Annonsørinnhold

Dette er årets mest sette filmer

«The Revenant» er den mest sette filmen hos Get, blant alle filmer som ble tilgjengelig i 2016 og som fortsatt kan leies. Her er topp 20-listen! Har du sett de fleste?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

1. The Revenant (2015)

«The Revenant» fikk i 2016 hele tre Oscar-statuetter og et drøss av nominasjoner. En av statuettene gikk velfortjent til Leonardo DiCaprio, som gjør en utrolig rolle som pelsjegeren Hugh Glass. I en av filmhistoriens heftigste scener blir Glass angrepet av en bjørn, og forlatt av jaktlaget sitt for å dø. Å se bjørnen angripe og halvveis slite DiCaprio i biter får deg virkelig til å undre på hvordan de fikk til dette. I tillegg til å være uvenner med en bjørn, er også pelsjeger Glass på kant med John Fitzgerald – spilt av talentet Tom Hardy. Etter at Fitzgerald svikter Glass på en grusom måte, bestemmer Glass seg for at det er tid for hevn.

«The Revenant» er inspirert av en sann historie fra 1823, og filmen utspiller seg i stor grad i kalde vinterlandskap, og ble også filmet her, uten bruk av greenscreen og digitale bakgrunner. Regien er ved Alejandro González Iñárritu, som også fikk en Oscar for sin innsats. Både NRK P3 og Filmmagasinet ga filmen terningkast seks, så gjør deg klar for en stor filmopplevelse.

Lei «The Revenant» på Get-boksen – og se den i appen om du vil

2. The Hateful Eight (2015)

Andreplass går til Quentin Tarantinos nesten tre timer lange westerndrama. Her samles etter hvert åtte personer én natt i en slags jernvarehandel langt fra folk. Selv om filmen omtales som en western er det lite som minner om tradisjonelle westernfilmer i denne Tarantino-utgaven. Det begynner ganske rolig, men så går det som det må gå i en Tarantino-film: Dårlig for de fleste. Så forvent deg blod, mye blod.

En rekke stjerneskuespillere gjør en overbevisende innsats, og her møter vi blant annet Kurt Russell, Jennifer Jason Leigh, Michael Madsen og Samuel L. Jackson. Sistnevnte er her med i sin sjette Tarantino-film.

De norske avisene var rause med terningkastene til «The Hateful Eight», og både Dagsavisen og Bergens Tidene ga den en sekser, mens Aftenposten, NRK P3 og Filmmagasinet var blant flere som ga den terningkast fem.

Lei «The Hateful Eight» på Get-boksen – og se den i appen om du vil

3. The Martian (2015)

Tredjeplass går til «The Martian», regissert av Ridley Scott. Han har tatt oss med ut i verdensrommet før, både i «Alien» og «Prometheus». Denne gangen tar Ridley Scott oss med til Mars, hvor Matt Damon spiller astronauten som er blitt etterlatt alene på planeten. Det blir en spennende og morsom kamp for å komme seg tilbake til jorda. For det er ingen grenser for kreativiteten til den forlatte astronauten, som blant annet finner en måte å gro poteter langt der ute i verdensrommet. En morsom detalj er at vår egen Aksel Hennie er med, som tysk (!) astronaut.

«The Martian» vant faktisk en Golden Globe for beste film i kategorien komedie eller musikal! Det er lite sang og dans her, men du kan glede deg over mye humor. VG ga den terningkast fem og skrev blant annet ««The Martian» er rett og slett popcorn-film de luxe».

Lei «The Martian» på Get-boksen – og se den i appen om du vil

4. Burnt (2015)

«Burnt» er filmen om en superkokk, spilt av Bradley Cooper, som har alt – og som mister det. Her er det både romantikk og humor, og både kjærlighet til mat og mennesker. Stavanger Aftenblad kastet en firer på terningen for kokkefilmen.

5. The Nice Guys (2016)

Russel Crowe og Ryan Gosling har hovedrollene i denne action-komedien. Det blir hysterisk morsomt og kaotisk når de to – som privatetterforskere – skal løse en utfordrende sak: En pornostjerne har tilsynelatende begått selvmord, men kan det stemme? Både Dagbladet, Bergens Tidende og Dagsavisen mente filmen fortjente terningkast fem. Dagbladet skrev blant annet ««The Nice Guys» er en tøysete krimkomedie, med vekt på tøysete. Det ramles mye. Men det ramles på elskelig vis, og med upåklagelig timing.»

6. Birkebeinerne (2015)

Her får dere en svært underholdende historietime! Jakob Oftebro og Kristofer Hivju spiller Torstein og Skjervald, de to birkebeinerne som må redde kongesønnen Håkon fra sin sikre død. Veiviseren-regissør Nils Gaup står bak «Birkebeinerne», som her blant annet gir oss en dramatisk og livsfarlig flukt på ski over fjellet. Cinema ga filmen terningkast fem og flere ga den en firer.

7. London Has Fallen (2015)

Liker du action, slåsskamper, biljakter og eksplosjoner? Da kan «London Has Fallen» være noe for deg. Filmen er oppfølgeren til «Olympus Has Fallen», og kan by på stjerner som Aaron Eckhart, Morgan Freeman og Angela Bassett. Den britiske statsministeren er død og skal begraves, og en rekke av verdens ledere er samlet i begravelsen hans. Kanskje ikke en så god idé? NRK P3 og Side 2 kastet terning fire, og P3 sa blant annet «Pent er det ikke, men det er tøft og effektivt».

8. Et helt halvt år (2016)

Denne populære filmen er basert på suksess-boken til Jojo Moyes, og handler om Lou Clarke som blir personlig assistent for Will Traynor. Han er lam i hele kroppen, etter en motorsykkelulykke – og rimelig bitter. Men Lou er positiv som bare det. Blir det drama? Jepp. Blir det romantikk? Jepp. Blir det tårer? You bet! VG likte det de så, ga den terningkast fem, og skrev blant annet «Dette er til å elske; varmt og inderlig!»

9. Bridge of Spies (2015)

Tom Hanks gjør en fantastisk innsats her som forsikringsadvokaten James Donovan, som under den kalde krigen på 50-tallet må forhandle om frigivelse av en amerikansk soldat fanget i Sovjet. Filmen er regissert av Steven Spielberg, som har snekret sammen en spennende og interessant film. Filmen fikk en drøss av terningkast fem, og Aftenposten skrev blant annet «Steven Spielberg vet nøyaktig hvordan han skal bruke Tom Hanks for å tine opp en kald verden på randen av krig.»

10. The Hunger Games: Mockingjay - Part 2 (2015)

«The Hunger Games»-filmene har blitt utrolig populære, og i dette siste kapittelet må Katniss – spilt av Jennifer Lawrence – samle troppene for å beseire president Snow en gang for alle.

Filmen fikk terningkast fem av Aftenposten. NRK P3 var også svært fornøyd, og skrev blant annet «Den siste The Hunger Games-filmen er også den beste i serien! Dramatikken topper seg med et spennende klimaks som har bygget seg opp gjennom de forrige filmene.»

11. Deadpool

12. The Intern

13. How To Be Single

14. Independence Day: Resurgence

15. Jason Bourne

16. Creed

17. Batman v Superman: Dawn of Justice

18. The Big Short

19. Doktor Proktors tidsbadekar

20. En mann ved navn Ove

Lei alle filmene på Get-boksen – og se den i appen om du vil

Kilde: Get, IMDB, Filmweb

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer