Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

ANNONSØRINNHOLD

Det er duket for én norsk-svensk duell på damenes stafett
Det er duket for én norsk-svensk duell på damenes stafett Vis mer

Det norske stafettlaget skaper svenske overskrifter

- Det er en risk, sier landslagstrener Roar Hjelmeset.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det norske laguttaket til stafetten ble endelig sluppet på en pressekonferanse fredag morgen. Ingvild Flugstad Østberg, Astrid Uhrenholt Jacobsen, Ragnhild Haga og Marit Bjørgen skal gå. Det utelater verdenscupleder og Tour de ski vinneren Heidi Weng, noe som har skapt overskrifter både inn og utenlands.

I én artikkel i svenske expressen.se tittelert «Heidi Weng petas (vrakes) i OS-stafettlaget», rundspørres landslagstrener Hjelmeset om uttaket, og spesielt Astrid Uhrenholdt Jacobsens fysiske form er sentral. Kanskje ikke så overraskende med tanke på at hun var for syk til å gå åpningsdistansen, og dermed ikke har gått et eneste renn dette OL. Den norske løperen går også sammen med Charlotte Kalla på 2. etappe, som allerede har et gull og et sølv så langt i OL.

- Det er et godt spørsmål, svarer Hjelmeset på spørsmål om Jacobsens form.

- Hun får en skikkelig nøtt i Charlotte (Kalla), fortsetter han og legger til at det er en risiko involvert.

At Jacobsen går ser på papiret likevel langt mindre overraskende ut enn at Heidi Weng skulle vrakes. Etter én sesong der den verdenscuplederen tilsynelatende ikke kunne gjøre noe feil har det blitt et svakt OL så langt.

- Det er klart vi ikke trodde vi skulle gi henne denne beskjeden. Hun leder verdenscupen sammenlagt og går i gul trøye, det er veldig synd, sier landslagstrener Hjelmeset videre til expressen. Han mener likevel at hun har tatt det på en veldig fin måte, selv om dette er noe hun har sett frem til i lang tid.

Vår oddsekspert har troen på en norsk-svensk duell.

Langrenn, 4 x 5km stafett kvinner

Dette kommer garantert til å stå mellom Norge og Sverige, noe annet skal rett og slett ikke kunne skje. På skiathlonen på lørdag skuffet alle de norske jentene, bortsett fra Marit Bjørgen, og det ble i det hele tatt stilt veldig mange spørsmålstegn rundt formen til Weng, Østberg og Haga da. Ragnhild Haga svarte så til de grader på 10-kilometeren på torsdag, og viste der at det som skjedde på lørdag mest av alt handlet om en dårlig dag på jobben og kanskje litt dårlige ski på klassiskdelen. Østberg og Weng klarte imidlertid ikke å slå tilbake, de to endte henholdsvis 1:05 og 1:24 bak Haga, det er mye på den distansen. Heidi Weng er vraket til stafetten som et resultat av formsvikten, det betyr Østberg på 1. etappe, Uhrenholdt Jacobsen på 2. etappe og Haga og Bjørgen på 3. og 4. etappe.

Sverige stiller med Anna Haag på 1. etappe, og her skal normalt sett Østberg kunne få noen sekunder, selv om 5 kilometer ikke er mye. På 2. etappen møter Uhrenholdt Jacobsen svenske Kalla, her skal Kalla være sterkest, og dersom avstanden etter 1. etappe ikke er på mer enn 10-15 sekunder føler jeg meg trygg på at Kalla henter inn det. Ragnhild Haga mot Ebba Andersson på 3. etappe blir svært interessant. Haga viste gryende form på torsdag, men Andersson har vist lovende takter i flere renn den siste tiden og blir på ingen måte noen kasteball. Og igjen: Det skal gås kun 5 kilometer, så veldig mange sekunder vil neppe skille. Dersom Haga får noen sekunder Andersson, tror jeg Stian Nilsson skal slite med å hente inn det på Bjørgen. Nilsson er nok helt avhengig av å gå ut sammen med Bjørgen, men klarer hun det, og holder følge med den norske skidronninga, skal Nilsson være sterkest i en spurt.

Jeg kan være enig med Norsk Tippings vurdering av Norge som favoritter, men jeg mener likevel de er gjort til for store favoritter. Det er tradisjonelt vanskelig å få veldig mange sekunder på en 1. etappe, og på 2. etappen skal Kalla være sterkere enn Uhrenholdt Jacobsen. Jeg ser faktisk ikke bort ifra at Sverige kan ha noen sekunder på Norge etter to etapper. Nøkkelen for svenskene blir dermed det som skjer på 3. etappen, at Andersson minimum holder følge med Haga. Dersom Nilsson og Bjørgen kommer sammen inn på oppløpet, er Sverige favoritter.

1,25 på Norge blir for snaut. Jeg finner mer verdi i 3,75 på Sverige, for dette er mer åpent enn oddsen tilsier.

Dette er annonsørinnhold, og gjort tilgjengelig i samarbeid med Dagbladets kommersielle avdeling. Se våre annonsørretningslinjer eller kontakt oss på annonse@dagbladet.no for å få vite mer.