ANNONSØRINNHOLD

SOVESTILLING: Stillingen du sover i kan ha mye å si for både søvnkvaliteten og i hvilken grad man opplever slitasje på kroppen. FOTO: Jensen
SOVESTILLING: Stillingen du sover i kan ha mye å si for både søvnkvaliteten og i hvilken grad man opplever slitasje på kroppen. FOTO: JensenVis mer

Dette er den beste sovestillingen

Bør du sove på ryggen, på magen, eller på siden?

Vi har alle vært der; du vrir deg i sengen til langt på natt (typisk nok skjer det gjerne dagen før det viktige møtet eller den grytidlige flyturen...), og får absolutt ikke sove.

Det føles ut som hjernen er dobbelt så aktiv som den har vært resten av dagen til sammen, du skifter mellom å være iskald og glovarm, og det er umulig å finne en komfortabel posisjon å ligge i.

Det er et faktum at du orker mer når du sover bedre. Søvn er rett og slett en investering i livskvalitet – du tilbringer tross alt en tredjedel av livet ditt i sengen – og derfor har vi funnet frem noen tips som forhåpentligvis gjør susen.

VIKTIG: Søvn er utvilsomt en stor del av livet. Faktisk tilbringer man tredjedel av livet i sengen! FOTO: Jensen
VIKTIG: Søvn er utvilsomt en stor del av livet. Faktisk tilbringer man tredjedel av livet i sengen! FOTO: Jensen Vis mer

Den beste sovestillingen

Først og fremst er det viktig med liggekomfort. Ikke bare er dét essensielt for en god natts søvn, det bidrar også til å holde kroppslige plager (som vond rygg og nakke) unna.I «Den lille søvnboken» – av Europas ledende merkevare innen senger og madrasser, Jensen – blir de forskjellige sovestillingene omtalt slik:

  • På ryggen
    Å ligge på ryggen skal være den desidert beste stillingen, forutsatt at man har en relativt myk madrass eller benytter en bevegelig seng. Et tips er å legge en pute under knærne; på den måten slapper ryggen ekstra godt av.

  • På magen
    Det er ikke gunstig å ligge på magen over tid. Man får gjerne en for kraftig svai i ryggen, som kan bli veldig belastende. Samtidig får man en «bakover-knekk» og vridning i nakken, som heller ikke er heldig, og i tillegg har armene lett for å sovne. Dersom du likevel foretrekker å ligge på magen, bør valget falle på en relativt fast madrass – og legg gjerne en pute under bekkenregionen!

  • På siden
    Å ligge på siden er en god liggestilling. Ved å ligge med parallelle ben, litt knekk i knærne, og med armene foran kroppen, ligger vi nærmest perfekt. Sørg for å ha en madrass som gir kroppen en jevn, bekvem støtte.

Jensens produkter er konstruert for å gi kroppen optimal støtte, og man får alternativene myk, medium, fast, og ekstra fast liggekomfort på de fleste sengene. Valget er ditt!

Optimal liggekomfort

Liggekomfort er avgjørende for en god natts søvn – eller bare en deilig hvilestund, for den saks skyld. Hvem av oss blir vel ikke fristet til å ta en god, gammeldags cowboystrekk etter jobb av og til?

Enten det er snakk om å legge seg for natten eller å ta en liten lur, byr Jensens Originale Sonesystem på en helt fantastisk opplevelse. Her får du en soneinndelt madrass som kombinerer korsryggstøtte med en myk skulder- og hoftesone.

«De fleste er bredere over hofter og skuldre, samtidig som midjen er tyngst og vanligvis smalere. Ettersom madrassens oppgave er å bære kroppen, gir den soneinndelte madrassen en jevnere og mer behagelig støtte hvor skuldre og hofter synker dypere ned i madrassen, samtidig som midjen møtes av en fastere støtte», skriver Jensen selv om sonesystemet på sine nettsider.

Vinn-vinn, med andre ord! Eller... Vinn-vinn-vinn-vinn?

Og hei! En annen positiv ting er at Jensens senger er miljøvennlige og innfrir kravene til Svanemerket. Blant annet kommer treet i rammene fra miljøsertifiserte skoger, og metallet i fjærene er gjenvunnet.

Årets beste julegave?

En av de aller vanligste grunnene til urolig søvn, er temperaturen. Noen ganger kan det rett og slett føles umulig å finne den gyldne balansen man lengter etter – men nå er det hjelp å få.

Den innovative teknologien bak Jensens Tempsmart™ overmadrass og pute består av flere millioner mikrokapsler som konstant tilpasser seg hudens klima ved å absorbere, lagre, og frigi overflødig kroppsvarme etter behov. På den måten skaper mikrokapslene en «buffer» mot overoppheting og svette, eller mot kulde og skjelvinger, og holder deg innenfor komfortsonen natten gjennom.

Produktene har rett og slett en innebygd temperaturkontroll!

Det kan nok hende at en slik pute ligger under juletreet hjemme hos oss i år; muligens til noen vi er glad i, men aller mest sannsynlig til oss selv...

TEMPERATURKONTROLL: Nå trenger du ikke lenger å vri deg i timesvis i sengen fordi du er for kald eller for varm. Jensens Tempsmart™ overmadrass og pute tar seg av problemet for deg. Endelig! FOTO: Jensen
TEMPERATURKONTROLL: Nå trenger du ikke lenger å vri deg i timesvis i sengen fordi du er for kald eller for varm. Jensens Tempsmart™ overmadrass og pute tar seg av problemet for deg. Endelig! FOTO: Jensen Vis mer

Dette er annonsørinnhold, og gjort tilgjengelig i samarbeid med Dagbladets kommersielle avdeling. Se våre annonsørretningslinjer eller kontakt oss på annonse@dagbladet.no for å få vite mer.