Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

ANNONSØRINNHOLD

Nordisk Boligsertifiserings dronebilde av taket påviste skader rundt takvinduet etter
sprengkulden i vinter. Dermed gikk omfanget fra å skifte hele taket til reparasjon av kun det
skadede området. Kommentarene i rødt er rådgiverens tips til huseier for vedlikehold av
taket.
Nordisk Boligsertifiserings dronebilde av taket påviste skader rundt takvinduet etter sprengkulden i vinter. Dermed gikk omfanget fra å skifte hele taket til reparasjon av kun det skadede området. Kommentarene i rødt er rådgiverens tips til huseier for vedlikehold av taket. Vis mer

Dette dronebildet sparte Heidi (57) for minst 230 000 kroner

En sjekk viste at hun ikke trengte å skifte ut hele hustaket.

Heidi Eidsaa (57) spaserte inn i sin egen stue på Gjelleråsen utenfor Oslo da hun plutselig oppdaget lekkasjen en februardag i 2018.

Midt på gulvet tråkket hun i to store vanndammer. Kilden til lekkasjen var taket i eneboligen. Årsaken var sprengkulden i vinter.

Prislapp: 430 000

Eidsaa varslet umiddelbart forsikringsselskapet, som raskt fraskrev seg skadeansvaret for selve lekkasjen. Selskapet formidlet likevel kontakt med fagfolk som kunne hjelpe Eidsaa med å fikse taket.

Etter flere inspeksjoner fikk hun følgende beskjed: Skift ut hele taket! Overslag på reparasjonen: Minst 430 000 kroner.

FIKK HJELP: Heidi Eidsaa. Foto: Privat
FIKK HJELP: Heidi Eidsaa. Foto: Privat Vis mer

At takskaden skulle koste henne så mye kom som en kraftig overraskelse på Eidsaa. Hun ønsket seg derfor en uavhengig vurdering av takskaden.

I april tok hun kontakt med Nordisk Boligsertifisering for å få en ny tilstandsrapport på taket. Etter kort tid kunne Nordisk Boligsertifiserings driftsleder Hans B. Nilsen og et team av boligspesialister utføre en omfattende dokumentasjon av takets tilstand ved bruk av drone.

• Les mer: Årlig kontroll og vedlikehold av bolig

Dronebilde avslørte sannheten

Etter grundig analysering av bildene var konklusjonen svært gode nyheter for Eidsaa: Lekkasjen var lokal og kunne utbedres ved takvinduet.

- Jeg er så takknemlig for at jeg fikk tak i Nordisk Boligsertifisering. Nilsen sa at han ikke skjønte hvorfor jeg skal bytte hele taket. Han mente jeg må ha blitt lurt, sier Eidsaa.

Slik unngikk Eidsaa regningen på 430 000 kroner. En reparasjon etter Nordisk Boligsertifiserings anbefalinger vil trolig komme på mellom 150 000 og 200 000 kroner. Beløp spart: Minst 230 000, kanskje opptil 280 000 kroner.

Besparelsen er enorm, den lokale lekkasjen blir fikset og Eidsaa kan juble over hvor mye hun sparte på serviceavtalen hun inngikk med Nordisk Boligsertifisering.

- Jeg tør påstå at jeg sparer flere hundretusener på dette. Jeg vil si at jeg er veldig fornøyd med avtalen hos Nordisk Boligsertifisering. Jeg kunne gått for å skifte hele taket, sier Eidsaa.

KOMMER HJEM TIL DEG: Nordisk Boligsertifiserings rådgivere gir en nøytral vurdering uten binding til leverandører.
KOMMER HJEM TIL DEG: Nordisk Boligsertifiserings rådgivere gir en nøytral vurdering uten binding til leverandører. Vis mer

Eidsaa benyttet seg av Nordisk Boligsertifiserings avtale for privatboliger, som inneholder kontroll, service og vedlikehold utført av dyktige rådgivere. Den årlige gjennomgangen innebærer en nøytral og omfattende tilstandskontroll med 40 sjekkpunkter.

Sikrer boligens verdi

Nordisk Boligsertifisering gir kunder råd og veiledning om vedlikehold, en tiltaksplan med anbefalinger – og utfører service og vedlikehold på viktige områder.

Tanken er å sikre en boligs nåverdi, og øke den framtidige verdien.

DRIFTSLEDER: Hans B. Nilsen
DRIFTSLEDER: Hans B. Nilsen Vis mer

Eidsaas tak blir ikke reparert av Nordisk Boligsertifisering, men avtaler som hennes sikrer en best mulig løsning på eventuelle problem kontrollene avdekker.

- Hvordan føles det å hjelpe kunder å spare slike beløp?

- Det er utrolig tilfredsstillende! Det viser at vi kan hjelpe folk. Vi er uavhengige, vi selger verken takjobb eller takstein, sier driftsleder Hans B. Nilsen og legger til:

- Vi har flere kunder som har fått beskjed om at hele tak må skiftes ut. Det er flere eksempler. Ved hjelp av drone finner vi ut at det er helt unødvendig, som hos Heidi Eidsaa.

• Les mer: Full sjekk av tak med drone

På samme måte som til private huseiere som Eidsaa tilbys avtaler til sameier og borettslag, samt næringsbygg, der hovedmålet er å bidra til å redusere årlige drifts- og vedlikeholdskostnader.

Sjupunkts liste

Dette skjer blant annet ved at et borettslagsstyre får en egen uavhengig rådgiver til disposisjon, samt en sjupunkts konkret liste over bistand. Et av punktene som inngår i samtlige avtaler er digital lagring av alle dokumenter på Boligmappa.no - som er boligens servicehefte.

Slik kan alle huseiere og framtidige huseiere alltid få oversikt over hva som er blitt gjort med bygningen. Alle service- og kontrollrapporter fra Nordisk Boligservice blir liggende i mappa, på lik linje med en servicemappe på en personbil.

Og hvem kjøper vel en bil som ikke har vært på service?

- Nordisk Boligsertifisering holdt på i timevis hos meg, fra kjeller til loft. All informasjon kommer inn i boligmappa mi. Det burde vært mer informasjon ute om boligmappa, det er en fin mappe, sier Eidsaa.

Nordisk Boligsertifisering er så trygg på sine tjenester at de garanterer at de er verdt mer enn de koster. Ellers får du pengene tilbake.

- Ved å avdekke feil tidlig unngår man at problemene vokser seg kritiske og kostbare. Uansett hvilken bolig du har, bidrar vi til å redusere unødvendige vedlikeholdsutgifter og sikre boligens nåværende og fremtidige verdi, skriver Nordisk Boligsertifisering.

Dette er annonsørinnhold, og gjort tilgjengelig i samarbeid med Dagbladets kommersielle avdeling. Se våre annonsørretningslinjer eller kontakt oss på annonse@dagbladet.no for å få vite mer.