Annonsørinnhold

FOR ALLE: Fart, spenning, magi! I Kongeparken er det attraksjoner som passer for alle, uansett alder. FOTO: Kongeparken
FOR ALLE: Fart, spenning, magi! I Kongeparken er det attraksjoner som passer for alle, uansett alder. FOTO: Kongeparken Vis mer

Minnerik norgesferie:

Dette er det kuleste du kan gjøre i sommer

Mange har ønsket, håpet og krysset det som krysses kan. Nå har dog de fleste innsett at utenlandsferien utgår i år.

Som mye (les: det meste) annet de siste månedene, blir denne sommeren annerledes. Heldigvis er det ikke så verst å måtte være turist i eget land når dét landet er Norge.

Noe av det aller kuleste man kan gjøre på hjemmebane i sommer, er å ta turen til Vestlandet og boltre seg i Kongeparken.

Ikke bare har fornøyelsesparken alt man kan ønske seg av fart, spenning og magi; det er også fantastiske overnattingsmuligheter i umiddelbar nærhet. Med andre ord ligger det til rette for flere dagers moro.

Ta med deg familien, ta med deg vennegjengen – og skap minner for livet!


NB: På grunn av covid-19-situasjonen må billetter forhåndsbestilles online. Husk at det er begrenset kapasitet per dag, så det lønner seg å være tidlig ute med å sikre seg en plass til kongeriket. Med sesongkort er du alltid garantert plass!

Fornøyelsesparken er Rogalands største turistattraksjon og en av «de fem store» i landet.

Her kan man velge mellom hele 60 unike attraksjoner og opplevelser; noen sørger for at det kiler godt i magen på de minste, andre får adrenalinet til å pumpe hos de litt eldre.

Pssst: Er du adrenalinjeger, ganske vågal eller «bare» eventyrlysten? Her får du svar på hva slags heltemot du har.

Noe for alle

Ung, gammel eller midt i mellom. Veldig tøff, ganske tøff eller mest glad i se på fra sidelinja og spise popcorn. Uansett hvilken av kategoriene man faller innenfor, finner man et tempo man er komfortabel med i Kongeparken.

Fornøyelsesparken, som forøvrig er 300.000 kvadratmeter stor, er for alle.

  • De små ⤵

For de minste er Gråtassland en slager som sjelden slår feil. Her får barna blant annet møte den lille traktoren med det store (motor-)hjertet.

I Gråtassland får man også møte kaniner, høner, geiter, gjess og ullgriser!

GRÅTASSLAND: En sikker vinner blant barna som får møte en vaskeekte barne-TV-stjerne. FOTO: Kongeparken
GRÅTASSLAND: En sikker vinner blant barna som får møte en vaskeekte barne-TV-stjerne. FOTO: Kongeparken Vis mer

I Vann-vittig kan både de minste og de litt større kose seg. Det er sprutende grantrær, frådende geysirer, lumske fjellbekker... Prøver barna denne attraksjonen, er dryppende våte klær så godt som garantert – så ta med håndkle og skift.

Hvis man allerede er våt, kan en tur (eller to) i Fossen i Kongeparken være ideelt før man skifter. I den helt spesielle vannrenne-berg-og-dalbane-opplevelsen, drives du med strømmen og raser utenfor de villeste fossefall både forlengs og baklengs.

FUKTIG ATTRAKSJON: Husk at eventuelle mobiler og annen elektronikk bør plasseres et sted som holder seg tørt gjennom hele Fossen-turen. FOTO: Kongeparken
FUKTIG ATTRAKSJON: Husk at eventuelle mobiler og annen elektronikk bør plasseres et sted som holder seg tørt gjennom hele Fossen-turen. FOTO: Kongeparken Vis mer

Deretter kan man for eksempel ta turen til Barnas Brannstasjon hvor det gis full brannmannopplæring.

Når alarmen går, sklir barna ned stanga og rykker ut med sirener. Tilbake på brannstasjonen uteksamineres de som «Hjemmets brannsjef».

Ved denne attraksjonen tar fagkyndige brannmestere godt vare på de små, vordende brannmennene og svarer villig på spørsmål.

TIDLIG KRØKES: Ved Barnas Brannstasjon får de små full brannmannopplæring. Søtere blir det neppe. FOTO: Kongeparken
TIDLIG KRØKES: Ved Barnas Brannstasjon får de små full brannmannopplæring. Søtere blir det neppe. FOTO: Kongeparken Vis mer

Som kronen på verket etter er lang dag, kan man la seg friste av duften av deilig sjokolade og sette kursen mot Freia Sjokoladefabrikk. Mmmm...

På sjokoladefabrikken lærer store og små om sjokoladens historie og, ikke minst, hvilke ingredienser som skal til for å lage sjokolade.

Dette er bare et lite utvalg av alt man kan finne på for de små i Kongeparken. I tillegg kommer diverse andre, gøyale opplevelser og titalls barnevennlige berg-og-dalbaner.

  • De større ⤵

Det er naturligvis også noen litt mindre barnevennlige attraksjoner for de tøffeste i familien...

I Ambolten slenges du rundt i tre ulike akser i et forrykende tempo. Karusellen beskrives som noe av det «aller heftigste» i parken.

Bukkerittet byr på sin side på en ellevill reise med krappe svinger, plutselige fall og fart opp mot 70 kilometer i timen. Vognene snurrer uavhengig av hverandre, noe som gjør at du aldri vet nøyaktig hvor du ender.

BUKKERITTET: Foreldre med barn (som er minst 120 cm. høye), venninner, par eller bestemor som er med på familietur-lasset – Bukkerittet er en favoritt hos de fleste. FOTO: Kongeparken
BUKKERITTET: Foreldre med barn (som er minst 120 cm. høye), venninner, par eller bestemor som er med på familietur-lasset – Bukkerittet er en favoritt hos de fleste. FOTO: Kongeparken Vis mer

Ellers er det også en bobbane i parken. Den er døpt Ormen Lange og er hele 1000 meter lang! Her kan man selv justere hvilken fart man vil suse nedover banen med, men oftest går det fort. Veldig, veldig fort.

Hvis du tør å ta følelsen av skrekkblandet fryd et steg videre ved å kombinere fart og spenning med enda en faktor – nemlig høyde – bugner det også av dét fornøyelsesparken.

Utfordre høydeskrekken

I fjor kom Kongeparkens «coup de grâce» på plass: Stupet.

De modige blir sakte heist 80 meter over bakken og har 360° utsikt. Sekundene tikker. Sommerfugler i magen, klamme hender.

Så, helt uten forvarsel, er man i fritt fall. På kun to sekunder går man fra 0 til 125 kilometer i timen.

Få en smakebit på adrenalinkicket i snutten under!

Har du fremdeles ikke fått nok av utfordre høydeskrekken, kan du prøve deg på et klatreunivers som heter nettopp dét: Høydeskrekk.

Her balanserer man på bjelker, liner og tømmerstokker 13 meter over bakken, og må ta seg over hindre og løse utfordringer.

Hvis du gi den luftige opplevelsen en solid prikk over i-en, klatrer du hele veien til topps og hopper ut i en fartsfylt ferd i en av Kongeparkens mest ekstreme attraksjoner.

I Skrekk og Gru fyker du nemlig avgårde høyt over bakken og parkens attraksjoner, hus og gjester i en 500 meter lang zipline!

Praktisk informasjon

  • Åpningstider: I sommer er Kongeparken åpen mellom 10:00 og 18:00.
  • Parkering: Parken har en stor parkeringsplass. Her er det også ladestasjoner for el-biler.
  • Tilrettelegging for funksjonshemmede: Det finnes toaletter for funksjonshemmede i samtlige områder av parken og de aller fleste attraksjonene er meget godt tilrettelagt.
  • Bursdagsbarn: Bursdagsbarn, uansett alder, får gratis inngang i Kongeparken i sommersesongen, den dagen de fyller år. Hurra!
  • Medbrakt mat: Man kan ha med egen grillmat og leie en koselig grillhytte inne i fornøyelsesparken.
  • Kjæledyr: Med unntak av førerhunder er det, av hensyn til dyrene i parken og andre gjester, ikke tillatt å ta med hund (eller andre kjæledyr) inn i Kongeparken – men det finnes gratis «hundeparkering»! Her får hunden får et eget, luftig bur i skyggen. Ta gjerne med egen vannskål og mat. Man kan hilse på og lufte hunden så ofte man måtte ønske.


Overnatting

Med over 60 attraksjoner og opplevelser, kan det være lurt å lage et opplegg over flere dager når man besøker Kongeparken.

(Det er tross alt mye annet å finne på nærheten også. En tur opp til Prekestolen eller late solskinnstimer på Solastranden er ganske ålreit å få med seg når man først er i Rogaland.)

Fornøyelsesparken tilbyr pakker som inkluderer inngang til parken, samt opphold og frokost på ett av flere hotell de samarbeider med. Disse er i kort avstand fra parken – noen «rett rundt hjørnet», andre en knapp halvtimes kjøretur unna.

Man velger selv mellom om å bo moderne eller sjarmerende landlig, i naturskjønne omgivelser eller midt i smørøyet i byen.

Det tilbys også bobilparkering rett utenfor parken.

Men ikke nok med dét. I år kan man til og med overnatte inne i parken! Brumle Camp er splitter nytt av året; her sover du mellom bakker og berg, karuseller og Stupet.

Campen ligger i et eget område i Kongeparken med ti «glamping» (glamorøs camping, jour. anm.) telt i familiestørrelse. Det beste av alt – alt er inkludert! Du får overnatting i parken, 2-dagersbillett, samt deilig frokost og middag.

FLUNKENDE NYTT: Slik ser de råflotte teltene i Brumle Camp ut. Hvem er vel ikke nysgjerrig på hva som skjer i Kongeparken etter stengetid...? FOTO: Kongeparken
FLUNKENDE NYTT: Slik ser de råflotte teltene i Brumle Camp ut. Hvem er vel ikke nysgjerrig på hva som skjer i Kongeparken etter stengetid...? FOTO: Kongeparken Vis mer

Utover overnattingspakkene, er det mulig å kjøpe både dagskort, 2-dagersbillett og sesongkort.

Med sistnevnte kan du besøke parken ubegrenset antall ganger fra juni til oktober, under alle ordinære åpningstider. Du er også garantert plass i parken med egen VIP-kapasitet.

Oppgraderer du til årskort, inngår i tillegg gratis parkering, gratis Høydeskrekk og gratis bruk av grillhyttene i parken.

God tur!

NB: På grunn av covid-19-situasjonen må billetter forhåndsbestilles online. Husk at det er begrenset kapasitet per dag, så det lønner seg å være tidlig ute med å sikre seg en plass til kongeriket. Med sesongkort er du alltid garantert plass!

____________________________________________________________________________

Se mer info og kjøp billetter til Kongeparken her.

__________________________________________________________________________

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer