alex Harvey

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er liten tvil om at det Norge er én stormakt å regne i skiverden. Den canadiske utøveren Alex Harveys uttalelser om budsjettforskjellene går sin seiersgang hos internasjonale medier.

The Star skriver at det norske smørebudsjettet er "a little famous", og at det antakelig er rundt hele det canadiske busjettet til OL. Det samme eller enda større, mener Alex Harvey.

«Det samme eller enda større. Her bor de ikke engang i landsbyen. De leier sitt eget hotell, de og skiskytterne. Det er mer enn én million dollar, fordi de leier det i over en måned. Et helt hotell, med mat og alt. Og dette er bare i OL... for innkvartering. Det er ingen flybiletter, ingen ansatte å betale, så det er ikke det samme budsjettet (som for eksempel i verdenscupen)» Alex Harvey

Det skal med andre ord ikke være utstyret det står på i PyeongChang. Da er det kanskje overraskende å høre at våre oddseksperter anser én Khazakstaner som den største favoritten før herrenes 50km i PyeongChang.

5-mila er en øvelse som sjeldent blir gått i verdenscupsammenheng. De har ennå ikke gått denne distansen denne sesongen, så vi må faktisk tilbake til Holmenkollen i midten av mars for å finne en tilsvarende konkurranse. Her gikk Martin Johnsrud Sundby til topps, ti sekunder foran Niskanen, mens Bessmertnykh, Røthe, Dyrhaug, Harvey og Holund fulgte på de neste plassene.

Jeg syns denne 5-mila virker åpen. Jeg mener realistisk sett det er 5-6 mann som kan vinne, med Niskanen, Cologna, Poltoranin, Harvey, Johnsrud Sundy, Bolshunov og Holund som de fremste medaljekandidatene. Det er fellesstart, og det er vanskelig å se for seg helt sikkert hva slags type løp vi kommer til å få. Løpere som Johnsrud Sundby, Holund og Niskanen er nok de som er mest interessert i å sette fart. Klæbo har valgt å stå over her, han kunne vært en interessant mann å følge, selv om jeg tror han skulle slitt med å henge med helt der fremme etter et langt mesterskap som må ha kostet en hel del krefter, selv for han.

Jeg har en magefølelse på at Poltoranin kommer til å bli meget, meget skummel på denne distansen. Han har sett solid ut gjennom hele denne sesongen, med flere gode resultater i klassiskrennene. Han vant 15-kilometeren både i Planica og Val di Fiemme, ble nummer to i Lenzerheide og nummer fem i Ruka. Han har ikke gått mye så langt i dette OL, sprinten (kom til kvartfinalen) og stafetten (ledet etter 1. etappen) er det eneste han har gått, så han stiller nok med relativt uthvilte bein her, en faktor som faktisk kan bety endel del sammenlignet med løpere som har både fire og fem konkurranser bak seg.

Poltoranin kommer, slik jeg ser det, til å bli den farligste mannen her, sammen med finske Niskanen og sveitsiske Cologna. Johsnrud Sundby har gått veldig mye i disse lekene, inkludert en tøff teamsprint på onsdag, og er etterhvert nødt til å kjenne det. Niskanen er nok den som kommer til å forsøke seg mest underveis, men jeg er usikker på om finnen er sterk nok for tiden til å klare å gå i fra kazakhstanske Poltoranin. Og dersom de to er i nærheten av hverandre når det nærmer seg en avgjørelse, tror jeg Poltoranin tar dette

Dette er annonsørinnhold, og gjort tilgjengelig i samarbeid med Dagbladets kommersielle avdeling. Se våre annonsørretningslinjer eller kontakt oss på annonse@dagbladet.no for å få vite mer.