Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

ANNONSØRINNHOLD

Dette er den beste ruta i Dyreparken

1000 eksperter har delt sine aller beste tips

Dyreparken i Kristiansand er alle familiers drømmereisemål! Da vi spurte våre lesere om hvordan man får mest mulig ut av et besøk i den populære parken, fikk vi inn over 1000 svar.

Basert på våre 1000 eksperter, gir vi deg nå våre beste 2- og 3-dagersruter, samt info om hvilke attraksjoner og dyr som passer for de forskjellige aldersgruppene

.

Badelandet er stedet for de som vil ha det gøy!
Badelandet er stedet for de som vil ha det gøy! Vis mer

To eller tre dager?

Våre eksperter var litt delte i synet på hvor mange dager man trenger: 45 prosent mener det holder med to dager, mens hele 39 prosent mener man trenger tre.


Den ultimate 2-dagersruten for de med små barn

Tipseren som la opp denne ruten, anbefaler spesielt Babyhuset og Kjuttaviga Vertshus som et avbrekk midt på dagen:

«Babyhuset finner du nede ved vannet vegg i vegg med Kjuttaviga Vertshus. I vertshuset har de en deilig buffet med mat for store og små. Spis så mye du vil for et beløp er helt supert! Etter lunsj pleier et av barna å sove, og da er det rolig og stille for utafor Babyhuset. Da sitter jeg eller mannen min der og nyter en is og sola mens barnet sover.»

Dag 1: Kardemomme by - KuToppen - Babyhuset og Kjuttaviga Vertshus - Kaptein Sabeltanns Verden - Afrika - Asia - Kardemomme by

Dag 2: Badelandet - dyrepresentasjoner og mating i Dyreparken

Tett på i Kardemomme by
Tett på i Kardemomme by Vis mer

For dere som skal bo i Abra Havn

Eksperten som anbefaler denne 2-dagersruten, legger vekt på mange stopp på én dag, men minner samtidig på at man skal ta pauser og spise titt og ofte. Tipseren anbefaler å spise økologiske vafler hos Ekorn-Jensens Kafé i Hakkebakkeskogen til lunsj, og middag i Kaptein Sabeltanns Verden. Utgangspunktet for denne ruteanbefalingen er at man bor i Abra Havn.

Dag 1: Kaptein Sabeltanns Verden - Båtbasaren - JungelBob - Hakkebakkeskogen - Nordisk Villmark - Kardemomme by - Kaptein Sabeltanns Verden - Abra Havn

Dag 2: Abra Havn - Dyrepresentasjon og mating - Tømmerrenna Nilen - Asia og Heia - KuToppen

Den ultimate 3-dagersruten?

Av de over tusen tipserne våre, var det spesielt to av dem som la opp gode 3-dagersruter. Førstemann ut har gode tips når gjelder å gi ungene nok energi til å vare hele dagen.

«Dag én starter med Afrika og Asia. Husk tissepause på KuToppen, fordi i Hakkebakkeskogen er det alltid lange dokøer. Gi ungene brødskiver mens de kjører tog i Hakkebakkeskogen, så de slipper å bli slitne. Husk å forhåndsbestille billetter til toget.»

Dag 1: Afrika - Asia - KuToppen - Hakkebakkeskogen (husk å forhåndsbestille billetter til toget) - Kardemomme by - JungelBob - Båtbasaren.

«Spis på Sjørøvergrillen og få energi til å gå gjennom Nordisk Villmark. Pass på å være i Kardemomme by før kl. 14.00. Da er det Kardemomme byfest, og den er alltid knallbra! »

Dag 2: Kaptein Sabeltanns Verden - Bombay - Den Sorte Dame - Sjørøvergrillen - Nordisk Villmark - Kardemomme by

«Ta en is og la ungene leke på Stormberget. Så rekker dere en tur eller to i Tømmerrenna Nilen før dere spiser mat i bufférestauranten i Afrika» Tips fra gjest i Dyreparken

Dag 3: Afrika - Asia - Stormberget - Tømmerrenna Nilen - SOKO Mat - Kaptein Sabeltanns Verden

430 meter med pur glede i JungelBob
430 meter med pur glede i JungelBob Vis mer

For dere som skal bo i Kardemomme by

Denne tipseren legger inn en ganske pakket rute med aktiviteter som passer for deg med litt eldre barn.

Dag 1: Nordisk Villmark - Hakkebakkeskogen - KuToppen - Asia - Jungelen - Afrika - Kaptein Sabeltanns Verden - Båtbasaren - Kardemomme by

«Dag nummer to starter ofte allerede før parken har åpnet, hvis man er så heldig å få leie hus i Kardemomme by. Da går turen til Nordisk Villmark for å se dyrene våkne til liv»

Dag 2: Kardemomme by - Nordisk Villmark - dyrepresentasjoner og mating - Tømmerrenna Nilen - JungelBob - Nordisk Villmark - Kardemomme by

Dag 3: Kardemomme by - Nordisk Villmark - JungelBob - Jungelland

Sånn, da skulle de fleste ha noen gode tips for å legge opp ruter. Husk også å få med deg årets nyheter når du planlegger turen. Eventuelt kan dere gjøre som denne familien, som svarte dette da de ble spurt om hvordan de helst legger opp en god rute:

«Vi bare virrer rundt og stopper der barna har lyst til å stoppe» Familie på besøk i Dyreparken 2015

LES MER OM DYREPARKEN HER:

Dette er annonsørinnhold, og gjort tilgjengelig i samarbeid med Dagbladets kommersielle avdeling. Se våre annonsørretningslinjer eller kontakt oss på annonse@dagbladet.no for å få vite mer.