Annonsørinnhold

Dette bør du tenke på når du skal låne penger til bil

Mange av oss er avhengig av å ha bil, og dermed avhengig av et billån. Det er mange utgifter knyttet til det å ha bil, slik som forsikring, avgifter, drivstoff og bompenger. Da gjelder det å spare penger der man kan. Enten du skal kjøpe ny bil og trenger billån, eller ønsker å refinansiere ditt gjeldende billån. Her er noen tips til hva du bør tenke på.

Dette bør du tenke på når du skal låne penger til bil
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Hvor mye kan du låne?

I Norge er det flere regler for lån. Blant annet kan man ikke ta opp lån som gjør at du har gjeld mer enn fem ganger din egen inntekt.

Lånerammen din finner du dermed ved å gange inntekten din med fem og trekke fra all gjeld.

Rente fra 3,75 %. Priseksempel: Effektiv rente 5,76 %, 150.000 kr over 5 år, kostnad 22.574 kr, totalt 172.574 kr

Krav til egenkapital

For boliglån er kravet til egenkapital 15 %, mens for billån er det ingen krav til egenkapital.

Det vil si at du kan få bilen fullfinansiert, men du bør vite at du får lavere rente om du kan stille med noe egenkapital.

Den beste renten får du gjerne fra 35 % egenkapital og oppover.

Hva koster et billån?

Det kommer helt an på hvilke lånebetingelser du får.

Renten på et billån med sikkerhet ligger oftest mellom 3,5-6 %, avhengig av hvor mye egenkapital du kan stille. I tillegg har man termingebyr, mens etableringsgebyr og tinglysningsgebyr som er engangsutgifter.

Rente fra 3,75 %. Priseksempel: Effektiv rente 5,76 %, 150.000 kr over 5 år, kostnad 22.574 kr, totalt 172.574 kr

Kriterier for å få billån

Du må ha fast inntekt for å få innvilget lån.

Du kan ikke få billån om du har betalingsanmerkninger eller åpne inkassosaker. Disse må du gjøre opp før du kan ta opp nytt lån. Det er også viktig at du har økonomi til å betjene lånet.

Hvilket billån egner seg best for deg?

Det er mange aktører som tilbyr lån til kjøretøy i Norge. Rentene og vilkårene varierer.

I tillegg til dette, er det flere typer billån som finnes på markedet. Har du et av de fra før, kan du også sjekke om du kan spare penger på å refinansiere de i en bank med bedre vilkår.

Billån med pant i bilen:

Banken har sikkerhet i bilen og kan derfor tilby den laveste billånrenten. Krever kasko eller delkasko, avhengig av verdien på bilen.

Billån uten egenkapital (full finansiering):

Man har fortsatt pant i bilen, men man slipper egenkapitalskravet slik at man låner til hele kjøpesummen. Litt dyrere enn hvis du stiller sikkerhet i bilen eller fast eiendom.

Kaskofritt billån:

Banken har ikke sikkerhet i bilen og har en høyere risiko med å låne ut til deg. Derfor er dette det dyreste billånet rentemessig. Det du må vite er at hvis bilen blir ødelagt og ikke dekkes av andres ansvarsforsikring, kan du stå uten bil mens du fortsatt må betale ned lånet til banken.

Husk kjøpekontrakt

Når du kjøper bil er det viktig at du har kjøpekontrakt. Slik at det ikke oppstår konflikt i ettertid. Dette gjelder ikke bare forhandlere, men også når du kjøper av privatpersoner.

En annen ting du bør huske på når du kjøper av privatpersoner, er å sjekke etter panteheftelser på bilen. Det er det samme som at det er gjenstående lån på bilen, og dette bør du betale rett til banken og ikke selgeren.

Annonse: Sammenlign billån

Enten du kjøper en ny eller gammel bil, er det viktig at du bruker en kjøpekontrakt, slik at det ikke oppstår konflikter i ettertid. Dette gjelder både ved kjøp av privatpersoner og forhandlere.
Enten du kjøper en ny eller gammel bil, er det viktig at du bruker en kjøpekontrakt, slik at det ikke oppstår konflikter i ettertid. Dette gjelder både ved kjøp av privatpersoner og forhandlere. Vis mer

Det kan lønne seg å flytte billånet

Rentemarkedet har den siste tiden vært utsatt for store endringer. Det er ikke sikkert banken din har holdt følge.

Derfor kan det være mye penger å spare på å flytte billånet til en annen bank med bedre renter og vilkår. Altså å refinansiere billån mot billån.

Da innfris hele lånet i banken du har, og flyttes til den nye banken.

Slik finner du det beste billånet

Enten du vil utfordre banken din på rente, eller se deg om etter andre banker, kan det være penger å spare. Det er slettes ikke slik at du nødvendigvis får det beste tilbudet selv om du er trofast mot banken din.

Bilen er en stor utgiftspost for mange, og det gjelder å spare penger der man kan.

Vi kan hjelpe deg med å motta lånetilbud på billån. Både om det er snakk om et nytt lån, eller om du vil flytte det du allerede har.

Fyll ut vårt skjema, så forhandler vi frem en avtale på vegne av deg. Vår tjeneste er helt kostnadsfri for deg. Lånetilbudet du får, står du fritt til å godta eller avslå.

Du har dermed ingenting å tape på å sjekke om du kan spare penger på billånet ditt!

Om Tjenestetorget Finans

Tjenestetorget Finans er en uavhengig låneagent som jobber for å hjelpe deg med å ta smarte valg. Enten det er å virkeliggjøre en lånedrøm, finne gode løsninger, eller spare deg som kunde for penger. Vi fungerer som et bindeledd mellom deg og bankene.

  • Det er helt uforpliktende
  • Det koster deg ingenting
  • Du får det beste tilbudet

Våre kunders erfaring med oss:

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer